MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 липня 2017

2218 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 липня

Російські окупанти й колаборанти ОРДЛО підтвердили утримання 71 українського заручника

Важливо – російські окупанти й колаборанти ОРДЛО підтвердили утримання 71 українця, 56 в ОРДО, зокрема й усіх наших військових у Макіївській колонії, в ОРЛО – 14. Про цьому ОРДЛО заявили, що перевіряють інформацію про утримання ще шести українців – зокрема й журналіста Станіслава Асєєва та Людмили Сурженко (має вади слуху), яка кілька днів тому зникла на КПВВ "Станиця Луганська". Представники загарбників знову цинічно розігрують спектакль щодо Асєєва, незаконне утримання якого вже місяць "не можуть" офіційно підтвердити. При цьому мене особисто вкотре дивує позиція ОБСЄ та її координаторів, обов'язки яких – наполягати на наданні достовірної, точної та оперативної інформаціі щодо заручників на окупованих територіях Донбасу, а не лише висловлювати занепокоєння.

Українсько-польські відносини: проблеми наростають

На українців напали. Побили українського підлітка. На українську ходу наскочили неонацисти. Крики "смерть українцям"! Посеред дня розбили український пам’ятник. Українців побили, коли почули українську мову. Українські могили на цвинтарі – сплюндровані. Атака на гуртожиток, в якому живуть українці. "Українці – це ґвалтівники й різуни. Абсолютно всі українці", ‒ публічно в інтерв’ю стверджує відома особа. Як то кажуть, вгадайте країну за заголовками. Ні, помиляєтеся, це не про Росію, з якою в нас триває війна і де проти українців ведуть пропаганду на всіх рівнях. На жаль, ідеться про Польщу. Непокаране зло надихає на нові злочини. Одного не можу зрозуміти: чого саме польська влада хоче досягти?

Російська спроба вплинути на перемовини в нормандському форматі

Очевидно, що текст одіозної заяви Захарченка щодо створення "Малоросії" писали в Кремлі. Це було видно навіть по тому, з якими величезними труднощами Захарченко зміг його прочитати. Для чого це потрібно Росії? Думаю, що може бути одразу кілька пояснень того, що ж стоїть за цими абсолютно безглуздими заявами. ... Очевидно, що пункти 1, 2 і 3 – це спроба вплинути на переговори у нормандському форматі. Наслідки таких заяв – контпродуктивні для Кремля, тому що їх безглуздість іще раз показує, хто прагне миру на Донбасі, а хто його не хоче. Тому зрештою, це просто додасть аргументації українській стороні. 

Акція незадоволених громадян: хто може стати новим прем’єром Чехії

Зараз голова АНО їздить Чеською Республікою й агітує за програму "Візія 2035". Рух, який починався як протестний і став успішним завдяки критиці всього й усіх, за останні кілька років поступово трансформувався в класичний політичний суб’єкт, у якого є як позитивні, так і негативні сторони, так само як і в решти традиційних партій. Лідером та основним рушієм АНО є Андрей Бабіш. Політсила стала для нього потужним "ліфтом" у владу. Нині до партійних списків АНО намагається пробитися чимало меркантильних політиків, щоб потім потрапити до нижньої чи верхньої палати парламенту й таким чином забезпечити собі тепленьке й гарно оплачуване місце. Бабіш не лише заснував АНО, а й від самого початку фінансує цю політсилу. 

Що робити в місті, коли море доступне лише у мріях

У твоєму місті, певно, є невеличкий ліс чи просторий парк – виберися туди з друзями на пікнік! Візьміть покривала, фрукти, сидр. Можете навіть приготувати шашлики, але заздалегідь дізнайтеся, чи можна розпалювати багаття в обраному місці. І взагалі намагайся частіше вибиратися з бетонних джунглів на природу: як мінімум, дорогою з роботи додому йди через парк. Природа відновлює й надає сил, а посидіти на зеленій травичці – суцільне задоволення, особливо після офісного стільця. Переконана, що біля твого міста (чи навіть у ньому) є водойма, де можна купатися й засмагати. Не втрачай такого шансу: купальник чи плавки в руки й бігом на озеро! Ти зможеш легко виділити на це час, навіть якщо завантажений роботою: хоча б з урахуванням того, що на сонці безпечно перебувати до 11:00 і після 16:00.

Як російські окупанти й колаборанти обстрілюють мирних мешканців Донеччини. ФОТО

Учора близько восьмої вечора російські окупанти й колаборанти обстріляли околиці Авдіївки. Два влучання мін калібру 82 мм зафіксовано у старій частині міста на вулиці Шевченка. Одна міна поцілила в будинок №4а , інша – потрапила у город будинку №6. Юрій та Олександр Мєзєнцеви саме поверталися з городу. Кількох секунд братам забракло, аби зайти в дім. Але на вирок долі не нарікають, кажуть, пощастило. – Звуку виходу міни не чув, – говорить Юрій, – а от характерний її свист почув добре, нам тут до цього не звикати. Мені осколок потрапив у тім’я, а Сашко спіймав два осколки – один коло скроні, другий – у стопі. Швидку викликав сусід – Сергій Мєзєнцев (тезко), по оселі якого влучила міна.

Мама засудженого в Білорусі добровольця АТО: "Я пишаюся своїм сином"

Тарас Аватаров eже більше року відбуває покарання у білоруській в’язниці. 5 травня 2016 року суд Мінська визнав його винним у незаконних діях щодо зброї та боєприпасів і в контрабанді саморобного вибухового пристрою (ч. 2 ст. 295 і ч. 2 ст. 228 КК) і засудив на п’ять років ув’язнення. У 2015 році разом з ДУК «Правий сектор» Аватаров брав участь у бойових діях на Донбасі. За словами його мами – Людмили Поспіх, під час поїздки до Києва її сина викрали російські спецслужби і доставили в Мінськ, де передали білоруському КДБ. Про деталі справи білоруського добровольця, який захищав Україну від російської агресії, його мама розповіла сьогодні на конференції в Києві.  

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини