MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 липня 2017

1835 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 липня

Доба на фронті: загарбники намагалися прорвати оборону, загинули четверо українських вояків

Близько четвертої ранку противник, посиливши вогневий натиск, випустив по позиціях сил АТО із переносної реактивної пускової установки "Град-П" 10 снарядів і застосував танк. Водночас під вогневим прикриттям близько 20 бандитів наблизилися до наших позицій. Зав’язався бій, у ході якого бійці АТО застосували гранатомети та стрілецьку зброю й умілими діями змусили злочинців відступити. На жаль, під час цього бойового зіткнення, троє наших військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив у полон загарбників. Цієї ночі російські окупанти й колаборанти з танку били і по будинках мирних мешканців Красногорівки. 

Якою має бути співпраця України зі Грузією, а якою – із Білоруссю

В обох країн точно збігаються зовнішньополітичні пріоритети. Як Грузія, так і Україна поставили своєю метою приєднання до НАТО та ЄС. А це ключові напрями, які визначають власне весь хід реформ, які відбуваються у країнах. План дій, який треба виконати, для двох держав є практично однаковим. Безумовно, зважаючи на національні особливості та ступінь готовності, але це дає можливість не лише співпрацювати, але й синхронізувати зусилля двох країн. Особливо в зовнішній політиці. Тому я бачу очевидний резон у тому, що наші країни зафіксували цей найвищий рівень можливих відносин. Єдине, щоб це не було просто гаслом, потрібно його щоденно наповнювати певним змістом і тоді це дасть позитивний синергетичний ефект і результат.

Російські культурні центри в Європі, або Як РФ нав'язує проросійську позицію світові

Одним з елементів "гібридної війни", яку протягом останніх 20 років російські спеціальні служби ведуть проти України та її партнерів — країн західної демократії, є діяльність так званих російських культурних центрів. Специфіка роботи російських спеціальних служб полягає в тому, що за допомогою "культурних центрів", що фінансуються і контролюються урядом РФ, вони намагаються сформувати в інформаційному полі країн Європи політичні "групи підтримки", які б просували альтернативну проросійську думку. Примітно, що першими кроками президента РФ Путіна у цьому напрямку було розпорядження від 2 лютого 2010 року про створення "Фонду підтримки публічної дипломатії імені Горчакова". Цей фонд є російською неурядовою організацією зі штаб-квартирою у Москві.

Ветерани Армії УНР у США. ФОТО

Майже всі вони прагнули оселитися в Українському селі (мікрорайон міста) або максимально близько до нього. Поручник УГА Павло Баб'як із Тернопільщини придбав будинок на перетині North Francisco Avenue та West Division street. Підполковник Армії УНР Антін Кущинський із Лохвиці оселився на куті West Chicago Avenue та North Hoyne Avenue. Хорунжий, провіантський старшина 6-го кінного куреня ім. Костя Гордієнка Армії УНР Михайло Петруняк замешкав на West Thomas Street. У сотні метрів від Петруняка жив сотник, начальник обозу Запорізького корпусу Армії УНР Кость Мандзенко з Голованівська. Чикаго зразка 1950-1960-х років був другим містом Америки за кількістю ветеранів Армії УНР.

Чого чекати від нового посла США в Росії

Говорячи про те, чого можна очікувати від Хантсмана на посаді посла США в РФ, слід зазначити, що дуже часто в американській політичній практиці на посади послів чи у державних структурах призначаються не професіонали в тій чи іншій сфері, а «політичні призначенці». Це можливо, тому що в Америці вже впродовж багатьох століть відпрацьований і доволі непогано діє державний апарат. Тобто структура чітко знає, що і як потрібно робити, має усталену систему роботи, і є правила, за якими ця структура функціонує. І від зміни керівництва сама технологія роботи жодним чином не змінюється. Змінюються політичні пріоритети — це так, але машина працює відповідно до усталених правил.

Як російські окупанти й колаборанти обстріляли Красногорівку. ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні, 20 липня, вночі, під час чергового обстрілу позицій сил АТО в районі Красногорівки, під вогонь російських окупантів і колаборантів потрапили житлові квартали населеного пункту. Обстріл тривав декілька годин. Один із боєприпасів влучив у квартиру в п'ятиповерховому будинку по вулиці Сонячний і спричинив пожежу. Лише дивом ніхто з мешканців будинку не постраждав. Військовослужбовці, захисники України, надали посилену допомогу в локалізації та гасінні пожежі. Також зруйновано деякі садиби. Військові журналісти мобільної прес-групи ОТУ "Маріуполь" працювали на місці чергового злочину терористів незаконних збройних формувань.

Як у російської пропагандистської машини змінюються приорітети

На дискусії "Майбутнє українських медіа" в Украінському інституті майбутнього Володимир Головко звернув увагу, що вже близько року аналітики фіксують, як російська пропаганда концентрує зусилля на створенні культурного та розважального контенту – книжки для дітей, комедії, мелодрами, дитяче кіно та мультики, художня література – більшою мірою, ніж на створенні політичних текстів і відео. А ви вважаєте, що випадково саме зараз загострилися дискусії про припустимість гастролів російських артистів, про мову розважальних телепрограм, про трансляцію російських кіно і телефільмів, обмеження книжкової продукції з Росії? І що раптом посилився лемент "корисних ідіотів" про мистецтво "внє палітікі"?

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини