MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 липня 2017

1185 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 липня

Переговори лідерів "нормандської четвірки". Прогрес відсутній

Повідомляючи про результати телефонних переговорів, прес-служба українського президента була небагатослівною. Зокрема, в Петра Порошенка розповіли, що в ході розмови президент України закликав Путіна припинити постачання зброї на окуповані території та наголосив на важливості введення на Донбас миротворчої місії ООН. Натомість Еммануель Макрон та Ангела Меркель наголосили на неприпустимості підтримки заяв про створення так званої "Малоросії". Також прес-служба українського президента повідомила, що у другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників лідерів "нормандської четвірки". Офіційний Кремль про домовленість щодо зустрічі радників промовчав.

Навіщо Росія стягує війська до кордону з Україною

Дивізія – це вже повноцінне наступальне з'єднання. Вони перебувають у складі двох армій і розгорнуті, грубо кажучи, від кордонів Білорусі та захоплюють весь південний округ. Із них дійсно можна сформувати якесь наступальне угруповання. Тому розгортання цих дивізій – серйозний виклик для нашої безпеки і оборони. Я бачу, що і СБУ, і зовнішня розвідка, і Генштаб це бачать і вживають заходів із підготовки. Досить важко сказати, в якому напрямку діятимуть росіяни. З огляду на специфіку гібридних воєн, удар буде (якщо він буде) націлений на ті місця, де вдалося домогтися найбільшої дестабілізації всередині України. Крім східної України, це стосується також півдня: Одеса, Миколаїв, Херсон.

На... промзону. Як виселяють історію українських літератури й мистецтва

Рішення перенести архів у промзону політичне, й то не тільки культурної політики стосується. Влада вкотре показує, яке місце вона відводить історії, культурі, пам’яті. Прагнення жити по-європейськи суперечить бажанню загарбувати гроші, землі, приміщення. У всіх європейських столицях у центрі міста є розкішні споруди – будівлі бібліотек і архівів, де справді зберігаються культурні скарби нації. Ніхто не зміг протидіяти забудовнику, який на шкоду Софії Київській реставрував сусідній будинок і планував там басейн у підвалі (від самого басейну, здається, таки відбилися). Зате викинути із Софії архів, цих бідних, нещасних родичів, які давно муляють око, – простіше не буває.

Українець Святослав Михайлюк став найкращим бомбардиром юнацького Євробаскету

Форвард збірної України Святослав Михайлюк став найкращим бомбардиром чемпіонату Європи серед молодіжних команд U-20. Це досягнення вперше в історії підкорилося українському гравцеві. У семи матчах на турнірі українець набрав 143 очки – найбільше серед усіх учасників. 120 очок набрав литовець Мартинас Еходас. По 119 очок у литовця Лауринаса Бірютіса та турка Омера Юртсевена. Також Михайлюк став найкращим на чемпіонаті Європи за середньою результативністю – 20,4 очка за матч. Чорногорець Мілош Попович набирав по 18,4 очка за поєдинок, а литовець Мартинас Еходас – 17,1. Збірна України фінішувала на чемпіонаті Європи 10-ю серед 16-ти учасників. Команда Максима Міхельсона зберегла за собою місце в Дивізіоні A. 

Візовий режим із Росією: зробити так, як уже було

Констянтин Паустовський у мемуарах "Повесть о жизни" згадує, як у 1918-1919 роках Україна мала візовий режим із більшовицькою Росією. Він мав їхати в Україну й пішов у консульство. Візи треба було чекати кілька місяців. Відвідувачі консульства жили і спали поряд, на тротуарі, цілодобово... Ніхто з консульства особливоо не переймався з цього приводу. Візи давали мимохіть, сильно "час від часу" й за незрозумілими суб’єктивним параметрами. У консульстві варився борщ, вмивалися лапами ситі коті та кричали замурзані діти. Щоб пришвидшити чергу, можна було дати хабара консульській кухарці. Хоч і це також не вирішувало по суті нічого...

Під Києвом з'явився найбільший в Європі лабіринт з кукурудзи. ФОТО

Найбільший в Європі лабіринт, вирізаний в кукурудзяному полі під Києвом, визнаний рекордом. За словами керівниці Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, загальна довжина всіх проходів – 3,420 км. "Лабіринт має форму карти України з усіма областями. Напис " Мандруй Україною! ", який також вирізаний в кукурудзі, добре читається навіть з ілюмінатора літаків, які злітають з розташованого недалеко від аеропорту" Жуляни-Київ ", – зазначила вона.

Чому не знати чогось – аж ніяк не соромно

У школі, а згодом в університеті, нас привчають до того, що не знати чогось соромно. Не знають лише ті, хто недовчив, чи ті, хто недостатньо розумні. Тому нас привчають списувати контрольні та копіпастити реферати, робити вигляд, що ми в курсі справ, про які ми не маємо жодного уявлення і видавати з себе експерта в усіх питаннях: від фізики до політики. У реальності ж ми маємо визнати, що навіть найбільш повні з доступних людству знань лише безкінечно наближають нас до істини, але так і не дають можливість осягнути її повністю. Безальтернативна ще вчора стара наукова теорія спростовується новою під тиском щойно встановлених фактів. Те, в чому ми були свято впевнені, виявляється ілюзією, викликаною неповнотою даних. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини