MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 серпня 2017

761 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 серпня

Професіонали по-польськи: "покращення" польсько-українських відносин триває

Польська дипломатія не перестає дивувати. Ось – одна із працівників польського посольства інформує Urbi et Orbi про річницю взяття Києва Болесловом Хоробрим у 1018 році і легендарне пощерблення меча Щербеця. Навіщо поширювати міфи? Меч, відомий під назвою Щербець, був виготовлений орієнтовно у ХІІІ столітті. Золотих воріт 1018 року просто не було, Ярослав Мудрий збудував їх пізніше. Тому Болеслав Хоробрий, Золоті ворота й історичний Щербець ніколи не перентиналися в одному місці в один і той самий час. Але цей історичний фейк століттями використовували польські королі для обґрунтування претензій на Київ, а меч — був перетворений на інсигнію, яку використовували під час коронацій. Нещодавно польський уряд запропонував у новому дизайні закордонних паспортів умістити зображення львівського Цвинтаря орлят.

Чому в нас не виходить зі "Стіною" на кордоні з Росією. ФОТО

Чого так сталося? Чого провалився такий, здавалося б, потрібний і корисний проект? А тому що довірили його реалізовувати не тим людям. В Україні є фахівці з будівництва парканів, і знайти їх досить легко. Потрібно тільки проїхатися по Конча-Заспі, Бучі, Козину й іншим елітним селищам, де мешкають українські чиновники. На місці ви зможете легко переконатися, що в Україні існує чимало професіоналів, які можуть легко реалізувати проект "Стіна". Ось, наприклад, паркан у Бучі навколо ділянки комуніста Ігоря Калетника, який утік з України після Майдану. Калетника в Україні немає вже три роки, а паркан його стоїть, і нічого йому не робиться. Треба визнати, що паркани в комуністів виходить будувати краще, ніж Радянський Союз. На відміну від СРСР, паркани у них дійсно непорушні.

Як пересічний громадянин шиє себе ж у дурні

Отже, пересічний громадянин вітає, коли ті, що крадуть гроші, переслідують тих, хто їм заважає. Отже, пересічний громадянин вітає, коли крадуть гроші державного бюджету = гроші платників податків (а він сам також платник податків) і переслідують тих, хто заважає красти. Отже, пересічний громадянин вітає, коли крадуть його гроші та переслідують тих, хто заважає красти його гроші. У цьому місці мені важко утриматися від ярликів. Тому що виходить, що пересічний громадянин ідіот. Де логічна помилка? Тільки не треба кричати про грантоїдів та американських шпигунів. Скажіть, де логічна помилка? З яким твердженням (під яким номером) ви не згодні й чому?

Чому Захід допомагає Україні й чого нам не обійтися без його допомоги

Бачу, багатьом не подобається, що американці та європейці порядкують в Україні: роздають тут поради, гранти й технічну допомогу. Не проблема, можна відмовитися. Питання в тому, чим ми станемо без цих порад і без цієї допомоги. У міжнародній політиці не буває безкорисливих порад і безкорисливої допомоги. Американці та європейці турбуються лише про свої інтереси. Сьогодні їм потрібна сильна Україна як бар'єр проти Росії, заможна Україна як ринок збуту, справедлива Україна як поле для інвестицій, освічена Україна як ринок праці. Скажіть за це дякую, бо якщо би ми були їм не потрібні, то були би схожі на Бангладеш, Венесуелу чи Сомалі. Наше кінцеве завдання -- побудувати сильну країну, якій допомога не буде потрібна. Але поки що саме їхній тиск примушує нас до трансформації країни на сильнішу, заможнішу, справедливішу й освіченішу.

Якщо самі українці не цінують власну мову, то звідки зв’явиться повага до неї в іноземців?

У Литві на вулиці не побачиш надписів російською мовою. Усе литовською! Старші люди, молодь – спілкуються литовською. Хоча подекуди можна й почути російську від літніх людей. А діти віком до 13 років уже й не знають російської як такої. Журнали моди, журнали про зірок – глянцеві – також литовською. Литовською розмовляють близько 3 мільйонів людей, що за українськими мірками зовсім мало! У музеях Литви інформація про експозиції польською, російською, чеською, словацькою, але не українською. Чешка пишається, що їхня країна після десятиріч поневолення СРСР майже не говорить російською, але українці часто не розуміють, чому вона цим пишається. За місяць у Литві я побачив, наскільки слабке становище українською мови. 

В Івано-Франківську знайшли масове поховання жертв НКВС

Світлина Юрія Присяжнюка

Останки виявили під час прокладання електричного кабелю поруч із центральним міським озером. Зараз розкопки на місці поховання ведуть учені комунального підприємства "Пам'ять". У траншеї, викопаній працівниками "Прикарпаттяобленерго", протягом одного дня дослідники виявили приблизно два мішки людських кісток і предметів побуту. Серед них трапляються елементи жіночого й дитячого одягу. Місцевість поруч із могилою у 40-х роках ХХ століття використовували для поховання жертв як комуністичного, так і нацистського режиму. Проте вчені схильні вважати, що в цій могилі лежать останки жертв НКВС.

Київ увійшов до десятки найгірших для життя міст за версією The Economist

Укладачі рейтингу зазначають, що Київ належить до тих міст, які раніше мали непоганий рейтинг, але втратили позиції через падіння рівня працездатності. Тож українську столицю порівнюють з лівійським Тріполі та Коломбо на Шрі-Ланці. Серед десяти найгірших міст Київ –найкращій, загалом посідаючи в рейтингу 131-е місце. За ним – камерунська Дуала, зімбабвійське Хараре та пакистанське Карачі. Найгіршим визнали сирійський Дамаск. Найпридатнішим для проживання назвали австралійський Мельбурн, за ним – австрійський Відень і канадський Ванкувер.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини