MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 вересня 2017

1335 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 вересня

"Путінські" миротворці на Донбасі. Про що нові плани Кремля

Чому «план Путіна» не знайшов підтримки в Києві? Чому Москва, яка ще донедавна обіцяла блокувати прийняття в ООН рішення про розміщення на сході України миротворців, неочікувано змінила свою позицію? Чи підтримають в ООН резолюцію Кремля? Відповіді на ці питання UAINFO спробувало знайти у коментарях, дописах і статтях політиків, військових експертів та аналітиків. Заява Путіна означає, що Кремль хоче відмовитися від виконання мінських угод, щоби потім "узаконити" статус ОРДЛО, вважає доктор історичних наук Андрій Зубов: "Заява, яку Путін зробив на засіданні БРІКС, зроблена не випадково в річницю перших мінських угод. Це спроба Путіна переглянути ці угоди і відмовитися від найголовнішого в них - відновлення контролю над кордоном між Україною і Росією українськими прикордонними силами".

Не вірю, що Путін зараз на щось спроможний – дипломат

Подібні погрози та шантаж у російського президента залишилися чи не єдиним інструментом заявити про себе. Бо інших видимих способів звернути на себе увагу вже немає. Економіка РФ на стадії стагнації, зовнішньополітична ізоляція – "на марші" – невипадково він не їде на Генеральну асамблею, адже за таких обставин знову сидіти в кутку якось не випадає. До того ж санкції не лише не знімають, але й продовжують, корисні ідіоти, пригодовані в Європі, хоч щось і говорять, але на них все менше звертають увагу – одним словом ситуація явно не для великого кормчого великої держави. Чим можна в такому випадку привертати до себе увагу? Або якимись епатажними заявами, або якимись нерозумними діями. Власне, найяскравіший приклад аналогічної поведінки – це Північна Корея, яка саме цим і займається.

Готові звільнити 309 осіб, аби визволити 87 українських заручників – Геращенко

Чекаємо відповіді на наші офіційні компромісні пропозиції, які повністю базуються на мінських угодах. Камінь спотикання – вимога звільнити криміналітет і терористів, що не підпадають під дії мінських угод, тому це неприйнятно. Із хорошого: в рамках попередніх домовленостей Міжнародному комітетові Червоного Хреста вдалося передати листи й посилки від родин заручникам на окуповані території. Правда, представникам МКЧХ не дали змоги безпосередньо зустрітися з хлопцями, побачити їх, усе прийняв керівник тюрми. Тобто за всі роки війни жодного прямого доступу МКЧХ до заручників не було. І це також серйозне порушення гуманітарного блоку мінських угод. 

Мама-мільйонерка, Росіта-мільйонерка… Таємне життя Ляшка за двометровим парканом виявилося королівським

 

У матеріалі журналісти розповіли про рухоме та нерухоме майно родини депутата та його бізнес-інтереси. Зокрема, протягом 2016-2017 років політик, який формально ніколи не мав бізнесу, придбав будинок за 15 мільйонів гривень, ще один за 5 мільйонів гривень купила його цивільна дружина Росіта. "Мене чотири години допитували як свідка у справі про незаконне збагачення. Ми дали всі свідчення. З ким я живу, де я проводжу свій час, хто моя дружина, моя мама", – заявив політик. Звичайний допит народний обранець перетворив на справжній цирк. "Відзначився зухвалою поведінкою, зневажливим ставленням стосовно детективів і прокурорів, яких він ображав нецензурними словами", – зазначено в офіційному повідомлені Антикорупційного бюро.

Чергове підтвердження того, що в Україні мова не може бути поза політикою

На Росії, здається, сталась подія, яка більш ніж ідеально пасує до Дня знань. ... "Таким образом, те граждане Украины, которые последуютпризывам местной пропаганды и перейдут на мову, уже не смогут претендовать на получение российского гражданства." Звісно ж, мова в Україні перебуває поза політикою. Звісно ж, не має жодного значення, якою мовою ви говорите. Звісно ж, значна частка запекло російськомовного населення жодним чином не впливає на дискурс, у якому ведеться інформаційна війна. Але є й хороша новина: припікає.

Януковичу оголосили підозру у справі проконституційний переворот в 2010 році

Департамент спеціальних розслідувань ГПУ розслідує справу конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення в неконституційний спосіб повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту й уряду. На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України колишнім президентові Януковичу та міністрові юстиції Лавриновичу в учиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, зокрема шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України, зміни чинної Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації.

У Канаді впав великий метеорит. ВІДЕО

Камери відеоспостереження на будівлі в канадському місті Келоуні зафіксувала падіння метеориту. Місцева поліція отримала сотні дзвінків від стурбованих громадян. Свідками космічного явища стали мешканці трьох канадських провінцій і трьох американських штатів. Причому версії побаченого кардинально різнилися: від зірки, що падає, до корабля прибульців.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини