MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 вересня 2017

987 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 вересня

Передвиборна промова Порошенка у Верховній Раді

Фактично Порошенко озвучив основні послання цієї кампанії. Вже зрозуміло, що ключова ідея, навколо якої буде обертатися кампанія, – євроінтеграція. Намічено план поступового приєднання України до європейських інституцій, референдум про НАТО. Програма євроатлантичної інтеграції як основна мета. При цьому передбачається, що повинні бути певні результати вже за підсумками другого президентського терміну Порошенка. Ідеологія така: "Ви мене підтримуєте, а я вам у кінці президентського терміну номер два подарую євроінтеграцію". Це основний посил. Будь-яка політична кампанія передбачає наявність основного послання і додаткових. Вони також були озвучені та покликані розширити й доповнити основне, щоб збільшити електоральну базу.

Від захоплення до розчарування. Як у коаліції та опозиції реагували на послання президента

Новий політичний сезон відкрито! Відкрив його Петро Порошенко, виступивши сьогодні у парламенті із посланням. Під час промови, яка тривала трохи більше півтори години, президент говорив і про НАТО, і про ЄС, і про РФ, і про Донбасі, і про реформи, і про вибори, і про багато чого іншого. Провладним депутатам Порошенко послав позитивний сигнал – до 2020 року скасовувати недоторканність ніхто не буде. Опозиційним – негативний: на дострокові вибори не розраховуйте, мовляв, і без них у мене вистачає проблем. UAINFO поцікавилося, що представники різних парламентських фракцій почули у президентському посланні.

Підірваному в Києві генералові ГУР Максимові Шаповалу присвоєно звання Героя України

Президент України Петро Порошенко повідомив про присвоєння генерал-майорові Головного управління розвідки Міноборони Максимові Шаповалу, загиблому в результаті вибуху машини в Києві, звання Героя України. Про це глава держави повыдомив під час свого виступу у Верховній Раді. "Про те, що зробив для України генерал-майор Максим Шаповал, командир спецрезерву Головного управління розвідки, на жаль, розповідати можна буде ще нескоро. Можу тільки сказати про його безпосередню участь у плануванні розвідувальних рейдів у глибокий тил противника", – заявив Порошенко. За його словами, за лінією фронту Шаповал документував докази присутності на Донбасі російських військ.

Молдовські військові не послухалися Додона і приїхали в Україну на навчання. ФОТО

Національна армія Молдови всупереч забороні президента Ігоря Додона бере участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident 2017, які проходять на території України. "Контингент Національної армії, що складається з 57 військовослужбовців, бере участь у навчаннях Rapid Trident 2017 у Міжнародному миротворчому центрі "Яворів" в Україні з 7 по 23 вересня", – йдеться в повідомленні Міноборони Молдови. Молдовський контингент складається з солдатів 22-го миротворчого батальйону і бригади "Молдова-1". За словами командира молдавського контингенту підполковника Олександра Маркуци, метою навчань є розвиток рівня взаємодії військ, зміцнення обороноздатності і просування іміджу Національної армії Молдови на міжнародній арені для подальшої участі у миротворчих місіях.

Як Порошенко говорив неправду про Верховний Суд

Сьогодні, 7 вересня, зі трибуни парламенту президент заявив таке: "Влітку завершився безпрецедентний конкурс із формування нового Верховного Суду... І як показує рейтинг переможців конкурсу, у 80% випадків Вища кваліфікаційна комісія суддів погодилася з Громадською радою доброчесності. Кандидати, до яких Рада мала претензії, не потрапили до фінального списку. 90% переможців конкурсу раніше не працювали у Верховному Суді. Близько 30% – є адвокати і науковці". Практично кожне з цих тверджень – або відверта маніпуляція, або просто неправда. По-перше, ВККС насправді заплющила очі на більшість висновків Ради доброчесності. Зі 133 негативних висновків Громадської ради доброчесності ВККС погодилась лише із 51, решту подолала. 51 від 133 – це 38%.

Сміливці пролетіли літаком у центрі урагану "Ірми". ВІДЕО

 

Мисливці за ураганами NOAA Hurricane Hunters пролетіли в оці урагану та показали, як виглядає самий центр "Ірми". Нагадаємо, що а острови, розташовані в Карибському морі, спав руйнівний ураган Ірма. За останніми даними, в результаті стихії були практично повністю знищені населені пункти на островах Барбуді й Сент-Мартені.

Одеські студенти-археологи відкопали рідкісну знахідку, якій 7 тисяч років. ФОТО

Цінний артефакт виявили учасники археологічної експедиції Одеського університету Мечникова й археологічного музею на багатошаровому пам'ятнику Млинова Круча, що поблизу села Сабатинівки на Південному Бузі. Мова йде про мотику, яка чудово збереглася, зроблену з оленячого рогу в часи неоліту (приблизно 7 тисяч років тому). Її знайшли студенти другого курсу історичного факультету ОНУ Михайло Самофатов і Ганна Жиленко, повідомив керівник експедиції, кандидат історичних наук Дмитро Кіосак. За словами вченого, знаряддя праці не з каменю взагалі рідкісна знахідка на пам'ятниках епохи неоліту, але в цьому випадку має значення насамперед стан мотики. Завдяки йому, археологи зможуть точніше датувати шар, який вивчають.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини