MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 вересня 2017

809 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 вересня

Radio Free Europe: Кремль сіє хаос у світових масштабах

Вони робили це від Балтії до Кавказу. Вони робили це від Балкан до Північної Америки. Вони роблять це від Білорусі до Скандинавії. Згідно з новою доповіддю "Альянсу за забезпечення демократії" Німецького фонду Маршалла, з 2004 року Росія на чолі з Володимиром Путіним втрутилася в політичне життя не менше 27 країн. Вони здійснили кібератаки в Естонії та Грузії. Вони застосували кампанії щ дезінформації в Литві, Франції, Німеччині та Канаді. Вони сприяють організованим злочинним групам в Іспанії. Звичайно ж, ми давно знаємо, що Росія все це робить. Однак новий звіт Німецького фонду Маршалла дає уявлення про розміри й масштабах глобальної кампанії Кремля із руйнуванню ладу.

"...А що, хіба я погано їхав?" – поліціянти затримали "веселого" водія на євроблясі, який ніколи не навчався в автошколі

Уривок діалогу з молодим п'янючим хлопцем (задув драґер на 1.93‰! і присягається, що пив тільки енергетики, бо має лише одну нирку...), який віз трьох іще більш "синіх" товаришів не маючи при собі жодних документів (штраф аж 510 грн) на польському авто за 300$. Зупинили випадково, не горіла підсвітка заднього номера. Яка ймовірність, що він зупинився б, якби здійснив ДТП, збив когось на пішохідному переході? Статистику ми всі знаємо. Якщо в авто є тверезий водій чи якщо такий швидко приїде, ми навіть евакуювати не можемо. Цей евакуювали. Так, значно більший відсоток автомобілів із неукраїнськими номерами тікає із місця пригоди.

Путін готує Україні "абхазький сценарій"

Путін намагається реалізувати в Україні "абхазький сценарій" миротворчої місії. Його результатом стала війна в Грузії і визнання РФ самопроголошених "республік" Абхазія та "Південна Осетія". 1994 року в Москві були підписані мирні угоди між Грузією і самопроголошеною Абхазією. Після чого в Абхазії почала працювати миротворча місія ООН. Сторони конфлікту домовилися про розгортання "миротворчих сил"країн СНД із метою спостереження за дотриманням угоди, при цьому Місія ООН повинна була спостерігати за здійсненням угоди та за діяльністю «миротворчих сил» країн СНД. Місія була розташована на лінії розмежування – у Верхньому Кодорі і Гальському секторі.

BuzzFeed: Як Захід готується до війни з Росією

Швеція давно культивує імідж миролюбної вільної країни, але цього місяця опинилась у фокусі двох найбільших після закінчення холодної війни військових навчань. У понеділок в скандинавській країні стартували навчання "Аврора 17". 20 тис. військовослужбовців із дев'яти західних країн, зокрема не менше тисячі морських піхотинців США, проведуть масовані тренування, мета яких – відбити будь-яку гіпотетичну атаку Росії. А за кілька днів на іншому березі Балтики Росія проведе навчання "Захід 17". У маневрах будуть задіяні до 100 тис. військовослужбовців Росії та союзників. Військові навчання, які проводяться майже одночасно, наочно демонструють атмосферу зростальної напруги й недовіри між Росією й Західною Європою.

Борці з "гідрою толерантності" мимохіть зробили "неправильній" книжці добру рекламу

Ми побачили, що про книжку Лариси Денисенко дізналися всі. Навіть ті, хто й не збирався їхати завтра до Львова або зовсім далекі від дитячої літератури. Книжку, вже поширену в електронному форматі через "УП", прочитають тисячі людей. На Форумі вона розлетиться, як київська перепічка в голодні дев'яності. Про цю книжку говоритимуть усі, писатимуть усі. Вона буде всюди, бо останні два дні це показали. Геніальний SMM мимоволі! І навіть якщо вони прийдуть зривати форумну презентацію, і навіть якщо щось зірвуть, залякавши організаторів, гостей і дітей Форуму, це жодним чином не зарадить поширенню жодних ідей. Бо в сучасному світі таке неможливо заборонити. Як неможливо заборонити зелену енергетику, електромобілі чи криптовалюту.

Окупанти насаджують у Криму російський культ війни

Мирний Крим поступово перетворюється на військову базу: замість гніздування птахів на Опуці – вирви від артобстрілів, замість шуму моря – рев моторів військових літаків, що пролітають над головами відпочивальників. Військові навчання проходять тут тепер мало не щотижня, а ДТП, в яких військова техніка розбиває цивільні автомобілі, стали сумною нормою життя. Одним із досягнень "повернення в рідну гавань" кримчани називають відсутність війни. І дійсно, на півострові немає бойових дій, на відміну від Донбасу. Поки немає. Зате є відчуття війни, що накриває з головою. Незрима присутність майбутньої війни відчувається всюди, але особливо гостро – в дитячому парку, де атракціони-машинки змінили танки, а повітряні кульки розфарбували в колір хакі.

Як Київ позбувся першого зі двох своїх найбільших Ленінів. ФОТО

Для тих, хто забув: у Києві було два масштабних пам’ятника Леніну – на бульварі Шевченка та на площі Жовтневої революції (теперішньому Майдані Незалежності). Останній демонтували 12 вересня 1991-го. Чергова річниця події (яку 26 років тому в столиці обговорювали геть усі) вчора пройшла непоміченою. "Жовтневого" Ілліча попередньо планували висадити в повітря за допомогою вибухівки. Проте співавтор монументу Валентин Зноба переконав, що це можна зробити без зайвих руйнувань. До слова, центральна площа столиці без знобівського витвору не залишилася – там тепер квартирує його Козак Мамай. "Бесарабський" Ленін (що навіть побував на Всесвітній виставці в Нью-Йорку 1939-1940 рр.) тоді встояв, бо вважався пам’яткою.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини