MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 вересня 2017

955 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 вересня

Рада ЄС продовжила санкції проти Росії

Рада ЄС офіційно продовжила санкції проти фізичних осіб та компаній, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Обмежувальні заходи продовжено стосовно 149 осіб та 38 компаній. Індивідуальні санкції полягають в обмеженні на в’їзд до та замороженні активів. Санкції будуть продовжені до 15 березня 2018 року. Як ідеться у повідомленні, список був переглянутий. Із нього виключили чотирьох фізичних осіб, які вже померли. Через злиття три компанії були виключені зі списку та знову додані до нього у вигляді нової юридичної особи.

Конфлікт інтересів: хто ухвалюватиме рішення щодо складу Верховного Суду

У той час як міжнародні партнери (як в ЄС, так і в США) і громадськість наперебій звертають увагу на те, що в список фіналістів конкурсу до Верховного Суду потрапили аж 30 недоброчесних кандидатів, президент заявляє, що конкурс відбувся зразковий, а громадськість не має до нього жодних претензій. Зрозуміло, що президентові невигідно критикувати реформу, автором якої є він сам. Втім, очевидно, неможливо відновити довіру до системи, від самого початку вводячи всіх в оману й видаючи бажане за дійсне. Але остаточно спантеличує те, хто і як прийматиме фінальні рішення щодо складу Верховного Суду в складі Вищої ради правосуддя, яка починає розглядати кандидатів уже сьогодні.

Україна має стати країною підприємців

Чому вийшло в Польщі й Ізраїлю? Бо це країни підприємців. Основою польської та ізраїльської економіки є малий бізнес. Україна так само має стати країною підприємців. Мені можуть закинути, так у нас же теж за статистикою 300 тисяч малих підприємств та 1 мільйон 750 тисяч приватних підприємців. Що, мовляв, згідно з цією арифметикою, український малий і середній бізнес забезпечує мало не 63% ВВП. На перший погляд це так. Але тоді постає резонне питання: чому ВВП на душу населення в Польщі 12,5 тисяч доларів, а в Україні 2,2 тисячі, чому ВВП Польщі 470 млрд доларів, а в нас 93 млрд. А середня зарплата у них 1150 доларів, а в нас 276. Чотири-п’ятикратна різниця не на нашу користь.

У Києві розігнали збіговисько "ахметівських мам", що вимагали миру з Росією. ФОТО

Потрапила на так звану конференцію "Матері Героїв за мир". Її метою було вимагати в Порошенка виведення української армії з Донбасу та миру з Росією. Як я думаю, у зв'язку зі планами введенням міжнародних миротворчих військ. Збирала всіх Курамшина, на Театральній у приміщенні Ахметова. Дуже добре, що ми приїхали, бо, крім нас, чотирьох матерів-дружин, серед їхніх запрошених таких не виявилось. Бійці теж були лише ті, хто прийшов проти "ахметівських мам". Всі їхні "мами" складалися з бабусь і дідусів з Оболоні, оплата "батьківства" – 40 грн ( після того, як заповнять "материнський мандат"). Побачивши справжніх мам, дружин і бійців, вся ця отара (близько 200 чоловік) кинулась навтьоки із залу.

"Капітал" проти часу: як спотворили ідеї Маркса

Який зв’язок між "Капіталом" Маркса, переворотом і тоталітарними репресіями? Чи міг Карл Маркс передбачити, що запустить у світ ідеї, які принесуть мільйонам людей смерті, тоталітаризм, розправи, ГУЛАГ? Загальновідомо, що революційний терор вигадав не Маркс, а десятками років раніше Франція. Намагання побудувати комунізм, що відбувалося в Центральній та Східній Європі, були більше пов’язані зі східною жорстокістю та деспотизмом, ніж із Марксом. Постійна ненависть, мільйони людей у таборах, Голодомор в Україні… – це спадщина російського середньовіччя, а до Росії її заніс вітер звідкись із монгольських рівнин. 

Без чого не можна бути вчителем

Вчитель має висловлюватися грамотно: й усно, й письмово. Особливо – у ситуації професійної комунікації з батьками (саме цей випадок). Це не дискутується. Бо мовна компетентність вчителя – головний і невід'ємний складник його професіоналізму. Простіше кажучи: не можеш грамотно висловлюватися усно й письмово – бути вчителем не маєш права. Крапка. Друге. Звичайно, вчитель – жива людина, і як будь-яка людина може помилятися. Але мені як професійному філологові добре зрозуміла різниця між відвертою безграмотністю та технічною помилкою друку або обмовкою.

Маленька Україна в американському містечку. ФОТО

Сьогодні тут проживає понад 5,5 тис. людей, серед яких нечисленна українська громада, що бере участь у житті місцевої православної парафії та опікується українським кладовищем. Саме це кладовище є найбільшим та найвідомішим українським некрополем у західній півкулі. Перше українське поховання з’явилось тут 1951 року з ініціативи православних еміґрантів-українців. Савт-Бавнд-Брук вразив мене в усіх значеннях цього слова. Справа не лише в тому, що я давно мріяв побувати тут. Савт-Бавнд-Брук – це справді грандіозне творіння українських еміґрантів. Провідну роль у заснуванні українського осередку в цій місцевості відіграв Мстислав (Скрипник) – тодішній архієпископ УПЦ в США, а в минулому – хорунжий Армії УНР.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини