MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 вересня 2017

1163 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 вересня

Сенат схвалив нову оборонну допомогу Україні за умови військових реформ

Сенат підтримав ключові елементи поправки до закону про Національний оборонний бюджет США (NDAA) на 2018 фіскальний рік, що збільшують допомогу у сфері безпеки для України. Законопроект передбачає надання 500 мільйонів доларів США допомоги у сфері безпеки, зокрема летальне та нелетальне устаткування, навчання та технічну допомогу. Це вперше, коли законопроект дозволяє надавати допомогу для посилення військово-морської спроможностей України, які значно погіршилися після захоплення Криму Росією, заявив один із співавторів поправки, сенатор-республіканець Роб Портман, який також є членом Комітету з міжнародних відносин Сенату США та співзасновником групи підтримки України в Сенаті.

Порошенко відвідав американську військову академію Вест-Пойнт. ФОТО

Надзвичайно сильні, емоційні враження від Військової академії США, Вест-Пойнту, який відвідали разом із президентом Порошенком. Це бренд американської армії, найстарша академія ЗС США, серед її випускників чимало справжніх героїв. Президент мав виступ перед кадетами, які щиро цікавилися ситуацією в Україні та на фронті, а потім, на виході, ми почули їхні юнацькі, максималістські й такі точні формулювання: "Українці – крейзі, в 2014-му воювали без зброї, вони круті!". І гордість переповняла за наших і справді відчайдушних, сміливих і прекрасних "крейзі", яких бояться російські окупанти та колаборанти. У Вест-Пойнті президент і делегація говорили про співпрацю, навчання, тренінги для наших. Це важливо. Нашим арміям є чому повчитися одна в одної. Й співпраця буде.

На навчаннях "Захід-2017" вертоліт дав залп по глядачам. ВІДЕО

 

На російсько-білоруських військових навчаннях "Захід-2017"бойовий вертоліт випадково дав залп по натовпу глядачів, внаслідок чого дві людини опинилися у шпиталі. Найімовірніше інцидент стався незадовго до візиту на полігон президента РФ Володимира Путіна. На полігоні "Лужський" під Санкт-Петербургом стався мимовільний пуск ракет класу "повітря-земля" з вертольота Ка-52. "Вони летіли на цілі, залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху вмикаються ланцюги озброєння, вони ввімкнули, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі. В уламків великий розліт, згоріли щонайменше два автомобілі, дві людини отримали важкі травми, зараз вони у шпиталі. Це було тренування перед якоюсь показухою. Постраждали радше за все журналісти". 

Нове українське покоління – яке воно?

Ярослав Грицак

Зміна цінностей – це зміна покоління. На цінності можна впливати, але лише до певної міри, оскільки вони вже сформовані. Як кажуть психологи, цінності формуються здебільшого в підлітковому віці: те, що сталося з нами в підлітковому віці, буде з нами до кінця життя. У цьому контексті дуже важливим є нове українське покоління. Це покоління сформувалося в проміжок між першим і другим Майданом, коли в Україні відбулися дуже важливі зміни, зокрема, перехід до постіндустріального суспільства, відносної демократії та певного економічного росту. Через 20-25 років ці люди переймуть відповідальність за країну на себе. Втім, є серйозна перешкода: цей молодий клас, ці молоді люди мають дуже горизонтальний, егалітарний етос.

Село: краса й недоля

Та досить скиглити, адже ось вона – краса! Ось ці милі хатки в кучерявих садках, хор цвіркунів цілу ніч за прочиненим вікном, глибоке й чисте зоряне небо, смугастий кавунчик просто на стежці, який моя мала племінниця, минаючи, щоразу присідає й гладить, темна груша, на якій проти місячного світла біліють стиглі груші, шовковиця, яку ніхто не обтрусив, і можна ласувати ягодами на початку серпня. Моїй дочці тільки рік і у неї своя картина сільського раю: киця, собачка, грушки. Питаю тата, чи є в кого припнуте теля на вулиці, щоб показати дитині. Тато каже, що корів на всю нашу довгу вулицю тільки дві – у моєї однокласниці і в "сєпара" (переселенці з Донбасу). Багато людей на вулиці змінилося. Старі померли, хати їхні попродали. Остання хата на вулиці ще й остання хата з минулого – стоїть під стріхою.

Український фешн-фільм переміг на фестивалі в Лондоні. ВІДЕО

 

Український фешн-фільм "П'ятий самурай" переміг у номінації "найкращий дизайн костюмів" на London Fashion Film Festival. Фільм зняла студія Red Glass для української дизайнерки Валерії Ковальської, режисер – Станіслав Гуренко.

Перший бібліотечний комплекс світового рівня в Україні – чому ми оминули увагою його відкриття. ФОТО

Кожен раз, коли ми звертаємо увагу на висмоктані з пальця чи суто символічні інформаційні приводи, то посилюємо імітаторів. Кожен раз, коли ми ігноруємо справді важливі справи, ми послаблюємо тих, хто їх робить. Щоб підняти скандал на пустому місці достатньо бовкнути дурість на телевізійному ефірі. Щоб побудувати бібліотечний комплекс світового рівня без жодних ресурсів знадобляться роки й надлюдські зусилля. Пыдживлюючи увагою перших та ігноруючи других ми даємо людям по всій країні чіткий сигнал і направляємо їхнs дії. Питання в тому, чого більше ми хочемо бачити в Україні: бурхливих слів і яскравих вистав чи справжніх справ і реальних успіхів? Вибір за нами.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини