MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 вересня 2017

1177 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 вересня

Порошенко в ООН розповів про те, якою має бути миротворча місія на Донбасі. ВІДЕО, ФОТО

 Порошенко виступав і на 72 сесії Генасамблеї ООН

Шлях до ефективного врегулювання конфлікту – це безумовне виведення всіх іноземних військовослужбовців, найманців, їх зброї та обладнання з України. Крім того, має бути забезпечений надійний міжнародний контроль над тимчасово неконтрольованою частиною українсько-російського кордону. Неможливо принести мир на Донбас, не зупинивши проникнення російських військових, найманців, зброї та спорядження на Донбас. Мантра Росії, що "нас там немає", не має нічого спільного з реальністю. Існують беззаперечні докази, що Росія створює, очолює, контролює та спонсорує терористичну діяльність на Донбасі. Трирічна агресія Росії в Україні забрала понад 10 тисяч людських життів. Близько 25 тисяч було поранено і близько 1,8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

Геращенко: Трамп чітко висловився на захист суверенітету України. ФОТО

Виступ Трампа був достатньо жорстким, й іноді залою йшов гомін (коли він лютував із приводу ядерних випробувань у КНДР чи диктаторських режимів Венесуели та Сирії). Трамп засудив використання хімічної зброї режимом Асада. Прикметно, що в цей час залою Генсамблеї тинявся друг Асада й Путіна, російський "думєц-скрєпєц" Слуцький (проти якого, до речі, діють візові санкції, але міжнародні норми дозволяють приїжджати в таку ненависну поборникам "руского міра" Америку на Генасамблею). Для нашої делегації дуже важливо почути у виступі Трампа про Україну. Американський лідер чітко висловився на захист суверенітету України. Завтра, 21 вересня, президент Порошенко матиме вже другу цього року двосторонню зустріч із президентом Трампом.

Ми не готові до небезпеки довкола

Коли п’ємо каву в центрі столиці, засмагаємо десь на пляжі в Одесі чи просто йдемо вулицею свого рідного міста – навряд багато з нас готові до надзвичайної ситуації, що, на жаль, зараз може статися з великою вірогідністю будь-де. Бо коли десь у країні говорить артилерія, думати, що на мирній території не може пролунати вибух чи постріл може й хотілося б, але це аж занадто наївно. Прикладів просуванні війни вглиб країни в нас уже достатньо. Зараз у жодному разі  не йдеться про атмосферу страху, а про варіанти унеможливлення цього страху перед ворогом без шкоди для безпеки життя власного й тих, хто довкола. Процес розуміння нашою країною як владою, так і населенням) того, що на мирне та спокійне життя вже давно скоїли замах і що просто заплющити на це очі не є спасінням, аж занадто затягнувся.

Пішов із життя голова видавництва "Смолоскип" Осип Зінкевич

Все своє життя цей непоказний і скромний Чоловік займався тим, що рухав ту, як часом здавалося, безнадійну Українську Справу. Власними силами, власними коштами, сумлінням, волею та впертістю... Фактично вся українська сучасна проза та поезія, політологія, мистецтво так чи інакше вийшли зі "Смолоскипу". Доній, Жадан, Пантюк, Андрусяк, Кокотюха, Руденко, Розумний, Кулик, Голобуцький, Проценко... Ірпінські семінари, конференції, "Молода Україна" – все це звідти. Як справедливо зауважила Таня Доній: "Якби не Зінкевич, все сталося б на 10 років пізніше". А може й не сталося б України зовсім, якби не подібні люди. Бо саме вони її зберегли в серці, в душі та пронесли через всі лихоліття та втрати, даруйте за пафос...

Порошенко переконував європейських партнерів у слушності освітньої реформи

Під час усіх зустрічей президент виступив справжнім лобістом нещодавно прийнятого у Верховній Раді закону про освіту, роз'яснив нюанси нашої освітньої реформи. Президент Порошенко чітко заявив, що українське законодавство гарантує всім нацменшинам право на вивчення рідної мови, при цьому захищає українську й вимагає від громадян знати її та шанувати. В Украіні мови найменших захищені набагато сильніше, аніж у багатьох країнах-сусідах, де, попри велику українську діаспору, немає ані українських класів, ані українських шкіл. У нас є і школи, і класи для навчання дітей різних національностей. Прикметно, що всі європейські партнери, із ким були зустрічі, цілком сприйняли українську позицію, із повагою та розумінням поставилися до закону, що відповідає і європейській традиції, і практиці в їхніх країнах. 

Сльозогінний газ, зламані пальці та постраждалі правоохоронці: чергові зіткнення в Одесі. ФОТО

В Одесі під час сьогоднішніх сутичок біля мерії постраждали 36 правоохоронців.  Під час інциденту як правоохоронці, так і активісти застосовували сльозогінний газ. Як повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, в результаті дій деяких активістів за медичною допомогою звернулися 20 співробітників Нацполіції і 16 співробітників Нацгвардії. За фактом конфлікту між мітингувальниками і правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. "В Одесі 200 протестувальників проти політики Труханова зустріло усього лише 500 правоохоронців (якщо їх можна так назвати). Людей навіть на поріг міськради не пустили"...

Коли немає слів

Наприклад, у давніх греків не було слів на позначення "вікна" (зазначає Михайло Гаспаров) і "гріха" (зазначає Олександр Немировський). Із першим усе просто. Як відомо, стародавні елліни з архітектури мали лише глиняні будинки та кам’яні храми. Житла зводили з необпаленої цегли, і до вулиці вони стояли заднім фасадом, двері у дворі. Вікон не передбачалося, і тільки під дахом були вузькі кватирки для освітлення кімнат. Тож немає вікна – немає і слова. Із "гріхом" теж більш-менш зрозуміло. Поняття немає – то й гріха немає. Можна грішити – і совість не мучитиме. Що не заборонене, те дозволене. ... Інколи слів бракує, часом їх немає, а подеколи мовчання – найкращий варіант. Але лячно жити, коли не можеш розповісти про свій страх. "Страшні слова, коли вони мовчать..."  

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини