MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 вересня 2017

985 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 вересня

Знищити п’яту колону: чому це потрібно робити просто зараз

Нинішній порядок денний – винищити п’яту колону, яка може виявитися ефективнішим інструментом Кремля, ніж озброєні орди загарбників на Донбасі. "Опозиційний блок", переродження "Партії регіонів" із усією брехливою риторикою про стабільність, мир за будь-яку ціну, мирне співіснування (читай капітуляцію) з Росією, з усіма спонсорами, такими як Вадим Новинський чи Рінат Ахметов, – більше ніж очевидна ціль для органів державної безпеки. Із цією політичною силою потрібно вчинити так само, як і з комуністами, й не лишити жодного місця для маневрів у суді. Так, зло здатне регенеруватися, але подивимося на тих-таки ідейних спадкоємців КПУ: жоден ребрендинг і російські фінансові вливання не здатні повернути цю партію у велику українську політику. Те саме й із проросійськими медіа в Україні. Є й неприхована ворожа агентура – структури "Украинского выбора" Віктора Медведчука.

США поділяють позицію України щодо миротворців – Порошенко після зустрічі зі Трампом. ФОТО, ВІДЕО

Український президент сказав, що "дуже задоволений" зустріччю з усією владною командою США, яка тривала близько години. "Важлива позиція, що Сполучені штати Америки повністю підтримали пропозиції України, мої пропозиції, які були озвучені ще в 2015 році, щодо розміщення на сході України, на окупованій території, миротворців з мандатом Ради безпеки ООН", – стверджує Порошенко. "Я підкреслюю і наголошую: української позиції, яка передбачає мандат на всю окуповану територію на Сході України, зокрема неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, яка виключить проникнення військ та озброєння Росії і справді слугуватиме меті миру", – зазначив Порошенко. Він виокремив кілька ключових позицій зустрічі, зокрема те, що сторони обговорили питання у сфері безпеки.

 

Як Штепа посіяла вітер, бурю з якого нині збирає Донбас. ФОТО, ВІДЕО

Штепа не була радикальною прибічницею Росії, вона виступала за федералізацію й автономію Донбасу. Але вона забезпечила ґрунт для вторгнення радикальних окупантів і кровопролиття, що прийшло слідом за ними. За кілька днів "наші донбаські хлопці" зарізали депутата міськради Горлівки Володимира Рибака, стали грабувати й убивати місцевих жителів, розв'язали військові дії. Ці трупи зі розпоротими животами – теж результат роботи Штепи. Результат тієї багаторічної ненависті, яку вона розпалювала на лорученій їй ділянці краю. Нічого не минуло безслідно. У 2014 році Донбас збирав бурю з посіяного регіоналами вітру.

Майбутнє – коли віра об'єднується з наукою

У світі релігія та наука вже давно почали об'єднуватися й іти вперед у тандемі. Можливо, це найпотужніший рух майбутнього, коли зовсім різні люди, різних поглядів і віросповідань, об'єднуються від маленького містечка до мегаполіса й роблять разом неймовірні речі: релігія розмовляє з душею, а наука – з розумом. Ви бачили новий Центр митрополита Шептицького у Львові? Це і є майбутнє – коли віра об'єднується з наукою, з навчанням. Найпрогресивніші країни світу давно це зрозуміли. Достатньо поглянути на Південну Корею і США. І навіть якщо у вас досить особливі погляди на віру, це не має заважати усвідомленню, що у світі всі й усе продовжують об'єднуватись у щось нове й цілком дивовижне. І ці процеси не архаїчні.

Не однаково, якою мовою розмовляти

Мова не може розвиватися тільки в податкових деклараціях і законах, що їх приймає Верховна Рада. Мова виживе, якщо буде скрізь: у науці, техніці, вишах і дитячих садочках, на семінарах і на побаченнях. Мова житиме, якщо буде літературною, сленговою, діалектною. Якщо вона буде емоційною, потрібною, бажаною. Люди вмирали за наше право бути вільними, за наше право мати своє слово! Не бійтеся української мови, ви ж не боїтеся бути патріотами, українцями (хай хто ви за національністю). ... Я знаю, що урок вивчено, і мої діти (коли вони будуть) спілкуватимуться українською. Не буде більше однаково, якою мовою розмовляти. Байдужість надто дорого коштує. А ще я хочу, щоб якомога більше нас відділяло від морокостану. Культура – це те, що вирізняє. І мова зокрема.

Яскравий приклад шизофренії по-українськи. ДОКУМЕНТИ

Ну от і маємо – в музеї однієї зі правоохоронних структур досі стенди про "доблесні частини НКВС", Миколаївська область хоче святкувати 80 років від дня заснування, голова Верховної Ради вітає їх із цим фактом... Те, що 80 років тому не існувало держави України, нікого не бентежить. Те, що УРСР – це колаборантська структура, яку створила країна-окупантка, Росія, заради легітимізації окупації території української держави – нікого не обходить – 80 років. Треба святкувать. Шановні достойники, а як у ваших головах вкладається святкування 100 років української армії та революціїї із 80 роками адміністративної структури, що виникла внаслідок знищення держави, століття якої зафіксовано в указі президента й постанові Кабміну? 

Легендарні кіборги звернулись до Apple щодо відео з "кіборгом із Росії". ВІДЕО

Українські "кіборги" обурені рекламним роликом компанії Apple про нові годинники. Військові записали відеозвернення, у якому просять компанію прокоментувати інцидент. Як відомо, 12 вересня у США під час презентації нового годинника Apple Watch Series 3 компанія показала рекламні ролики з історіями людей зі всього світу. В одному з них показали історію "кіборга з Росії". "Дорогий Apple, я – український кіборг. Я знаю, ви це побачите. Але я певен, що ви не знаєте, чому ваша реклама обурює мене та мою країну. Регулярні війська РФ і підтримані Росією бойовики. Я пішов її захистити. Вони самі називали мене кіборгом, бо я виживав настільки довго, що вони не могли в це повірити", – йдеться у відеозверненні.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини