MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 вересня 2017

642 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 вересня

"Друзі Росії". Угорські міністри, які оголосили війну освітній реформі в Україні

Коли став міністром, Балог не шкодував доброзичливих висловлювань на адресу Росії. Зокрема, в березні 2015 року, після того, як ЄС ввів санкції проти РФ, він заявляв, що жодні санкції не стануть на заваді співпраці Угорщини й Росії у сфері культури. "Абсолютно ніякого впливу санкції не завдали, тому що ні політика, ні економіка не повинні впливати на культуру, яка сильніша й міцніша за все", – говорив він. Петера Сіярта, заява якого вчора приголомшила всю Україну, сміливо можна назвати одним із адвокатів Росії в Європі. Він – послідовний прихильник скасування антиросійських санкцій. 

Це фактично все одно що смертна кара – Полозов про вирок Умерову

"Два роки колонії-поселення – це багато чи мало? У випадку з Ільмі Умеровим це фактично все одно що смертна кара, оскільки витримати він цього не зможе. Є серйозна небезпека, що якщо вирок набуде законної сили в такому вигляді, його перевезуть на материкову частину – до РФ, де ці колонії-поселення розташовані в широкій географії, починаючи від Московської області й закінчуючи Далеким Сходом. Є одна колонія-поселення у Криму, Керчі, але ми знаємо з практики, що ще жодного громадянина України, засудженого за політичними справами у Криму російськими судами, не залишали там. Усіх відправляли на материк", – зазначив адвокат Микола Полозов.

Журналістка: Вибух у Калинівці нікого нічому не навчить

Погане те, що вибух і цього складу нікого нічому не навчить. Винних таки знайдуть і покарають. Тому що важко буде не призначити винних, хоча б начальника частини чи складу, коли всі політики й активісти будуть про це волати найближчі кілька тижнів. Але всі ці покарання беззмістовні. Самі по собі вони не в стані запобігти новим вибухам. Для попередження треба розслідувати й аналізувати причини всіх цих вибухів. І далі не тішитися красою того аналізу, а робити зміни в системах охорони. Стосується це не тільки підвищення дисципліни, зміни керівництва та підсилення персоналу, але й збільшення фінансування. І от у цьому останньому пункті – без якого все попереднє не матиме сенсу – і є слабке місце. Бо це ж треба забрати з якоїсь іншої бюджетної статті й кинути гроші на фінансування складів.

Нардепка: Агресивна риторика і грубий тиск на сусідів – візитівка угорської влади

Подібних нападок зазнавали і Словаччина, і Румунія, і тепер – Україна. Очевидно, проблема не в сусідах Угорщини, а у вкрай низькій політичній культурі й агресивності деяких будапештських політиків. Можливо, це пов'язано з наближенням виборів в Угорщині, можливо, надто теплими зв’язками з путінським режимом. Усі заяви про "порушення прав" є абсурдними. Навпаки, сьогодні до 70% випускників угорськомовних шкіл на Закарпатті не можуть скласти тест ЗНО з української мови, бо вони її просто не знають, перебуваючи в штучно створеному "мовному гето". Закон захистить права всіх українських дітей, зокрема й угорськомовних, і створить їм належні умови на ринку праці й освіти. Спроби називати біле чорним і вдаватися до шантажу щодо України – марні.

Про що бреше російське телебачення

Гості стверджували, що України "нема", є "південна гілка російського народу", що "це держава", побудована на "брехні", яку не можна сприймати "всерйоз", "несформована" нація і "несформована" держава. Також прозвучало, що це держава, яку "контролюють" США і Європа, й живе вона за їхній "рахунок" тощо, а значить, де-факто "перестає існувати". Деякі учасники ток-шоу заявили, що, можливо, Саакашвілі пов'язаний зі Кремлем. Повідомляючи про напружені стосунки з Північною Кореєю, "Вести недели" назвали США "стратократією", де політична міць перебуває в руках армії. Ішлося про трьох генералів, які обіймають ключові посади і буцімто керують Сполученими Штатами: це нинішній очільник апарату Білого дому Джон Ф. Келлі, радник президента з національної безпеки Г. Р. Макмастер і міністр оборони Джеймс Меттіс.

Чого не можна ігнорувати в освітній реформі

Якби вони насправді переймалися долею своїх етнічних меншин, то не ігнорували б того, що незнання української в Україні значно обмежує шанси дітей цих етнічних груп на отримання доброї роботи в Україні через обмежену інтегрованість у ширше суспільство. А якщо розглядати їх суто через призму потенційних імігрантів і панівних груп впливу з метою відриву території країни – то така поведінка цілком виправдана. Дії Києва в освітній сфері слід розглядати не як питання мови, а як питання шансів молоді на майбутнє працевлаштування й інтегрованість у суспільство. А якщо це комусь не подобається – ми почули, але я не вважаю, що Україна є тою країною, яка когось дискримінує, це навпаки наполягання на кращому майбутньому для дітей.

Забули про свою колиску: що треба нагадати стурбованим закарпатським депутатам

Якщо б червоне серце в цій композиції замінити на бударь із елегантно випиляним сердечком у дверях, було б значно доречніше. Це одразу б дало правильний зріз ситуаціі з містом і з регіоном у цілому. І вектор розвитку. Коли ви будете чути про якісь претензії цих достойників щодо закону про освіту чи про ще щось важливе із космічних для них сфер, яке їх дуже турбує, чи щось іще лунатиме в ефірі з боку цих довбаних жлобів, можете сміливо нагадувати їм про їхній прямий обов'язок ставити в місті бударі, а по-вашому той-тої. А не братися до того, що їх ніяк не стосується. Ось що їх має турбувати. Розгрібати срач і змивати с*яння зі стін, яке вони розвели в місті, якому, між іншим, 1145 років. Освіта й вони це дві речі, які ніяк не перетинаються. І ніколи на перетнуться.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини