MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 жовтня 2017

923 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 жовтня

Платити "Газпромові" більше 40 мільярдів доларів точно не доведеться – Вітренко

Не дивно, що ми не змогли домовитися з "Газпромом". Навпаки, було б дивно, якщо б ми домовилися... Без газпромівського газу ми спокійно обходимося. У наших сховищах вже достатньо газу для нормального проходження зимового періоду. Нічого платити за позовними вимогами "Газпрому" щодо "бери або плати" нам точно не потрібно – це остаточне (хоча й "окреме") рішення арбітражу. Нагадаю, позовні вимоги "Газпрому" за цим пунктом перевищували 40 мільярдів доларів і збільшувалися кожний день. Так що й тут усе для нас добре. Тому ми спокійно ставиося до цих слухань. І, як завжди, ретельно готувалися.

Світоглядні цінності проти пива й попкорну – цивілізаційний вибір України

Тільки не треба про те, що ми встигаємо в останній вагон, що ми відстали мало не назавжди, що ми за сукупним інтелектом уже країна третього світу. ... Освіта й самоосвіта – глобальний тренд. Культ знання, престиж інтелекту – ці гасла витають у повітрі, їх варто лише підхопити й спрямувати в мирних цілях. Якщо хтось думає, що проблема тільки в підвищенні державних асигнувань, мушу розчарувати: за рейтингом видатків на освіту у відсотках ВВП Україна випереджає Німеччину, Японію та Південну Корею. І хоча всім зрозуміло, що в абсолютних цифрах ці обсяги незіставні, йдеться все-таки про зміни в мізках, про пріоритети й парадигму. Світоглядні цінності проти пива й попкорну – таким бачиться сьогодні цивілізаційний вибір України. Доказів від зворотного годі шукати: ген там, на Сході. 

Логіка миру. Глобальні загрози у світі локальних викликів

Вже сьогодні ризики, пов'язані з неконтрольованим поширенням ядерних збройних технологій, із потраплянням ядерних технологій до рук терористів і кримінальних режимів, із небезпечною деградацією ядерних арсеналів у руках режимів, що технологічно й соціально деградують, стають порівнянними із загрозами глобального ядерного конфлікту. Індикаторами нового стану ядерної безпеки є, наприклад, ядерний тероризм, прояв якого ми пов'язуємо зі справою Литвиненка – отруєного полонієм російського емігранта-опозиціонера в Лондоні 2006 року. Крім того, потрапляння ядерної зброї в руки безвідповідальних авторитарних політиків і режимів – а в експертних колах вирує підозра, що північнокорейському режиму "допомогли якісь доброзичливі сусіди" в отриманні ядерної зброї, – також свідчить про зміни структури безпеки в ядерному секторі. Все це є неминучими наслідками ядерного озброєння в сьогоднішньому світі.

Генпрокурор України назвав замовника вбивства Дениса Вороненкова

Безпосереднього виконавця – Паршова, як відомо, було застрелено під час скоєння злочину. Лося та Тарасенка затримано. Василенко та Левенець перебувають у розшуку. Слідство встановило, що це вбивство є замовним. Замовні вбивства такого рівня в нашій державі практично не розкриваються. Я пишаюся нашими слідчими та прокурорами, адже вперше за останні роки подібний злочин розкрито до рівня замовника. Ми переконані, що вбивство Дениса Вороненкова пов’язане з його свідченнями щодо присутності російських військ на території України, а також у справі щодо державної зради Віктора Януковича. Щоб не допустити свідчень Вороненкова в українських та міжнародних судах, представники російських спецслужб підготували план фізичного знищення свідка.

Польський досвід реформування пенсійної системи

Польська система пенсійного страхування – трирівнева, найпопулярніша в Європі. У Польщі користувач усіх трьох рівнів накопичувальної системи від часу досягнення пенсійного віку отримує пенсію з солідарного, обов'язкового накопичувального й індивідуального рівня. Вимоги до отримання пенсії із солідарного рівня прості: особа повинна мати 20-річний страховий стаж (для жінок) і 25-річний (для чоловіків), протягом якого вона відраховувала до пенсійного Фонду внесок, розміром у 19,5% від своєї заробітної плати (половину цієї суми сплачує роботодавець). 1/3 пенсійного внеску автоматично надходить до II рівня пенсійного страхування, де ці кошти інвестуються Відкритим пенсійним фондом в акції товариств (60%), у гарантійні облігації різних фірм (20%), закордонні інвестиції (5%) тощо.

Жорна макроподій: безперервна, неподільна й одночасна історія

Жодна макроподія – най як ти не був просякнутий політикою, ідеологією, війною – не поглинає тебе повністю. Ти все одно змушений здобувати собі на прожиток, їсти, пити, спати, випорожнюватися, облаштовувати якісь справи – словом, займатися тим, що зазвичай входить в поняття "проживати своє життя". І, разом із тим, жодне кохання і жодна депресія, жодна робота, жодна мандрівка й хобі – ніщо не зупиняє жорна макроподій. Революція відбувається, війна точиться, політичні свари й економічні колапси проносяться над головою. Цьому немає закінчення, немає ніякого пульту із кнопкою "пауза" – навіть якщо ти хочеш, ти дуже хочеш натиснути цю паузу, зупинити страшні та страшенно цікаві події років на п'ять, зробити кар'єру, зустріти пару й лише потім "додивитися", "допрожити" макроподії.

Українець перетворив старенький "Запорожець" на амфібію. ВІДЕО

Старий ЗАЗ дістався Петрові Кищенку в спадок від батька. Запеклий мисливець та рибалка вирішив перетворити його в транспортний засіб на всі випадки життя. Крім того, йому потрібно було переправлятися на дачу на іншому березі Бугу. Переробка ЗАЗ-968М в амфібію зайняла близько місяця. Інженер за освітою, Петро Кищенко сам зрізав дах, герметизувати днище і встановив гребний гвинт. Крім того, двигун ЗАЗ замінений на більш потужний мотор Nissan. Амфібія "Запорожец"» важить 740 кг і здатна розвинути 120 км/год на суші і 20 км/год – на воді. Повного бака вистачає на 1000 км пробігу. Власник авто вже перевірив його вантажопідйомність – зміг взяти "на борт" 12 дітей. Тепер Петро Кищенко хоче випробувати своє творіння в морських водах.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини