MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 жовтня 2017

1570 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 жовтня

Україна й Туреччина: партнерство без стратегії

Звичайно, Туреччина має і право, і свої мотиви робити все, що вона робить. Але зараз важливо інше. У сфері безпеки й оборони уявлення про стратегічну перспективу в України і Туреччини серйозно різняться (що нехарактерно для стратегічного партнерства). Україна не має права ігнорувати те, що в сфері торгівлі озброєннями Туреччина наперекір волі НАТО зближується з державою, з якою ми ведемо війну. Можливості спільного виробництва озброєнь чи використання можливостей Туреччини для підготовки українських військовослужбовців залишаються і не можуть не цікавити обидві держави. Але якщо перегляд оборонної, безпекової та зовнішньополітичної доктрин Туреччини відбуватиметься таким ж темпами й у тому ж напрямку, то як довго зазначені можливості залишатимуться привабливими й реалістичними?

Виклики тероризму: чого чекати в найближчі десятиліття

Тепер ви знаєте, що терактів буде більше. Вони будуть частішими, більш руйнівними, їхня географія, тактика та зброя будуть різноманітнішими, в них гинутиме більше людей. Це плата за глобальність світу. Це плата за добробут багатих країн. Це плата за нездатність багатих країн допомогти бідним країнам. Це плата за нерозуміння. Можна ввести війська в Ірак і скинути тамтешнього диктатора, але не можна замість іракців побудувати їм інституції та змінити ментальність. Результат – більше хаосу, більше терактів. (Ось чому, із позиції Заходу, поганий диктатор кращий за гарний хаос.) Тепер перейдемо до іншої сторони цього диференційного рівняння – до тих країн, в яких відбуваються теракти. Що зміниться там? Відповідей на тероризм буде дві.

"Україна не торгуватиме своїми громадянами, територією і суверенітетом", – Геращенко про заяву Земана щодо Криму

"Жахливий у своєму цинізмі виступ президента Чехії Земана на сесії ПАРЄ, який активно промоутував Путіна, закликав негайно зняти санкції, бо вони не діють і б'ють по ЄС, а не РФ. А Україні він фактично порадив....домовлятися про фінансову чи нафтогазову компенсацію з РФ за вкрадений Крим...", – написала перша заступниця голови Верховної Ради  Геращенко запевнила, що Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю й гідністю. Це не продається. "Сьогодні ми в Страсбурзі бачили антигавела..... Це так сумно – бачити повну політичну деградацію. І так шкода було чеську делегацію, яка почувала себе ніяково й незручно під цим потоком безпринципності та відсутності моралі і принципів". 

У Києві пройде весняна сесія Парламентської асамблеї НАТО

На порядку денному країни є речі важливі, а є стратегічні. На моє глибоке переконання, до таких стратегічних питань належить членство України в НАТО. Після того, як 8 червня цього року Верховна Рада України ухвалила рішення, що членство України в НАТО є пріоритетом зовнішньої політики, ми чекали на сигнал у відповідь. І рішення Постійного комітету ПА НАТО про проведення весняної сесії ПА НАТО в Києві 2020 року – це гідна відповідь і важливий символічний сигнал від наших союзників з Організації Північноатлантичного договору. Дякую великому другові України президентові Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, а також українській парламентській делегації в ПА НАТО за проведену титанічну роботу для нашого спільного успіху у справі євроатлантичної безпекової інтеграції.

Політолог: Інтереси США на Донбасі – не протистояння з РФ, а захист норм міжнародного права

"Коли Волкер зустрічається з українськими представниками, чи можна говорити про те, що вони домовляються про Росію за її спиною?" – поставив він риторичне питання. І відповів: "Це човникова дипломатія – коли спочатку говорять з одним опонентом, а потім із другим". При цьому політолог зазнаичв, що інтереси США в участі в переговорах щодо Донбасу – це не протистояння з РФ, а захист норм міжнародного права. "Інтереси США в цьому випадку не зводяться до протистояння з РФ. Штати виступають як захисники світового ладу й норм міжнародного права, які грубо порушуються однією ядерною державою щодо іншої держави, гарантом безпеки якої свого часу виступали США", – сказав він.

Втеча у світ ілюзій: ворожіння на порожньому мозку

Найпопулярнішими є псевдознання, які обіцяють дивовижним чином вирішити складні питання. Перевернемо прапор – одразу поборемо Росію, вип’єш цю пігулку – без дієти та спорту зменшиться вага. І, звичайно, не треба нічого робити, бо все одно долю людства вирішують обрані. Так є завжди, бо бажання дива закладене в самій сутності людини. І якщо в релігіях на перший план виходять моральні правила, то в інших, практичніше налаштованих "царинах" обіцяний конкретний результат. Але в кризових ситуаціях людина все одно шукатиме дива: у релігії, якщо має віру, в екстрасенсах (конспірології, магії чи фейковому поясненні), якщо віра не має глибинного характеру. 

Як полюбити робити з дітьми домашнє завдання

Що ви можете зробити, аби процес виконання уроків був максимально приємним і для вас, і для дитини? Організувати привабливе та зручне робоче місце? Купити красиві ручки-зошити й інше? Налаштуватися на позитив? Надати (насамперед, для себе) значимості цьому процесові? Посміхнутися? Що ще буде приємним і значущим саме у вашій родині? Структуруйте. Чим менша дитина, тим меншими будуть відрізки завдань. Для першокласника-шестирічки фраза "зроби математику" на початку навчального року звучить приблизно як "збігай на Марс". Тому "відклади іграшки, візьми книгу й зошит із математики, візьми пенал, поклади їх на стіл, сядь за стіл, відкрий зошит, розгорни книгу на... сторінці". Ваша присутність на кожному етапі буде необхідною.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини