MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 жовтня 2017

746 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 жовтня

Хто розширює географію війни на Донбасі

Прикметно, що 2014 року на прес-конференції в Белграді прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич підтвердив факт участі громадян Сербії у війні на Сході України. За його інформацією, в Україні воюють по кілька десятків сербських громадян на боці загарбників. Очільник сербського уряду звернувся до всіх громадян Сербії, які воюють на Сході України: "Вони мають повернутися на батьківщину і дбати про свої родини замість того, щоб боротися за інтереси третіх сторін – байдуже, отримують вони за боротьбу 2100 чи 6500 доларів залежно від того, на чиєму боці воюють". Участь сербських четників розширює географію війни на Сході України до міжнародного конфлікту. Присутність на окупованих територіях Донбасу найманців із Сербії наочно засвідчує, що Україна є жертвою посягань міжнародних терористів.

Спільній литовсько-польсько-українській бригаді надали ім'я князя Костянтина Острозького. ФОТО

Напередодні Покрови – свята захисників України, надійшла знакова новина: наше рішення втілено в життя – спільній Литовсько-польсько-українській військовій бригаді присвоєно ім’я Костянтина Острозького та вручено бойове знамено. Саме постать князя Острозького об’єднує наші три братні народи. Князь Острозький – символ перемог і військової доблесті українського, польського і литовського народів. Саме Костянтин Острозький 8 вересня 1514 року у битві під Оршею командував об’єднаним українсько-польсько-литовським військом, яке розбило 80-тисячне московське військо. На бойовому знамені зображена емблема спільної бригади – щит із трьома схрещеними мечами – символ бойової єдності наших народів, символ того, що побратим побратима не залишить у біді.

На вибрики сусідів маємо відповідати тільки силою – нардеп

У цій ідіотській історії з Угоршиною та її нахабною спробою відкрито качати тему "закарпатської автономії" мене бентежать деякі українські дописувачі. Вони пишуть про те, що дарма було ухвалювати закон про освіту, що ми самі спровокували угорців і таке інше. Вибачте, але саме завдяки цій логіці ми втратили (тимчасово) Крим і Донбас. 25 років українська політика й політики замість ствердження держави змагалися в конкурсі конструктивності щодо Москви. Плекали багатовекторність і співали мантри про те, що ми не можемо провокувати північного сусіда. Який результат? Отож. Агресію провокує слабкість. Саме відсутність свідомої національної політики стала причиною того, що Москва змогла почуватися в деяких регіонах нашої країни як удома.

Як я потрапив до десятки найзатятіших русофобів

Едвард Лукас – британський журналіст і публіцист, автор The Economist

Фінансований Кремлем міжнародний телеканал RT опублікував дивний перелік 10 найзатятіших русофобів, де поруч з інституціями (НАТО і Buzzfeed відповідно на другому й дев’ятому місцях) опинилися індивіди, зокре­ма я. Мені випало розділити п’яте місце з подругою Енн Еппл­бом – історикинею, володаркою кількох премій за дослід­ження радянських злочинів. Список, вочевидь, складали недбало. RT помилився в написанні назви мого аналітичного центру – Центру аналізу європейської політики (CEPA), а також помилково заявив, що Епплбом у ньому працює, хоч Енн не співробітниця CEPA. Я попросив RT виправити помилки, однак відповіді не дістав (нездатність опублікувати уточнення чи виправлення є чіткою ознакою, що вони не "засіб масової інформації").

"Троща": можливо, найвдаліший роман Шкляра

Що б там не писали й не говорили високі інтелектуали й прихильники альтернативи, але цей роман, можливо, таки найвдаліший у Шкляра. Це дуже якісна масова література. Історична розповідь про останні бої УПА переплітається зі драматичною колізією про зраду, окремі епізоди – яскраві зразки бойовика, без любовної історії також не обійшлося. Еротики практично немає, один раз зустрілася "циця". Шкода, що Шкляр так мало поцінований у нашому суспільстві, передусім маю на увазі кіношників, що знімають казна-що. Приємно вразила мова – Шкляр таки опанував галицизми, дуже природні діалоги, без фольклору також не обійшлося: "Вітер трощу гойдає, чайка гніздечко звиває..." Поетична ми нація. І нема на те ради.

У мережі з'явилася серія зворушливих роликів до Дня захисника України. ВІДЕО

 

Міністерство інформаційної політики України оприлюднило серію емоційних, проникливих відеороликів до Дня захисника України. Зворушливі відео розповідають про життя простих героїв АТО на війні та в мирному житті.

Кременець: світ, де правлять бібліотекарі

Якщо при вас директорка бібліотеки дзвонить у міськраду й каже, ви ж там о другій не забудьте перекрити вулицю, в нас марш дітей у карнавальних костюмах героїв казок зі школи до книгозбірні, – значить ви в Кременці. А вулиця в місті, загалом кажучи, одна, звивається долиною між двох гір із короткими провулками впоперек. І всі дві поліційні машини зі блимавками її негайно перекривають, не зважаючи на обурених маршрутників. А діти йдуть цілими класами, з повітряними кульками, очолені Буратінами й Міккі Маусами зі старшокласників, а машини підтримують їх сигналами клаксонів і повільно сунуть за поліційними блимавками, стаючи частиною видовища. А продавчині всіх крамничок і барістки всіх кав’ярень уздовж центральної вулиці повиходили на високі ґанки своїх установ і дивляться проти сонця з-під руки, як капітани на капітанських містках.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини