MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 жовтня 2017

1207 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 жовтня

Тривожні сигнали з Європи: чи можуть реформи бути необоротними?

Чи означає все це, що марно тішити себе ілюзіями про необоротні реформи? Мовляв, іще трохи, ще кілька важливих кроків, і мета про омріяну точку неповернення буде досягнута, й уже нарешті заживемо. Але чи не видається так, що єдиний спосіб забезпечити необоротність тієї чи іншої важливої реформи – це бути на її сторожі, виявляти готовність захищати її на різних рівнях? Інколи – кількома резонансними заявами чи публікаціями в медіа, а інколи й багатотисячними протестами, як було нещодавно в Польщі та Румунії. І чи не лише високий суспільний рівень готовності захищати ту чи іншу реформу наближає її зрештою до необоротної? Серйозна дискусія, якої, як на мене, все ще бракує в Україні.

Облом Путіна: Росія без перемог

Немає перемоги ні на внутрішньому, ні на зовнішньому напрямках. Де знайти цю перемогу, щоб у суспільстві "зашкалювало", як після Криму? Як вколоти людям ще адреналіну, щоб вони відчули, що "підйом із колін" – це не просто розмови, а щось реальне? Кому б іще дати по морді, щоб усі бачили, що ми – круті? І начебто вже нікому: Лукашенкові – не даси, Назарбаєву теж. Залишається тільки всередині когось прищучити: знайти когось поганого, умовно кажучи, Чубайса. Так, народ мляво поаплодує, але відчуття пружної радості, як було після Криму, вже не виникає. І в цьому головна проблема нинішнього російського режиму.

Як просувається реформа державного управління

Перша й основна проблема пов'язана з тим, що новим майбутнім держслужбовцям важко розібратися із системою е-декларацій. Нинішні держслужбовці вже розібралися, витративши на це купу часу. Було би добре дати більше часу на подання документів, щоб уникнути цієї проблеми. Також замало інформації про це на кар'єрному сайті уряду. Як зазначає багато учасників, стартові тести на логіку й інші навички, запропоновані компанією Hudson на замовлення Євросоюзу (який дуже сильно допомагає в цій реформі), були чудові. На жаль, не можна назвати бездоганними тести, які складали самі міністерства – вони слабенькі навіть на мій неупереджений погляд, часто надають перевагу тим, хто вже знає міністерства зсередини.

Сім фактів про український Facebook

За кілька років Facebook в Україні перетворився на медіамайданчик, без якого не можуть уявити життя мільйони наших громадян. Кожен, хто вибудовує комунікацію з аудиторією, обов’язково включає у роботу цей канал, приділяючи йому все більше уваги. Але хто ці люди, які дивляться стріми, коментують і лайкають пости, і створюють в очах Facebook рейтинг сторінкам? Що ви знаєте про них? З допомогою статистики Audience Insights можна придивитися до людей, яких називають "український сегмент Facebook". Молодша 18 років аудиторія не враховується. Інформація отримана на основі того, що написали про себе у профілі користувачі.

Хорватський пряник для Путіна. Що означає для Києва потепління стосунків між Загребом та Москвою?

Візит хорватської президенткм Колінди Грабар-Кітарович до Російської Федерації, що тривав упродовж трьох днів, з 18 до 20 жовтня, викликав подив і нерозуміння в багатьох українців. Хорватія, добрий друг України, вирішила дружити з путінською Росією? Що це таке коїться? На це питання можна відповісти одним реченням: це "реалполітик", тобто прагматична та заснована лише на холодному розрахунку політика. Після введення санкцій проти РФ товарообіг між Хорватією та Росією впав на десятки відсотків, суттєво зменшився потік російських туристів. Окрім того, Хорватія потрапила в неприємну ситуацію після того, як найбільша хорватська компанія "Агрокор" узяла у російських банків понад мільярд євро, але так і не повернула. 

Річ не в Косові: не підіграваймо Путінові

Від Путіна та його апологетів ми чуємо вже давно, що казус Косово нібито заклав підвалини для всього, що ми спостерігаємо зараз – від анексії Криму до референдуму за незалежність Шотландії, Каталонії, наростання рухів за автономізацію в Італії, баварський сепаратизм тощо. Нічого спільного у вимушеному рішенні про незалежність Косово, яке потерпало від війни і етнічних чисток і цілком легітимного та легального референдуму за незалежність Шотландії, який визнаний і організований у взаємодії національного,регіонального та місцевого урядів, немає взагалі. Україна правильно, як на мене, не поспішає визнавати незалежність Косово. Але при цьому критики незалежності Косово не можуть заперечити, що це рішення принесло сподівання на мир, і що ніяких інших реальних сценаріїв у той час не було.

Футурист чи терорист? Цього дня 80 років тому

Усе його життя слідчі підсумували окремим "твором" з назвою "Личные показания о моей контр-деятельности в Украинской Фашистской Организации". В останньому слові Михайло Васильович Семенко попрохав подарувати йому життя. 23 жовтня в Жовтневому палаці на вулиці Інститутській у Києві Семенку оголосили смертний вирок через розстріл. 24 жовтня 1937 року о 2-й годині ночі його розстріляли прямо там, у Жовтневому. Він був 37-м за списком. Це означає, що до того, як це сталося, він чув щонайменше 36 пострілів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини