MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 жовтня 2017

1296 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 жовтня

САП і НАБУ повідомили про підозру синові Авакова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура й Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександрові в розкраданні державних коштів. Олександрові Авакову повідомили про підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Все життя Аміни було пов'язане з Україною, і ми помстимося за неї – Білозерська

Аміна була дуже відкритою для тих, кому довіряла, я знала багато її особистих таємниць, про які вона ніколи не казала публічно. До речі, її публічність... Вона коштувала їй життя, але це був свідомий вибір. Отримавши військове звання, вона відмовилась від служби в армії, бо потенційні командири вимагали закриття фейсбукової сторінки та припинення публічної діяльності. А вона не могла на це піти, бо розуміла, що живе обличчя й живе слово – не менш потужна зброя, ніж автомат і снайперська гвинтівка. Всіма цими видами зброї вона володіла досконало, її психологічна витримка, невразливість як до фізичних навантажень, так і до потоків інформаційного бруду вражала навіть мене.

На Луганщині вояки разом із дітьми робили ляльки-мотанки. ФОТО

Днями Психологічна кризова служба в місті Старобільську провела захід у рамках проекту “Психосоціальна стабілізація постраждалих від конфлікту в Україні”. Майстриня Олена Дорогавцева навчила дітей і військовослужбовців виготовляти етнічні українські іграшки – ляльки-мотанки. За словами Олени Дорогавцевої, спільні мистецькі заняття та залучення до відродження національних традицій сприяють підвищенню порозуміння в суспільстві, допомагають учасникам подолати наслідки психотравмувальних подій. Проект "Психосоціальна стабілізація постраждалих від конфлікту в Україні" відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Malteser International і Мальтійської служби допомоги в Україні.

Без Росії: як постала нова Центральна Європа

Томаш Масарик

Чеський народ зазнає утисків, а отже, йому потрібна підтримка. І Крамарж вбачав її лише в Росії, яка й була достатньо сильною, і послуговувалася схожою мовою. За його уявленнями, слов’янські народи повинні мати спільний дух і характер, та, звичайно ж, політичне майбутнє. Тому в травні 1914 року він написав проект конституції "єдиної слов’янської імперії", яку мали сформувати Росія разом із Польщею, чеськими землями, Болгарією, Сербією і Чорногорією. А на чолі цієї держави повинен був стояти голова російського боярського роду Романових як "імператор всіх слов’ян і всієї Русі", який також мав би титул "цар чеський і польський". Головним представницьким органом повинна була стати Імперська рада, до якої увійшли б представники всіх країн, а їх більшість у складі 25 членів мали сформувати посадовці російської на­ціональності.

В'ятрович: Вояки АК убивали не лише українців, але й поляків. ДОКУМЕНТ

Ми можемо водночас із польськими істориками розкручувати маховик взаємних обвинувачень, адже підстави є. Втім, я був і залишаюся переконаним: такий спосіб професійної дискусії – гра з вогнем і пошук єдиної винної сторони у взаємному багатолітньому конфлікті – може бути використаний (і як бачимо, на жаль, вже використовується) в неетичний спосіб маргінальними групами наших суспільств і спровокувати конфлікти між нашими народами в сучасності. Принцип “пробачаємо і просимо прощення” із всесторонніми науковими дослідженнями з метою недопустити відтворення конфліктів минулого в майбутньому – це те, на чому слід базувати нашу взаємну професійну розмову.

Вийшов трейлер фільму Сеітаблаєва "Кіборги" про захисників донецького аеропорту. ВІДЕО

 

31 жовтня вийшов трейлер фільму про захисників донецького аеропорту "Кіборги" українського актора і режисера Ахтема Сеітаблаєва. "Разом із командою представляємо вам офіційний трейлер фільму "Кіборги"... Аміно Окуєва, присвячую цю прем'єру тобі особисто... Герої не вмирають", – зазначив режисер. Сценарій фільму написала драматургиня Наталія Ворожбит. Ролі виконали В'ячеслав Довженко, Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Роман Ясинський, Віктор Жданов, Олександр Піскунов, Костянтин Темляк, Роман Семисал та інші. Прем'єру фільму заплановано на 7 грудня 2017 року.

Герої вмирають для вічного життя – письменник

Скільки неймовірно гарних фотографій Аміни Окуєвої в той трагічний вечір... Учора вбили людину особливої, я б сказав, нетутешньої, інопланетної краси – недосяжної і незбагненної. Учора народився ще один могутній образ, ікона, від якої буде зводити шлунок у московських карликів і їхніх нащадків. Скільки їх уже є, починаючи з Нігояна і Вербицького... І ось – Аміна Окуєва. Герої вмирають для вічного життя. Вона житиме всюди: чесний і прямий погляд, екзотичність, загадковість, рішучість, шарм, цілісність... Ми маємо своїх героїв. Як сумно, що ми маємо своїх героїв. І як було би нестерпно важко без них.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини