MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 листопада 2017

894 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 листопада

Як Facebook відмовився від України й що з того вийшло

Останніми днями в Конгресі США відбуваються слухання щодо Facebook і Twitter. Все ж таки не треба було ігнорувати зауваження та рекомендації, про які говорила Україна два роки тому. Сталося так, що Україна попереджала Facebook про проблему фейкових новин ще 2015 року, про ботферми та тролів, про блокування українських дописів і коментарів тощо. Моя зустріч із представниками Facebook відбулася ввечері 16 червня 2015 року, після звернення президента України 12 травня 2015 року в Facebook до Марка Цукерберга щодо можливості відкриття офісу Facebook в Україні (це було питання для Facebook Townhall Meeting). На цій зустрічі порушили три питання.

Нардеп розповів про перспективи справи засудженого за виконання свого обов'язку прикордонника

Завершилася багатогодинна зустріч гурпи підтримки Сергія Колмогорова, Борислава Берези й мене з Юрієм Луценком. Генпрокурор за моїм зверненням вирішив особисто з'ясувати всі обставини справи, що потребувало часу. Тому, власне, сьогодні розгляд і перенесли на понеділок – Генпрокуратурі необхідно було уточнити свою позицію в суді. За що тезкові спасибі. На сьогодні є певний консенсус, що не може не радувати. Далі пишу винятково від себе. По-перше, із судовим слідством у справі є суттєві проблеми. Не було розслідування ролі самих потерпілих – правоохоронці не з'ясували, чи є вони колаборантами. А нагадаю, зараз потерпілий сидить у Росії і виходить звідти на зв'язок винятково скайпом.

Намальована війна: дев’ять історій про звичайних людей

Дев’ять історій про звичайних людей, життя яких вимушено змінилося під впливом війни. Це історії і про полон, і про життя на окупованих територіях, і про волонтерів. Про все ніби вже таке звичне для нашого суспільства. Але звичне в загальному розумінні, а от деталі, особисті відчуття людей, що розкриваються в тих графічних історіях, здатні здивувати й змусити ставити собі нові запитання. Автори наголошували, що точно не хочуть, аби книжка була цікава лише тим, хто якимось чином дотичний до війни, навпаки, ціль – люди, для яких ця війна не більше ніж щоденна статистика в новинах. "Головне завдання "Перехрестя" – подати матеріали про порушення прав людини новим для нас способом графічної візуалізації.

Звідки в мажорів ноги ростуть: розлад українського правосуддя

Банальна корупція руйнує підвалини конституційного ладу, по суті розділяючи українців на касти. Люди, що опинилися в різних категоріях статусно-майнового цензу, усе це чудово усвідомлюють. Звідси й зухвалість "золотої молоді", й відчайдушна злість тисячі інтернет-коментаторів, котрі вимагають для Зайцевої мало не страти. А кілька років тому Україною навіть прокотилася хвиля самосудів, коли призвідців ДТП просто били на місці. Загалом, за даними соціології, самосуд готові виправдати понад 40% українців, а кожен десятий вважає його єдиним способом домогтися справедливості. Власне, самосуд – це беззаконна відповідь "маленьких українців" на беззаконня сильних світу цього. 

Висловом 2017 року стали "фейкові новини" – словник Collins

"Фейкові новини" – вислів 2017 року. Це визначив словник англійської мови Collins. Їх висміювали, їх звинувачували у впливі на вибори. Водночас частота використання вислову "фейкові новини" (fake news) зросла на 365% із часів 2016 року. Словник Collins визначив, що "фейкові новини" – це "помилкова, часто сенсаційна інформація, яка розповсюджується під виглядом новин".

Артилерія – грізна сила, здатна вирішити фінал будь-якої битви. ФОТО

Комбат згадує, що досить складною ситуація була влітку 2015-го. У той час уже почалося відведення важкої артилерії. Терористи вирішили скористатися послабленням вогневої міці наших оборонців і наважилися на штурм Мар’їнки. Ворог атакував великими силами із застосуванням усіх наявних у нього вогневих засобів. Щоб підтримати вогнем оборонців Мар’їнки, нашій батареї довелося дуже швидко виконати маневр, зайняти позиції та придушити вогнем наступ загарбників.

"Український день" у Канаді. Міністр оборони Харджит Саджан з'явився на публіці у вишиванці. ФОТО

Міністр оборони Канади Харджит Саджан з'явився на публіці у вишиванці з нагоди святкування в парламенті країни "Українського дня". Фотографії в українському національному вбранні він виклав на своїй сторінці в Twitter. Саджан зазначив, що збройні сили Канади й України тісно взаємодіють у рамках двосторонньої співпраці, написавши допис на своїй сторінці в соцмережі українською. "На Парламентському горбі "Український день"! Збройні сили Канади чудово співпрацюють з партнерами зі Збройних Сил України. Слава Україні!", – написав він.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини