MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 грудня 2017

1092 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 грудня

Журналістка: Для президентства Порошенка сьогодні переломний момент

Для президентства Порошенка сьогодні переломний момент – або він зможе втримати владу в країні, або остаточно втратить контроль над перебігом подій. Наважившись на затримання Саакашвілі ситуацію загострили вкрай. Це ситуація, коли будь-яке рішення – залишити Міхо в спокої та ігнорувати чи активно переслідувати – для Порошенка погане. Але затримання ще й значно пришвидшує політичний час. Від того, які аргументи озвучать сторони і хто зможе знайти правильні емоції для підтримання своєї позиції, буде залежати, куди далі рушить країна. І ще. Якщо затримання й видворення з країни Саакашвілі вдасться, то після цього не залишиться жодних виправданнь, чому активні екс-риги залишаються на свободі.

Блогер: Наразі ми маємо обопільний цугцванг

Не менше мене цікавить, коли більшість із нас, нормальних і начебто адекватних патріотів України, встигла перевзутися. Коли Янукович перетворився на "менше зло"? Коли Портнов із Лукаш стали видатними правозахисниками, а не спільниками злочинів завгара? Коли свобода слова почала асоціюватися для багатьох із Гужвою і Мураєвим? Коли ми забули, що жоден політик не дбатиме про людей більше, ніж про свої рейтинги? Коли ми стали інфантильними ідіотами, готовими молитися кожній новій месії з обмеженим терміном придатності? Наразі ми маємо обопільний цугцванг. Як з боку влади, так і з боку її опонентів. Але Майдану не буде. Хоча б тому, що ніхто не готовий вмирати. Ані за Порошенка, ані за Саакашвілі. За Портнова з Гужвою – тим паче.

Волонтерський рух – маркер нашого сьогодення

Волонтерство – це не лише про війну. Точніше, не лише про війну в її класичному розумінні. Це також догляд за безпритульними тваринами; це допомога паліативним хворим і їхнім родинам (себто таким, що не мають шансів на одужання, проте потребують підтримки й елементарного спілкування); це юридична допомога в судах у справах розстрілу Майдану; це госпіси, дитячі будинки, інтернати для дітей із вадами розвитку тощо. Це будь-яка незахищена категорія суспільства або ж окрема людина, що потрапила в халепу і їй простягають руку. Це, певно, те позитивне із суто європейської традиції, що гідне запозичення – адже там у волонтерстві беруть участь понад 100 мільйонів громадян.

Гайдукевич: Підіть і подивіться "Кіборгів". Якщо квартальский рагулізм не дожер мозок глядача, то зали будуть повні

 

Просто знайдіть час. Не вдома, а в кінотеатрі, сплативши ціну квитка. Подивіться. Із дітьми. Із друзями. Це важливо. Ми маємо знімати і дивитися таке кіно. І щоби колись і про цю війну з Росією, і про всі попередні війни з Росією були зняті наші "Тонкі червоні лінії", "Порятунки рядового Райана", "Перл-Гарбори", "Дюнкерки", "Апокаліпсиси сьогодні", "Падіння чорних яструбів", "Останні з могікан"...Щоб емоція героїзму, болі й радості була зафіксована і донесена мовою кіно нашим дітям і їхнім дітям... Підіть і подивіться... Якщо квартальский рагулізм не дожер мозок глядача, то зали будуть повні. І, можливо, буде доречно завершення сеансу зафіксувати оплесками вдячності.

П'ять способів бути корисним, або Як стати благодійником

Добрі справи – універсальні ліки від будь-якої депресії чи поганого настрою. За роки роботи в благодійності я не раз ставала свідком, як волонтери, що допомогли врятувати життя дитині, швидше переживали особистісні кризи й навіть трагедії. Сьогодні хочу поділитися з вами кількома простими способами допомогти тим, хто цього потребує, і завдяки цьому відчути себе краще. Отже, що робити, щоб стати благодійником? Зрозуміти, що благодійність – це не тільки гроші. Якщо сьогодні у вашому гаманці порожньо, це не привід відмовлятися від бажання бути корисним. У вас є руки, ноги, голова, здоров’я – і це багатство, яким можна і потрібно ділитися.

Журнал Time назвав найкращі ґаджети 2017 року. ФОТО

Окуляри eSight 3 допомагають людям зі слабким зором орієнтуватися в просторі. Пристрій записує відео у високому розширенні, а потім збільшує його і адаптує так, щоб людина могла побачити всі деталі. Ціна таких окулярів стартує від 9995 доларів. Чашка Ember Mug підтримує температуру кави або чаю, яку ви можете задати через смартфон. За словами розробників, тільки 37 секунд напій зберігає ідеальну температуру. Ця чашка допоможе підтримувати її завжди. Ціна пристрою – 79 доларів. До списку потрапила також нова Tesla Model 3 (а не Tesla Roadster, наприклад), тому що, на думку видання, саме бюджетні моделі, якою і є "третя" Tesla, зможуть зробити електрокари масовим явищем.

До дня народження одного з найталановитіших майстрів малої української прози

першу Григір писав російською. На українську перейшов під впливом старшого брата – теж письменника та теж лауреата Шевченківської премії, автора відомого роману “Вир” Григорія Тютюнника. У братів були різні матері, але один батько. Григір згадує у книзі спогадів “Коріння” про ситуацію з майже однаковими іменами у двох братів. Старшого насправді звали Георгієм. Проте записувати ім’я послали діда. Той на радощах від появи внука дорогою хильнув зайвого й записав онука Григорієм. Помилку помітили вже тоді, коли Георгію-Григорію було 16, а в сім’ї підростав молодший син, теж Григір. Коли старший Григорій друкував у журналі “Жовтень” свій роман, брати стрілися в Шилівці.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини