MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 грудня 2017

1311 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 грудня

Два важливі уроки Революції гідності, які чинна влада так і не вивчила

Саме цього не навчилися й не зрозуміли. Не навчились і не зрозуміли, коли почали замість прояснення власних дій і державних рішень, щодо власної антикорупційної політики зокрема, тиснути на громадськість через повістки й обшуки. Через запущену в медіа машину дифамації антикорупціонерів замість аргументованого прояснення часто наявних в їхній критиці керівників влади мапіпуляцій. Через мовчання в тих кардинально критичних моментах, коли треба прояснити, що відбувається, – наприклад, а що насправді, чиї інтереси стоять за бездарною війною компроматів НАБУ та ГПУ, яку розрулюють чомусь за океаном. Чому не просувається антикорупційне реформування. Публічна комунікація стосується насамперед питань реформ.

Атака Луценка: абсолютна прозорість і мат за три ходи

Генпрокурор Луценко заявив, що агенти НАБУ під прикриттям – це "нелегальне угрупування", бо таємні агенти мають... "проходити відкритий конкурс"! У цій візіонерській заяві генпрокурор заклав основи нової реформи правоохоронних органів на базі абсолютної прозорості. Ось наступні кроки реформи. По-перше, не тільки агенти під прикриттям НАБУ, але й таємні агенти СБУ та Зовнішньої розвідки мають проходити відкриті конкурси. А то справді, що це вони як "нелегальні угрупування" працюють? Їм що, є що приховувати? Для зручності корупціонерів і російської розвідки також потрібно створити відкритий електронний реєстр таємних агентів і операцій із можливістю повнотекстового пошуку. 

Врятувати Україну від самої себе: місія ускладнюється

Україна балансує на межі міжнародної репутаційної катастрофи. Таке враження, що хтось у Києві неначе зумисно ускладнює завдання з виконання місії порятунку України від самої себе для тих, хто вірить у нашу державу як усередині, так і за її межами. Мовляв, легко підтримувати Україну, яка й Росії гідно протистоїть, і реформи робить, і з корупцією бореться, а ви спробуйте підтримати нас такими, якими ми є (як там у тій пісні – "полюби меня такой, какая я есть"). Такими, які блокують роботу Національного антикорупційного бюро, хоча ще вчора на всіх міжнародних майданчиках запуск роботи НАБУ позиціонували як невід'ємну частину успіху "нової України".

Віталія Кличка долучили до Міжнародної зали боксерської слави

"Вічний" чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко (45-2, 41 КО) офіційно став першим українським членом Міжнародної зали боксерської слави. Офіційна церемонія відбудеться влітку 2018-го року. У категорії "Сучасні боксери" (ті, які провели останній бій не раніше 1989 року) спочатку було 32 прізвища. Із них шляхом голосування визначили всього трьох нових членів Залу слави – крім Кличка-старшого це Ерік Моралес і Вінкі Райт. Тріо провели свої останні поєдинки 2012-го. Віталій Кличко вперше став чемпіоном світу в червні 1999 року після перемоги над Гербі Гайдом.

Інакодумці чи вороги: межа між опозиційністю та державними злочинами

Lуже важливо надати правове визначення діям кожного. А не тільки лякати можливими карними справами за сепаратизм, сподіваючись використовувати тих, хто "на гачку" для різноманітних політичних спекуляцій. Але ще важливіше, щоб процес не обмежився тільки великими чи малими “стрілочниками”, як це відбувається зараз. На жаль, прикриваючись популістськими гаслами, відкриті вороги України, які мають гроші та вплив, продовжують агресивно лобіювати інтереси Росії. Непокарані ані ті, хто скоїв злочини проти держави та втік, ані ті, хто залишився в країні та доступний для правосуддя. І ось що насправді важко зрозуміти, так це чому таку специфічну опозиційність в Україні не утискають у рамках законодавства та здорового глузду.

Головна ялинка прибула на Софійську площу. ФОТО

Головна ялинка країни, яку везли з Івано-Франківщини? нарешті прибула до Києва. Про це свідчать фото, які розмістили організатори у спільноті Folk Ukraine на фейсбуці. "Поки ви літаєте у снах, наша зелена красуня вже прибула до Києва. Це була довга, зворушлива та сповнена магії подорож. Дякуємо всім, хто супроводжував новорічне дерево до столиці та піклувався про його безпеку", – йдеться у повідомленні. Дерево для почесної місії лісники шукали майже тиждень і знайшли у Прикарпатті, в Богородчанському агролісгоспі. За кількістю кілець на зрубі лісники визначили, що ялинці 91 рік. Вона саме досягла віку, коли її вже потрібно зрубати.

Виразно антигламурна іконографія українців

Часом я дивлюся на фото наших вояків, і мене вражає одне: як повертаються старі козацькі обличчя. Звісно, вони самі інтуїтивно чи свідомо ті обличчя наслідують – ці нові козацькі оселедці, вуса, поголені потилиці та скроні, цей погляд, у якому одначасно виклик та іронія. Але все одно дуже сильне враження: ті наші старі козацькі обличчя, які живуть у нашій пам'яті через живопис, просто сходять із картин і опиняються в реальності. Іконографія українців, образи його пантеону виразно антигламурні. Це не напарфумовані придворні в перуках, це не графи з маєтками і рабами, це не герцоги із заморськими компаніями, не генерал-губернатори з орденами, не королі й навіть не президенти. Це козаки, гайдамаки, гультіпаки, повстанці, партизани й похідні – письменники-гайдамаки, художники-партизани, бізнесмени-гультіпаки.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини