MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 грудня 2017

1446 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 грудня

Гаазький трибунал зафіксував ознаки міжнародного збройного конфлікту на Донбасі

Згідно з повідомленням, попереднім розслідуванням встановлено, що збройні формування бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" "досить організовані, щоб розглядатися як сторони неміжнародного збройного конфлікту". Водночас повідомляється про можливість розглядати протистояння на сході України як міжнародний конфлікт. "Канцелярія Прокурора також привела додаткові відомості, що вказують на факт існування прямого військового протистояння між збройними силами Російської Федерації та України, з чого випливає, що найпізніше з 14 липня 2014 року, паралельно з неміжнародним збройним конфліктом, на сході України мав місце міжнародний збройний конфлікт" , – йдеться в доповіді. 

Дуже груба політична помилка влади

Зроблено дуже грубу політичну помилку, яка не призведе до яких-небудь практичних результатів, натомість серйозно підірве головне – довіру наших західних партнерів, довіру суспільства. Річ не в Соболєві – а в зміні правил гри, які сама держава встановила й дотримувалося. Якби політичні рішення були наслідком правових – це можна було б мотивувати й пояснити. Одначе ні. А адже саме зовнішньополітична підтримка Заходу має ключове значення для легітимізації влади. Без сумнівів, це серйозно ускладнить наші відносини зі США, ЄС, МВФ, і відновлювати втрачені позиції доведеться протягом тривалого часу.

Чому Кремль і МП так наполегливо намагаються прибрати Філарета від церкви в Україні

Україні потрібна справжня Помісна Церква. Натомість Москві треба, особливо у світлі нинішньої агресії, щоби на місці Київського Патріархату був конгломерат розсварених "патріархів" та охочих будь-що ними стати. І вона таких союзників і "корисних ідіотів" шукає. Безперервно й наполегливо. Щоразу помиляючись у розрахунках, ставлячи на тих, хто має амбіції, але не має – і не може для такого шляху мати! – реальної підтримки в Церкві. Але щоразу наново починаючи свої пошуки. Я бачив і бачу ці потуги.

Старі добрі методи: як Заходові відновити свій потенціал протидії Росії

Річ не тільки в тім, що ми не встигаємо за стрімкими змінами в російській загрозі. Ми не використовуємо нібито застарілих методів, яких насправді потребуємо. Після 1991 року країни Заходу розгубили свій потенціал протидії Росії. Тепер ми поспіхом наймаємо й навчаємо російськомовних фахівців, однак для набуття деяких навичок знадобиться не один десяток років. Можновладці переконують, що десь там, у засекречених службах, потенціал збережено. Та навряд чи це якось допоможе боротися з російською загрозою для суспільства, науки, енергетики, ЗМІ, фінансової та правової систем... 

Політичні тенденції в Україні стають дедалі тривожнішими

Слабкість лідерства Порошенка та Гройсмана, зацикленість партнерів по коаліції на власних амбіціях і загальна короткозорість коаліції, періодична неспроможність "Самопомочі" (як демократичної опозиції) зістикуватися з порядком денним суспільства за всього розмаїття своїх амбіцій – це все докладається до чим далі тривожнішого прогнозу на вибори 2019 року. Українці не приречені голосувати за популістів. Вони голосуватимуть за популістів, колі ті видаватимуться найбільш притомним вибором із наявних.

Фільм, після якого зала встає, аплодує і плаче

 

Звісно, війна входить не лише в наш реальний світ, а й у художній. І це було лише питанням часу – коли вона з’явиться в українському кінематографі. Тема, на яку замахнулися творці фільму, – надзвичайно складна. Битва за Донецький аеропорт – уже в українській міфології. І без пафосу тут не обійтися. Власне, пафос завжди був проблемою для чи не всіх сфер нашого творчого життя. І, правду кажучи, я побоювалася того, що надлишкова піднесенність зробить зі стрічки пропагандистську листівку.

У швейцарських Альпах відбувся масовий спуск Санта-Клаусів. ФОТО

До Різдва залишилося менше трьох тижнів, але у швейцарські Альпи воно прийшло набагато раніше! Днями відбувся збір Санта-Клаусів, що знаменує собою відкриття лижного сезону на курорті Вербьє. 2656 чоловіків, жінок і дітей, одягнених у костюми відомого різдвяного персонажа, побили в цьому році рекорд за кількістю Санта-Клаусів, які зібралися у Швейцарії. Щорічний збір Санта-Клаусів в цьому місці проходить вже 4-й рік поспіль, з кожним разом стаючи все більш популярним і масовим заходом.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини