MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 грудня 2017

1553 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 грудня

Провал "багатоходівочки": російська хитрість не спрацювала

США по суті підтвердили не тільки статус РФ як агресора, але й перекреслили саму можливість для Києва провадити розважний діалог із ватажками російських окупантів і колаборантів ОРДЛО. Центр керування конфліктом перебуває в Москві, і якщо 2014 року Захід уникав цієї теми, то зараз говорить прямим текстом. У цій ситуації Україна не просто може, а й навіть повинна ухвалити закон про окуповані території та статус Росії як агресора. Час більш ніж вдалий. Ну, й вимагати "примусу Росії до миру" за допомогою нових санкцій теж варто.

У Порошенка більше немає підстав не вносити законопроект про Антикорупційний суд – Соболєв

Нагадаю, ми розробили проект утворення незалежного Антикорупційного суду ще рік тому. Разом із громадськістю й Антикорупційним бюро. І запропонували Петрові Порошенку стати його автором. Він відмовчувався. Тому 1 лютого ми самі зареєстрували законопроект про утворення Антикорупційного суду. Президент разом із більшістю народних депутатів всіляко блокував навіть винесення документа на розгляд. Нам допомогла оцінка Венеційської комісії, яка назвала наш законопроект доброю основою для творення Антикорупційного суду й висловила думку, що автором краще бути президентові. Тепер остання формальна перепона знята.

Конституційний чи ківаловський? Яким буде КСУ – залежить від президента

Сьогодні о 10 вечора в президента запланована нарада щодо призначення суддів Конституційного Суду. Вибір мав би бути простий. Ще в понеділок конкурсна комісія при президентові визначила двох кандидатів, що набрали найбільшу кількість балів: Сергія Головатого й Василя Лемака. Із великим відривом він них ідуть інші кандидати, зокрема Анжеліка Крусян, прямо пов'язана із Сергієм Ківаловим. Але саме пані Анжеліку називають фавориткою президента попри те, що вона провалила конкурс до Верховного Суду, невчасно подала декларацію і взагалі не мала би бути допущеною до конкурсу.

Британський відчай може розвіяти світло з України

Brexit не вселяє оптимізму. Оскільки ознак того, що громадськість передумає щодо виходу з ЄС, немає, то є спокуса впасти у відчай. Але тут світло проблискує з куточка Європи, на який мало звертають увагу, – з України. Вона (що разом із деякими іншими, здавалося, навічно застрягла в передпокої ЄС) нещодавно підписала з Брюсселем Угоду про асоціацію. Це правова конструкція, що дає змогу країні, яка не входить до Союзу, мати з ним тісні й водночас гнучкіші зв’язки, зокрема зону вільної торгівлі, а ще відкриті можливості для співпраці у сферах безпеки, освіти, культури, науки тощо. Спокусливо? Я теж так думаю.

36 років тому СРСР святкував перемогу в ООН. Нині вона працює проти Росії

9 грудня 1981 року Радянський Союз святкував перемогу в ООН. Із його ініціативи Генеральна асамблея ООН ухвалила “Декларацію про неприпустимість інтервенції та втручання у внутрішні справи держав”. Українська РСР також святкувала, оскільки голосувала "за". Західні країни голосували "проти". Причина полягала в тому, що Декларація запроваджувала настільки широке поняття втручання, що дозволяла авторитарним і тоталітарним режимам будь-який тиск на них кваліфікувати як... втручання у внутрішні справи. А інтервенція – це було замість агресії. Бо з визнанням агресії і тоді було складно, як зараз. А з інтервенцією куди простіше, бо термін був гнучкіший.

"Міцні господарники": як Опоблок сам у себе плюнув. ФОТО

Халепа в Костянтинівці не тільки з автовокзалом. Це одне з найбільш "убитих" і депресивних міст у Донецькій області. При тому, що військових дій там не було. Те, що ви бачите на фото зі сторінки Опоблоку, – результат діяльності самого Опоблоку. У Костянтинівці ця партія ніколи не була опозиційною. Там вона має абсолютну владу. Останні вибори в Костянтинівці відбулися в 2010-го. Тоді "Партія регіонів" в міській раді отримала 35 місць із 40. Міським головою, зрозуміло, також став "регіонал" Сергій Давидов. Він очолює Константиновку досі, оскільки 2015-го виборів там не проводили. У 2014 році Давидов і його оточення організовували антиукраїнські мітинги та проводили в місті незаконний референдум, але так і не зазнали за це ніякого покарання.

Який вигляд мала головна ялинка України в різні роки незалежності. ФОТО

Напередодні новорічно-різдвяних свят усі міста України перетворюються на казку. Атмосферу довгоочікуваного свята створюють красиві та яскраві ілюмінації, які освітлюють вулиці. Однак усі прикраси не зрівняються з новорічною ялинкою, адже саме вона є символом зимових свят. Колоритний ярмарок, цікаві розваги, солодощі й запашна кава, святкові фестивалі та феєрверки. Щороку організатори новорічних свят намагаються вразити українців. Однак найбільшу увагу привертає столиця, де встановлюють найбільшу ялинку, яку відкривають перші особи держави та столиці. Святкове дерево у Києві почали встановлювати із середини ХХ століття.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини