MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 грудня 2017

1168 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 грудня

Підстав для поліпшення американсько-російських відносин немає – політолог

Водночас очевидно, що нікуди не поділися спроби особисто президента Дональда Трампа вирулити на якийсь конструктивний порядок денний. Однак поки що це в нього не виходить. Можна говорити навіть про певну впертість Трампа знайти хоч якісь підходи та шляхи перезавантаження відносин США й Росії. Але, з огляду на всю логіку дій американської адміністрації та російської політичної системи, на сьогодні я не бачу достатніх умов для того, аби щось суттєво змінилося. Навіть теоретична присутність якогось спільного порядку денного, наприклад, щодо Північної Кореї або Сирії, поки що нічого не дає. Напруга між країнами збережеться й наступного року.

Журналіст: Єфремов досі не розуміє, за що сидить

Він дійсно не розуміє, за що сидить. Півтора року за ґратами, а він так і не зміг зробити принаймні припущення щодо своєї ймовірної провини. Він дивиться на суд ошалілими очима – "ви на кого замахнулися, раби" – червоніє від люті, коли чує щось неприємне про себе, він просто не в змозі перетравити той факт, що існують люди, для яких його велич, правота та богообраність, у які він свято вірить, – аж ніяк не очевидні речі. Найпаскудніше в цій ситуації те, що таких "єфремових" в Україні дуже багато. Непокараних винуватців масакри в центрі Києва й на Сході. Але за ґратами – він один. І доти, доки так буде, нічого в нас не вийде. Не можна пірнути в нове життя, не закривши старі гештальти.

Про що свідчать результати дострокових виборів у Каталонії

Для консерваторів це початок кінця, це те, про що попереджували Рахоя та його соратників: вибори стануть не закінченням, а початком кризи, бо легалізують кількість прихильників незалежності – вже після так званого референдуму. І ця кількість є переконливою. Однак, на відміну від багатьох спостерігачів, які вестимуть мову про глухий кут, я набагато оптимістичніший. Каталонці висловилися. Це побачила Іспанія. Це побачила Європа. Це побачив світ. Ігнорувати це – дійсно глухий кут: кількість прихильників незалежної Каталонії не буде зменшуватися, а їхні настрої – тільки радикалізуватися. Але можна піти шляхом діалогу.

Як Донбас буває неправильним і чого в Україні немає крупних міст

Запоріжжя – не "крупне", а велике місто

На одному телеканалі вживають слово крупний щодо міст, також запитує читач. Чи можна казати крупні міста – чи все-таки великі? За лексичними нормами української мови можна казати крупне (грубе) зернокрупний пісок (такий, що складається з окремих великих частинок), але великий талант, велика рогата худоба,велика промисловість, велике місто, показувати щось великим (широким) планом. Читачка Галина Сухорукова з Краматорська прочитала в моєму блозі, що треба писати на Донбасі, а не в Донбасі, оскільки це частина території.

Яке майбутнє чекає на дипломатію?

Сьогодні не в одному кабінеті по всьому світові вип'ють щось таке дипломатичне – вино або віскі. Привід є, і він того вартий – українська дипломатія святкує своє століття. Напрошується довга розмова про те круте і кволе, що було в її історії. Але для різноманітності спробуймо уявити її майбутнє. В осяжній переспективі три ключових пріоритети нашої дипломатії залишаться без змін: міжнародні гарантії національної безпеки та відновлення територіальної цілісності, укорінення України на Заході, захист прав та інтересів українських громадян і бізнесу в усьому світі. Для змін, і настільки радикальних, наскільки наша дипломатія готова розплющити свої очі, є інший простір.

Іще один російський агент. Підказка для СБУ

Скеровую СБУ на ще одного агента російських спецслужб. Його ознаки: 1. Постійно літає в Москву особистим літаком, попри заборону прямого авіаційного сполучення. 2. Видає себе за представника України на переговорах із московськими бойовиками на території держав-сателітів Росії, хоча офіційних повноважень щось підписувати від імені Держави в нього немає. 3. Стверджує, що бере участь в обміні полоненими, водночас про факти такого обміну нічого не відомо. 4. Був неодноразово помічений у проросійській агітації. 5. За всіма ознаками в часи СРСР був агентом КДБ. 6. Має великі статки, котрі мають сумнівне походження, оскільки тривалий час перебував на державних посадах.

"Пальми" в Карпатах плачуть. Чому не варто купувати ялинки, скручені з гілок. ФОТО

Дмитро Пожоджук, який мешкає на Івано-Франківщині, показав, що лишається в Карпатах після того, як там побувають підприємливі особи, що торгують у великих містах України напередоні новорічних свят маленькими ялиночками, зв'язаними з молодих ялинових гілок. "Ось так у нас, у Карпатах, обрізують гілки зі столітніх ялин і крутять малі ялинки та везуть до Києва, Львова, Одеси продавати, мотивуючи, що це гілки зі зрубаних дерев. Тепер у горах ялини з обрубаними гілками мають вигляд пальм. Це так, якби їм руки повідрубував. Дерева в лісі плачуть", – написав він на власній сторінці у Facebook, опублікувавши відповідні фото.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини