MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 грудня 2017

2545 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 грудня

74 заручники загарбників повертаються додому. На Донбасі відбувся обмін полонених

Сьогодні на Донбасі відбувся обмін полонених, проведення процедури було заплановане на контрольному пункті пропуску "Майорське" на лінії розмежування в районі Горлівки в Донецькій області. Попередньо анонсовали проведення обміну за формулою "306 на 74". Утім, загарбникам передали на 69 людей менше, 29 із яких відмовилися від обміну. Серед звільнених із полону російських окупантів і колаборантів ОРЛО заручників Владислав Овчаренко, Валентин Богдан, Артем Ахмеров та Едуард Неделяєв. Серед звільнених із полону загарбників ОРДО – Ігор Козловський, Володимир Фомічов та Олексій Кириченко. Олександра Корінькова, Сергія Глондаря серед звільнених немає.

У новий рік – із уособленням старої суддівської системи "під ялинку"

Виявляється, недоброчесних суддів у новому Верховному суді може стати ще більше. Попри наближення новорічних свят, Вища рада правосуддя збирається 28 грудня на чергове засідання для обговорення питання про призначення суддею Верховного суду голови Ради суддів Валентини Сімоненко. Попри те, що паузу в розгляді кандидатури Сімоненко ВРП оголосила ще у вересні, лише зараз, коли увага журналістів і громадськості до питання призначення суддів у Верховний суд дещо спала, ВРП вирішила розглянути її кандидатуру. Засудження впровадження електронного декларування, захист голів суду, які здійснювали тиск на інших суддів, недекларування корпоративних прав чоловіка та зв'язки з тимчасово окупованими територіями – лише частина "заслуг" Сімоненко.

Антикорупційний суд: три сценарії розвитку подій наступного року

Зареєструвати альтернативний законопроект, затягнути дискусії в парламенті до кінця весни 2018 року. Тоді його доведеться ухвалювати в тому вигляді, який на той час будуть готові прийняти міжнародні партнери. Адже на той момент буде складно залучити кошти на зовнішніх ринках, натомість треба буде повернути великі суми в рамках обслуговування попередніх кредитів. Тому посилити роль міжнародних експертів у законопроекті таки все одно доведеться. Звісно, це перенесе старт відбору суддів на літо-осінь 2018-го, а старт роботи суду аж на середину 2019 року (так-так, рік виборів). Тож результатів за топ-справам не варто очікувати до кінця 2019-го.

Гроші – все, права людини – ніщо: як цінності програють інтересам

Схоже, що на практиці для західного світу, принаймні, для більшості його еліт – від політичних до спортивних – ніяких "прав людини" (крім хіба що на рівні балаканини) не існує, жодні універсальні норми людської моралі не діють, усі ідеї класичного лібералізму померли чи заснули в такому собі "світоглядному анабіозі". А от гроші – це універсальна цінність, яка об’єднує і майже середньовічних теократів, і дуже мультикультурних і постмодерних демократів. На такому тлі українські шахістки видаються такими собі "білими ґавами" – як і ті нечисленні спортсменки, які відмовилися в 1936-му їхати на Берлінську олімпіаду й були за це дискваліфіковані.

США завдали два з половиною удари по РФ

Загалом податкова реформа Трампа запустила спіраль зростання виробництва вуглеводнів і зниження цін на них. Все це безпосереднім чином призведе до зниження експортної виручки Росії з усіма наслідками, що випливають для режиму Путіна. Поки в Москві цього удару з боку Трампа або не помітили, або, як зазвичай, проігнорували, але від цього становище не покращиться. Вашингтон нарощує свій тиск на Москву. Так звана перемога в Сирії, переважно пропагандистська, а також небажання піти з України заганяє ситуацію в глухий кут. Вихід з нього для Кремля буде не тільки вкрай болючий, але і пов'язаний із великими втратами як у прямому, так і переносному сенсі.

Епічна боротьба людини і свині на даху авто під Києвом потішила мережу. ВІДЕО

 

Відеореєстратор однієї автівки в Білій Церкві Київської області зняв цікавий випадок, коли людині довелося вступити в боротьбу зі свинею. На записі можна побачити, як під час протистояння чоловіка та свині на даху автомобіля, перший схопив тварину за хвоста й намагався втримати. Відомо, що тварина таки вирвалася, стрибнула з даху і втекла. Наразі не повідомляється, що стало причиною конфлікту і як сторони виявилися нагорі.

Приклад для України: П'ять причин успіху Словенії

Україна та Словенія дуже схожі між собою. Дві колишні соціалістичні країни, які зіткнулися із воєнними діями на своїй території, тільки з різницею у 25 років. Словенія успішно пройшла період політичної й економічної трансформації та стала членом ЄС 2004 року. У 2015 році країна прийняла стратегію реформи державного управління на період до 2020-го. Результати в цьому напрямі  доволі істотні, а причини успіху можуть допомогти нам зрозуміти шляхи побудови спроможної державної служби.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини