MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 січня 2018

1201 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 січня

Незручні діалоги про Київ

Для корінних киян я той, що зветься "понаєхавшим" (щоправда, одразу обмовлюся, що дискримінація та стигматизація провінціалів у Києві – явище здебільша екзотичне й зводиться до незлостивих жартів). Для мешканців регіонів я "столична штучка". Тому коли мандрую десь Україною, то часто вимушений відповідати на запитання: "Що там у вас відбувається?". Йдеться, звісно ж, про діяльність Ради, президента, всі ці недомайдани, недоштурми й інші події, про які найчастіше повідомляють глядачам телебачення. Утім, іноді запитання звучать конкретніше. 

"Ця церква не є українською. Вона використовує гроші України, заробляє на ній, і водночас ненавидить її" – запорізький священник про УПЦ МП

"Люди, миряни, одразу як закричали: "Говорите на русском". Я їм кажу: українська – моя державна мова. А потім до мене підбігає секретар єпархії, каже: "Ты когда к нам пришел 4 года назад, ты говорил на русском". Кажу йому: "Але після того ваша держава напала на мою державу. Люди змінюються, я змінився". Парафіяни кричали, штовхалися, думав, ще й поб'ють", – розповів священик. Після цього він пішов зі зборів. Анатолій додає, що тепер твердо вирішив: продовжувати служіння в УПЦ МП він не зможе. Його проукраїнські погляди вже давно призводили до непорозумінь з іншими членами єпархії.

Нацрада хоче заборонити політиків-телеведучих

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України пропонує законодавчо обмежити ведення програм і передач політичними діячами. "Дуже важливою зміною в інформаційному просторі держави, на думку Національної ради, має стати законодавче обмеження на ведення програм і передач політичними діячами. Це явище сьогодні набуло великого розмаху – воно нівелює журналістику, відкидає ЗМІ України за рамки журналістських стандартів, якими керується медійна професія, і робить ефір місцем зведення політичних рахунків і пропагандистської боротьби", – йдеться в повідомленні.

"Советовское" святкування Нового року

Звісно, я розумію, що декомунізація свят – це не заміна топонімів, яку можна здійснити на законодавчому рівні за "відповідної політичної волі". Вона не може відбутися миттєво чи за приписом "згори", адже торкається вкорінених побутових звичок, яких людина може позбутися тільки за власним бажанням. Пам'ятаю, який здійнявся галас у соцмережах після оприлюднення проекту Інституту національної пам'яті щодо змін календаря святкових днів. Комусь кортіло залишити "червоним днем" 1 травня, комусь – 8 березня. Із новорічно-різдвяними святами ніби все простіше, – усі вони зберігають статус державних, а дати лишаються на місці.

В Україні затвердили перенесення робочих днів: названі дати

Зокрема, переносяться такі дні: робочий день п'ятниці 9 березня – на суботу 3 березня; понеділок 30 квітня – на суботу 5 травня; п'ятниця 29 червня – на суботу 23 червня; понеділок 24 грудня – на суботу 22 грудня; понеділок 31 грудня – на суботу 29 грудня. Зазначається, що ці дні перенесли для раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування Міжнародного жіночого дня (8 березня), Дня праці (1 травня), Дня Конституції України (28 червня), Різдва (25 грудня) і Нового року (1 січня 2019 року).

Тренування – запорука перемог артилеристів у бою. ФОТО

– Ми наполегливо тренуємося, вдосконалюючи високий рівень підготовки артилеристів. Досвідчені військовослужбовці передають навички й уміння тим, хто лише нещодавно поповнив лави Збройних мил, – інформує командир підрозділу молодший лейтенант Антон С. Сам офіцер має чималий бойовий досвід. Під час часткової мобілізації проходив службу в одному з мотопіхотних підрозділів. Звільнився, але всидіти вдома не зміг. І тому знову в армії, цього разу уклав контракт, пройшов підготовку у військовій академії, та успішно командує артпідрозділом. Розрахунки гармат на місці проведення занять діють чітко та злагоджено.

Чому корисно читати перед сном

Звичка читати перед сном допомагає боротися із безсонням: дослідження, проведене 2009 року в Університеті Сассекса, показало, що шість хвилин читання знижують відчуття стресу на 68% (тобто така звичка розслабляє краще, аніж музика чи горнятко чаю). Читання допомагає очистити свідомість і підготувати тіло до сну. За словами психолога та автора дослідження доктора Девіда Льюїса, книга – це щось “більше, аніж просто відволікання, вона допомагає активно залучати уяву”, а це своєю чергою “змушує нас змінити стан свідомості”.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини