MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 січня 2018

708 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 січня

Чекістський сарказм, або Чому Путін вирішив віддати Україні техніку з окупованого Криму

Заява Путіна не випадково з'явилася після того, як міністр закордонних справ ФРН Зіґмар Ґабріель знову сказав про те, що з Росії треба поетапно знімати санкції, таким чином начебто стимулюючи загарбника до виконання мінських угод. У відповідь намірами про передачу військової техніки Путін продемонстрував готовність до деяких кроків щодо України. Плюс, заява пролунала у слушний час, коли в американських ЗМІ з’явилася інформація, що протитанкові комплекси "Джавелін" будуть розміщені на Яворівському полігоні на Львівщині. За інформацією видання The Wall Street Journal, протитанкові комплекси зберігатимуться на складах ЗСУ в пунктах постійної дислокації, розташованих далеко від фронту.

Кулеба: Закон про боротьбу з фейками – добре, але його замало

Зручно думати, що у ФБ "срачі" відбуваються через злих проплачених коментаторів. Насправді вони мають місце, тому що людям подобається несамовито захищати свої переконання. А коментатори – це просто іскри, що розпалюють дрова. Інтернет дає стільки інформації, що захистити можна будь що. ФБ дає стільки можливостей висловитися, що Хрестові походи здадуться мізерними відступами від соціальної гармонії порівняно зі щоденними голіварами в соцмережах. А голівари розхитують емоційно та вганяють у депресняк. "Все пропало" й утома від начебто безрезультатного вихору боротьби стають нормою. І тут приходить ворог і каже: "Добрый вечер, я вам тут немного стабильности принес".

Два сценарії для нашої модернізації – повільної, суперечливої та хиткої

Для того, щоб наблизитися до модернізації, необхідна критична маса населення із модерним мисленням і модерними цінностями. Сама по собі ця критична маса є наслідком багатьох процесів в економіці й технологічному розвитку, політиці та державотворенні, культурі й релігії. Щойно вона є, відкривається шлях надії. Шлях може бути довгим, але він завжди успішний, якщо під час перетворень не втрачається країна, яка модернізується. Іноді шлях забирає 40 років, іноді 70 або навіть 100. Остаточно завадити може лише велика соціальна катастрофа на кшталт страшної громадянської війни, але й це часто не перепона, лише розтягує шлях, додаючи ще кілька десятків років.

Японія. Самодостатність та любов до своєї землі видно в усьому. ФОТО

Японці – неймовірно організована нація. Вони люблять свою країну, пишаються нею та поважають один одного. Шанобливо ставляться до свого та чужого простору і часу.  Розклади потягів та іншого транспорту розписані похвилинно й не порушуються. У метро всі чемно займають черги для посадки у вагони та на ескалатор. Нікому не спадає на думку вганятися клином збоку, бо так типу пройду швидше, обігнавши ближнього. На перонах розмальовані покажчики та коридори для посадки у вагони. Вони є різного кольору, і це означає, що різні потяги та напрямки. І повірте моєму слову, двері потяга відчиняться точно навпроти відповідного напрямку.

МВФ пояснив, що вважає неприйнятним у президентському законопроекті про Антикорупційний суд

Очікується, що подання Президентом проекту закону про Вищий антикорупційний суд (ВАС, проект 7440) буде позитивним кроком у цьому напрямку. Проте ми маємо серйозну стурбованість з приводу законопроекту, який був поданий до Парламенту 22 грудня, оскільки деякі положення не узгоджуються з зобов'язаннями влади за програмою підтримки МВФ в Україні та рекомендаціями Венеціанської комісії Ради Європи. Ми спеціально хочемо звернути вашу увагу на такі питання.

Позитивне про тарифи. ІНФОГРАФІКА

На малюнку 1 прогнозний баланс Міненерго від 2 жовтня. На малюнку 2 – аналогічний від 26 грудня. За два дні до встановлення тарифів Міненерго змінило баланс, виключивши з нього майже 1 млрд квт-год дорогої е/е від ТЕС і замінивши її дешевою електроенергієї від Енергоатому й Укргідро. Це зекономило суму біля 1 млрд грн. Також НКРЕКП 12 жовтня планувала знизити тариф Укренерго на 19%, але 28 грудня прийняли рішення знизити його на 29,4%. Це зекономило ще біля 800 млн грн. Сумарно 1,8 млрд грн, а це 1% ціни електроенергії, було зекономлено. Вдячні за це всім учасникам процесу.

Шепіт каміння: зберегти те, що зникає занадто швидко

У "Щоденниках" Альбера Камю є цікавий епізод. Одного дня він спускається до підвалу грецького музею, де бачить старі статуї Кори-Персефони. Краса цих давніх античних облич його спантеличує, він близький до якогось незвичного почуття. Можливо, навіть до закоханості. Про що Камю думав тієї миті? Можливо, про те, що така краса не чекає особисто на нас, бо ми для неї – маленька точка на карті часу. Вона нас здатна пережити, бо її створювали для того, щоб пережити ненадійні людські життя. Ця краса ніби дивиться крізь нас – і, попри це, викликає в нас одні з найглибших переживань. Є одна функція мистецтва давніх часів (вона майже зникла в наш час): мистецтво мало рятувати красу від смерті.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини