MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 січня 2018

695 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 січня

Будапештська пастка: 2014-го Захід здав нетільки Україну, а й своє спокійне життя

Ігнорування обіцянок і запевнень завдало величезної шкоди не тільки Україні, а й самому Заходові. Начхавши на Будапештський протокол, Захід загнав себе в геополітичну пастку. Стало зрозуміло, що гарантії великих держав є лише фігурою мови, за якою нічого реального немає, зеро-нуль. І сподіватися на них, як показав досвід України, – означає бути геополітичним самогубцем. Отже, єдиною реальною гарантією про збройний ненапад ворога може бути тільки власна ядерна зброя. 2014-й – це рік смерті всіх угод про нерозповсюдження ядерної зброї, бо всі ці угоди тепер важать рівно стільки, скільки Будапештський протокол.

Кравчук: Росія вичерпала свої пропозиції щодо війни й миру в Україні

Якщо Лавров думає, що знущається з України, то він помиляється. Він знущається із самого себе та російської пропозиції, яка на очах у всього світу постає як слабка з кожного погляду, непродумана заява, яку не можна розглядати як пропозицію про те, як прийти до миру в Україні. Факт у тому, що зараз війна на Донбасі зайшла в глухий кут. Росіяни зрозуміли, що таким шляхом завоювати Україну або змінити територіальні межі неможливо. Звідси й заява Лаврова, що він, бачте, "поважає територіальну цілісність України". Тобто зараз у Росії немає нових ідей, нових організаційно-політичних і військових дій, і вони починають кидатися з одного боку в бік.

Українська політика від початку отаманська. Виборець голосує за обличчя, а не програми – Казарін

В Україні ця політтехнологія перетворюється на світогляд. Ми ототожнюємо ідеї з тими, хто їх виголошує. Сперечаємося не про сказане, а про того, хто говорить. Блокаду Донбасу обговорювали крізь призму постатей Семенченка й Соболєва. Звільнення полонених – за беретом Порошенка. Антикорупційний суд – за нашим ставленням до Шабуніна. Обкладинка стала важливішою за зміст. Авторство – первинніше сенсів. Ми радісно спрощуємо життя довкола вірою або зневірою. Як у Стругацьких – якщо вже віримо, то до зімлілості й найвідданішого цуценячого вереску. Якщо ні, то з пожадливістю плюємо жовчю на всі ідеали – помилкові та справжні. Півтонів немає, точніше, ми їх не помічаємо.

16 січня – День пам’яті Кіборгів. ВІДЕО

 

242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі. Бої за Донецький аеропорт почались 26 травня 2014 року, коли проросійські сепаратисти та кадирівські бойовики захопили будівлі аеропорту тоді ще мирного Донецька. Цього ж дня українські силовики, завдяки скоординованим діям українських Повітряних сил і Повітряно-десантних військ, завдали удар по позиціях російських окупантів та колаборантів і встановили контроль над Донецьким летовищем.

ХХІ століття й гуманітарна освіта – аж ніяк не зайва

Мільярдер Рід Гофман – співзасновник LinkedIn та один із найуспішніших венчурних капіталістів в історії. Нещодавно в інтерв’ю Business Insider Гофман зазначив, що філософська освіта, яку він здобув в Оксфорді, стала важливим фактором його успіху. Здавалося б, до чого тут філософія до створення стартапів та інвестицій? Гофман пояснює, що на це є дві причини. По-перше, філософія виточила його критичне мислення. За словами Ріда, "філософія вивчає те, як мислити дуже ясно", що корисно і в підприємництві, і в інвестиціях. Вироблення стратегії, оцінка ризиків, продумування заходів, що спрямовані на пом’якшення цих ризиків, – усьому цьому надзвичайно допомагає "чіткість мислення, яка приходить після вивчення філософії".

Чому ніякого захоплення Кремля Путіним і Ко не було

Стверджувати це, наполягати на цьому, прищеплювати це в слабкі голови – моральний злочин, наруга над психікою. Демагогія. Брехня. Розводка. Ніякого "захоплення влади" не було: влада просто перейшла від батьків до дітей, – але СРСР і до перебудови був 10-поверховим державою, в якій соціальний ліфт працював лише між 2-м і 3-м поверхами. Не треба брехати: ніхто нікого не захоплював. Народ повернувся до свогоє первісного, гармонійого стану. І навіть якщо російська держава не впорається з викликами сучасності, – російському народові на це начхати.

Мережу підкорило відео із собаками, які не дають господарю викинути новорічну ялинку

Викинути ялинку виявилося завданням не з легких для мешканця Арканзасу. На заваді стали двоє домашніх улюбленців. Чоловік ледве встиг винести дерево на вулицю, як у ялинку вчепилися песики й спробували висмикнути її із господаревих рук. Якоїсь миті чоловік навіть упав долі. Кумедну боротьбу зняла з вікна його дружина.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини