MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 січня 2018

748 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 січня

Javelin для українського війська: двері відчиняються

Підготовка до експлуатації в Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin, як на мене, не повинна викликати труднощів. Не можна заперечувати, що постачання американської зброї в Україні має величезне значення. Бо й справді існувало таке негласне обмеження на постачання зброї Києву. Саме з тієї причини, що нашим противником є ​​Росія. Якби не Москва, постачання зброї вже давно відбулася б. І хоча Канада також дозволила видачу експортних ліцензій, а Литва вже давно постачає нам озброєння і боєприпаси радянського зразка, рішення Вашингтона – це важливий сигнал для інших країн, що в двері в Україну відчиняються.

Російський бліцкриг задля повернення в ПАРЄ зазнав фіаско

Здавалося б, Росії фактично вдалося досягти своєї мети. Але завдяки зусиллям української делегації та деяким нашим західним і трансатлантичним партнерам ситуація змінилася. Українська сторона наголошувала, що було б дуже дивно на майже ультимативних умовах повертати до ПАРЄ країну, яка не виконала жодної з передумов, що власне й призвели до виключення. Росія не визнала своєї провини, продовжує вести гібридну війну проти України та дестабілізувати регіон. Мало того, вона втручається у виборчі процеси ЄС. Вона відверто працює на його розвал, а отже неприховано порушує основні принципи, заради збереження яких і була створена ПАРЄ.

Абонент в окупації: розрив іще однієї ниточки зв'язку

Це розрив іще однієї ниточки, що єднала людей в окупації з рештою українців. Окупаційні оператори, на яких рано чи пізно заженуть абонентів ОРДіЛО, навряд чи заблокують можливість телефонувати на решту території України. Однак вартість цих дзвінків перевищує розцінки українських операторів на міжнародний зв’язок. Не буду голослівним. Скажімо, міжнародні дзвінки з "Київстару" коштують у середньому 1 грн/хв, тимчасом як дзвінок із оператора загарбників ОРДО "Фенікс" в Україну зараз – 5 грн/хв, з орловського "Лугакому" – майже 8 грн. Зважаючи на бідність в ОРДіЛО (наша мінімалка вважається в Донецьку та Луганську зарплатою, вищою за середню), багатьом доведеться обмежити спілкування з абонентами по цей бік лінії розмежування.

Крим: система перемелює і ламає багатьох людей

Коли читаю останні слова Володимира Балуха в суді, то вкотре дивуюся, як звичайний кримський фермер (не письменник, не філософ) може так аж до серця говорити. І так глибоко наш час відчувати. Він уже увійшов в історію кримського опору. І я переконана, що колись матиму можливість потиснути Володимирові руку. "Ви намагаєтеся навчити мене любити так звану "нову батьківщину". Втім, ви ніколи не будете спроможні цього, чого б мені це не вартувало…. Сльози матерів тих легінів, котрі відстоюють законність і право на самовизначення, право на свободу, на почуття гідності ціною власного життя, скільки вже сплачено, це все, хлоп’ята, ваша система влаштовує. Ця система людиноненависницька…"

Підходить до розв'язки багаторічна драма з антикорупційною реформою в Україні

Більше не вдасться ховатися за "об'єктивними складнощами реформування", говорити, що "ніхто не знає, як змінювати суди" чи звалювати відповідальність на клятих антикорупціонерів, які знов не дають працювати. "Можна довго обманювати небагатьох, можна недовго обманювати багатьох, але не можна нескінченно обманювати всіх". Все, що потрібно для запуску реформи – політичне рішення. І прийняти це рішення може лише влада. Звичайно, я не хочу вірити, що влада настільки втратила відчуття реальності, що наважиться зірвати реформу й у такий спосіб зробити крок у політичну безодню.

Зомбі-академія: вчені-пенсіонери НАН України не витримують конкуренції у світовій науці. Їх утримання коштує близько 3,7 млрд. грн

У цій частині президії – адміністративний корпус з десятками кабінетів, що мають чудернацькі назви "сектор охорони праці", "центр проблем наукового забезпечення розвитку регіонів", "радник з питань безпеки", "сектор зведеного планування", "група аналітично-інформаційного забезпечення". Ось коридором зі швидкістю равлика йде дідусь зі стосом паперів, які списані від руки чорним олівцем. Його потерті підошви майже не відриваються від паркету, створюючи характерний звук човгання. Якщо заплющити очі, може здатися, що це йде зомбі з серіалу "Живі мерці". Стає моторошно. Чоловік зайшов у двері "Центру практичної інформатики".

Економіка без сміття – чи можлива вона в Україні

На перший погляд може скластися враження, що в Україні кругова економіка відсутня. Та це не так. Наша країна імпортує (!) макулатуру й інші ресурси для переробки, експортує відходи до Китаю, має переробні підприємства, що переплавляють скло, полімери та виготовляють із них нові продукти. Втім, цей процес переважно відбувається за сірими схемами. Кінцевий виробник часто купує вторинну сировину за готівку без обліку – в той же спосіб заготівельники збирають її в населення. Представник однієї з таких компаній розповів мені, що якби вони платили "податок з обороту 20%" (тобто ПДВ), то їхня діяльність була б економічно недоцільною.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини