MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 січня 2018

1893 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 січня

Росія використовує будь-які інструменти для дискредитації України – В'ятрович

Я не знаю, скільки ще таких фальсифікацій заклали в російський текст, тож читачам можу порадити читати автора в оригіналі. І також висловлю сподівання, що українські видавці оцінять перспективи видання Бівора, а він сам надасть згоду на переклад і видання українською. Цей випадок із фальсифікацією змісту, який виконує свою роль у гібридній війні проти України, має стати уроком не лише для нашого суспільства, а й для вільного світу. Агресор використовує будь-які інструменти для дискредитації України. Навіть дозволяє собі тихцем, як злодій, вкладати власну пропаганду в уста високоповажних людей. Окупація вільних територій, окупація вільної думки. Це – Росія. Це – ворог свободи.

Журналіст: Старі упирі теж потрібні – в помірних дозах

Висновок простий: не подобаються упирі в ефірі того чи іншого каналу – голосуйте пультом, перемикайте канали. Якщо ваша позиція в суспільстві домінує – канал невдовзі вилетить у трубу. А до ефірів за участю гостей на кшталт Портнова маю лиш одну вимогу: шпетити їх по повній – і не відволікатися на балачки про погоду. Якщо гард, то гард. Свої отруйні гадчини вони в цей ефір однаково вставлять – та обов'язко слід оприявнити всіх skeletons from their closets. Й ось якщо цього немає – от тоді я можу почати думати про все, що завгодно, – і про політику каналу, і про залаштункову грошову мотивацію.

Через "чорний хід" або завдяки голові Асамблеї: як Росія намагатиметься повернутися в ПАРЄ

Колишній президент Парламентської асамблеї Ради Європи Стелла Кіріакідес заявила, що в ПАРЄ 23 січня відбудеться перше засідання спеціального комітету, який займатиметься пошуком механізму повернення Російської Федерації в Асамблею. Передусім варто зазначити, що насправді йдеться не про "повернення Росії в ПАРЄ" як таке, а про скасування мораторію на голосування російської делегації, а також участь у керівних органах. Умовно кажучи, членство РФ було призупинено, і російську делегацію з ПАРЄ ніхто не виганяв. Проте весь цей час, поки росіяни не мають права голосу в ПАРЄ, вони проводять активні дипломатичні й інші заходи для того, щоб відновити свою повноцінну участь.

У європейському дзеркалі: промоція України в Україні

Уже сам факт, що ми в ньому відбиваємося, значить для нас багато. Бо раніше нас для Заходу взагалі не існувало. Пам’ятаєте, як обурювалися наші туристи, коли іноземці не знали, що то за така Україна? І як тепер приємно, коли нас не просто помічають, а й навіть іноді відрізняють від наших російських небратів. Тому й найдрібніші знаки визнання мають для нас отаке велике, іноді відверто гіпертрофоване значення. Українці не фанати Бекгема й далеко не всі, хто порадів за "ДахаБраху" у Facebook, задали собі клопоту послухати бодай один із п’яти альбомів гурту (про те, щоб купити його, я взагалі мовчу). Але річ не в Бекгемі й не в гуртові "ДахаБраха" – важить сам факт: черговий представник західного світу підтвердив, що ми є й це щось для нього варте. Хай то навіть 60-секундний уривок з україн­ської пісні.

Росія неспроможна відповісти на турецький наступ у Сирії – експерт

Є таке відчуття, що остаточне врегулювання все ж відбудеться й до цього треба прагнути. Врешті, кожна сторона має певні результати, з якими вона сідає за стіл переговорів. І в цьому сенсі Туреччина користується тим фактом, що їй вдалося відновити відносини з Росією. Саме Росія найбільш зацікавлена в тому, щоб досягти позитивних цілей у переговорному процесі, куди вона вклала скільки зусиль і ресурсів: проголосила так багато перемог тощо. Туреччина користується цим і зміцнює свої позиції. Росія нічого не може сказати у відповідь, інакше вона отримує дуже жорстку відсіч із боку Туреччини. Тож курдське питання залишається підвішеним.

Чому нам усім не завадить бувати Попелюшкою

Або ось інша історія про рутинну чорнову працю – від найбільшого у світі сервісу короткострокової оренди житла Airbnb (AirBed and Breakfast – "Надувний матрац та сніданок"). На старті проекту його співзасновники шукали популярні події в різних містах країни, під час яких готелі опинялися переповненими. Далі співзасновники знаходили власників житла, що були готові підзаробити, здаючи його в короткострокову оренду через Airbnb, а потім в індивідуальному режимі намагалися переконати відвідувачів події скористатися однією із цих пропозицій. 2008 року після передвиборчого з'їзду Демократичної партії США, на якому Airbnb успішно відпрацював за описаною схемою, команда проекту вирішила запустити свою першу "рекламну кампанію".

Чарівне анімаційне відео мотивує розмовляти українською

Киянам вирішили творчо нагадати, чому варто розмовляти українською мовою, і це відео має побачити кожен! Київська міська держадміністрація показала крутий анімаційний ролик, який мотивує українців розмовляти рідною мовою. Відео з'явилося на офіційній сторінці установи в соцмережі Facebook. "Ми – кияни – маємо говорити українською мовою, але чомусь не всі з нею дружать. То нумо дружити з мовою, бо вона приваблює з перших слів, її легко розуміють, і ти всюди її впізнаєш. Не забувайте її!" – закликають у КМДА.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини