MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 лютого 2018

1868 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 лютого

Пробоїни у стратегії оборони: чи вдасться США та союзникам ліквідувати їх

Поняття "війна з тероризмом" (із невдалою назвою та без шансів на перемогу) відходить в історію, де приєднається до аналогічно безнадійних воєн із наркоманією та бідністю. Тероризм не знищить Заходу, яким ми його знаємо. Це можуть зробити тільки дві сили. Обидві – національні держави: Росія і Китай. США змагатимуться з ними й іншими суперниками і ворогами, покладаючись на власну могутність, а також військову модернізацію та союзників. Добре, що все розклали по поличках. Нарешті ми відійшли від ідеї, яка панувала після 1991 року, що супереч­ки нібито свідчать лише про непорозуміння і їх можна вирішити через перемовини й поступки.

Кому може подякувати корупціонер Злочевський

Навесні 2014-го британські правоохоронці арештували підозрілі гроші Злочевського й улітку надіслали в ГПУ запит про міжнародно-правову допомогу. Із матеріалів Лондонського суду ми дізналися, що більша частина з арештованих 23,5 млн дол США – це кошти, отримані від офшорних компаній Курченка за продаж Злочевським Херсонської нафтоперевалки в кінці 2013-го. Слідчі британського Бюро боротьби із шахрайством просили ГПУ надати докази злочинності походження цих мільйонів, щоб мати підстави для їх подальшого арешту, навіть приїздили в Україну. Але замість доказів британським колегам у ГПУ видали довідку адвокатам Злочевського, що прокуратура немає підозр стосовно їхнього клієнта, внаслідок чого Лондонський суд скасував арешт.

У тенетах Цоя. У яку больову точку поцілив В'ятрович

Вони пов’язані, й це сумний, але незаперечний факт. Доки Пушкін для тебе важить більше, ніж Байрон, Тургенєв більше, ніж Мопассан, а, припустімо, Висоцький більше, ніж Боб Ділан, ти є по суті частиною "русского мира", подобається це тобі чи ні. Я бачу в тому не трагедію, але, безперечно, драму й ґрунт для важких рефлексій. Ментальна залежність від метрополії нічим не безпечніша, ніж залежність політична. Просто через те, що точки відліку й системи координат ті самі. Навряд чи хтось притомний вимагатиме забути російську мову, що загалом, по-перше, неможливо, по-друге, безглуздо. Йдеться про набуття незалежності від російського універсуму, в якому, нікуди не дінешся, "начинается земля, как известно, от Кремля" (Маяковський), а це з огляду на сучасний контекст видається нікчемним і смішним.

Три роки без Кузьми Скрябіна

2 лютого 2015 року в ДТП поблизу села Лозуватки Криворізького району Дніпропетровської області загинув лідер гурту "Скрябін" – Андрій Кузьменко. Його слова давно розібрали на цитати. Кузьма запам'ятався нам людиною, яка завжди говорить те, що думає. Редакція UAINFO зібрала найколоритніші цитати співака. "Невідомий вірус безпідставної брехні жив в мені до тридцяти п’яти років і не пропускав жодного сприятливого моменту, щоб ним скористатися. Важко і дорого платив я за користування цим злом, але перемогти його не міг".

Як прогулянки допомагають боротися з депресивним настроєм

В одному із експериментів учать взяли жінки й чоловіки різного віку та соціального статусу, які скаржилися на поганий настрій, апатію та симптоми "легкої" депресії. Щодня, протягом 30 хвилин, вони гуляли – швидкість ходьби, компанія, маршрут не мали ніякого значення. Вчених цікавило лише одне – чи зміниться самопочуття учасників експерименту за місяць? За словами учасників, після закінчення дослідження їхнє самопочуття й справді покращилось, а ознаки депресії зникли. А все тому, що ходьба допомагає мозкові "перемкнутися", відволікає від труднощів і сприяє виробленню "гормону щастя" ендорфіну.

Спокуса дешевим газом: чи готові святі отці постраждати за народ?

Статистика свыдчить, що релігійні організації в 2017 році збільшили споживання газу на 12%. Може, звісно, в нас віруючих за рік стало настільки багато. Але сумнівно. При цьому можна помітити, що всі інші споживачі України, крім релігійних організацій, 2017 року зменшили споживання газу (населення – безпосередньо на 6%, ТКЕ для потреб населення – на 19%, промисловість – на 6%), або ж зберегли його на колишньому рівні (бюджетні установи). Також можна нагадати, що релігійні організації отримують газ за пільговим тарифом. Чому – це питання філософського характеру. Холодно їм, загалом.

Що не варто включати й із чим вітати іменинника

Чи є слово включати в українській мові і чи можна його вживати? Таке дієслово є, але його можна й потрібно замінювати синонімами. Включати до списку – краще заносити до списку, виключати зі списку  вилучати зі списку. Коли йдеться про приєднання до системи, приведення в дію, кажемо вмикати: вмикати світло,вмикати мотор і подібне. Читачка Галина запитує, чи правильно вітати іменинника з днем народження, чи все-таки іменинник – це особа, яка святкує День янгола? Слово іменини в сучасній українській мові має два значення: особисте свято, що припадає на День янгола, і річниця від дня народження когось. Тож іменинника вітають і з днем народження, і з днем янгола.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини