MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 лютого 2018

2275 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 лютого

Верховна Рада відреагувала на скандальний польський закон

Верховна Рада України категорично не сприймає та відкидає політику подвійних стандартів та нав’язування ідей колективної відповідальності українського народу, а також спроби польської сторони прирівняти дії усіх борців за незалежність України до злочинів двох тоталітарних режимів ХХ століття – нацистського та комуністичного. Ухвалені законодавчі зміни суперечать змісту і духу стратегічного партнерства між Україною і Республікою Польща, а також принципам, які були погоджені сторонами, серед іншого, у Декларації пам’яті і солідарності від 20 жовтня 2016 року.

Громадськість зараз не мовчить і це добре – Філарет про події навколо Десятинної церкви

Бо коли ми десять років тому писали про порушення закону – то нас не слухали. Бо це ніби "міжконфесійні проблеми" – Московський патріархат "за", Київський – "проти"… А це не міжконфесійні проблеми! Це питання закону: закон діє чи не діє? Чи треба поважати українську державу, яка має закони, чи Україну можуть не поважати, бо держава не може забезпечити виконання своїх же законів? Тому коли вже громадськість говорить, що треба дотримуватися закону – то може це спонукатиме навести порядок. Однак іще раз застерігаю всіх: позицію демонструвати слід мирно, не піддаватися на провокації щось зламати, спалити.

Не розумію, чому всі лютують, вийшло корисне шоу – блогер про ефір Гордона із Бондаренко

Поборники "руского міра" мають одне спільне профзахворювання – вони всі дуже добре вміють любити Росію на словах, але на ділі завжди вибирають "проклятий Захід". І тут якраз типовий випадок. На російських ефірах Бондаренко вирячує очі, розповідаючи про "печивко Нуланд" і "підступи Маккейна", звинувачує США в тому, що вони хочуть встановити світову гегемонію. Але при цьому ніде не говорить, що її онуки отримають американські паспорти та прикладатимуть руку до серця, слухаючи американський гімн, а не російський. Свою особисту боротьбу з Америкою Бондаренко програла навіть без того, аби почати бій. Адже це гомерично смішно насправді.

Європейські вчителі створили карту найкращих дитячих книг. ІНФОГРАФІКА

Учителі зі шкіл таких європейських країн як Болгарія, Польща, Потругалія, Іспанія, Чехія, Греція та Литва створили мапу найпопулярніших дитячих книжок по всій Європі. Мапу було створено за підтримки eTwinning. Це навчальна програма Європейської Комісії, започаткована в 2005 році з метою розвитку співпраці європейських шкіл. В Україні найкращою та найважливішою книгою названо "Тореадорів з Васюківки" Всеволода Нестайка. У Великій Британії це – "Гаррі Поттер і філософський камінь", у Франції – "Маленький принц", у Бельгії – "Пригоди Тінтіна".

Підготуватися до майбутнього: п'ять основних порад

Це правило справедливе не лише для окремих людей, але й для величезних корпорацій чи навіть держав. Згідно зі звітом Innosight, якщо в 1965 році компанії в середньому залишалися в S&P 500 (індекс 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію) протягом 33 років, то в 2012-му цей строк скоротився до 18 років. Хрестоматійний приклад невдачі – компанія Kodak, що залишалася в затишному плівковому минулому, не встигла вчасно відреагувати на бум цифрових технологій і змушена була почати процедуру банкротства в 2012 році. Протилежний приклад – IBM, одна з 12% компаній, яким вдалося утриматися в S&P 500 між 1965-м і 2018-м.

Шабунін: У парламенті знайшли новий спосіб уникнути покарання за незаконне збагачення

Законопроект Безбаха-Жеваго захистить декларантів-брехунів та незаконно-збагаченців від відповідальності не тільки в майбутньому. У разі його ухвалення адвокати домагатимуться виправдання обвинувачених або навіть закриття раніше відкритих кримінальних справ із незаконного збагачення та брехні в декларації просто на підставі відсутності рішення НАЗК. Для цього НАЗК навіть не доведеться нічого робити. Судіть самі: за декларацію нардепа Дейдея НАЗК взялося наприкінці серпня 2017 року, коли НАБУ вже мало відкрите кримінальне провадження щодо нього, проте нам не вдалося знайти інформацію про результати такої перевірки.

Адекватна відповідь продажним журналістам

Щодо журналюг українських: скажи мені, в кого він бере інтерв'ю, і я скажу, хто цей журналюга. Гордон і Влащенко вповні виявили, ким вони є, коли взяли інтерв'ю в Бондаренко й Портнова. Насправді в демократичному суспільстві є лише один спосіб впливу на таких журналюг: ігнорувати їхні передачі. Нульовий рейтинг, відмова від їхніх інтерв'ю – такою є адекватна відповідь. Гордон і Влащенко – продажні, але ще гірше те, що вони думають точнісінько так само, як і їхні співрозмовники. Вони є однодумцями бондаренко, портнових, Расєя – їхній маяк, але при цьому прикривають власну мерзотність стандартами журналістики та демократією. Їхнє місце – в російському ящику.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини