MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 лютого 2018

3134 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 лютого

Нові ідеї для ЄС: про що говорять між собою європейці

Цього року зібрання мало назву "Європа повертається" (Europe – back on track). Як неодноразово наголошували організатори заходу – без знаку питання в кінці. Тобто, повертається, і крапка. Така назва сама по собі мала запрограмувати учасників на позитив. Але за результатами двох днів варто констатувати, що нові ідеї європейцям даються важко. Оскільки зібрання було розраховано для внутрішньої європейської адуториторії, було дуже цікаво й корисно довідатися, про що європейці розмовляють між собою, що саме формує їхній внутрішній дискурс.

Спроба обмежити свободу слова й утвердити політичний диктат над історією в Польщі

Слова екс-прем’єра Яна Ольшевського – це абсолютно слушна й адекватна заява людини, яка знайшла в собі сили неупереджено розібратися в історії. Хочеться сподіватись, що такі заяви почнуть з’являтись і від тих, від кого залежить доля теперішньої Польщі. Наразі загальна позиція Польщі є абсолютно політичною, а також антиісторичною з двох причин. По-перше, бажання якимось чином представити польсько-український конфлікт у контексті винятково української вини та страждань винятково поляків не відбиває бачення тих історичних подій, які відбувались між нашими народами під час Другої світової та в перші повоєнні роки.

Дивіться, хто прийшов: покоління молодих українців

Так, формальний критерій мало що пояснює. Серед юних українців є дуже різні, як і в будь-якій уявленій спільноті. А що, хіба гопота, яка вільний час проводить, качаючи м’язи, а "робочий" – у комерційних сутичках тітушні, не міленіали? А довгоногі дівчата, які години витрачають на манікюр, а у фітнес-центр з’являються в бойовому макіяжі в надії підхопити заможного "папіка", хіба до них не належать? А просто інфантильні, безвідповідальні парубки з порожніми очима, які відпрацьовують свою магістерку, вкладаючи купюру в заліковку, хіба з іншого світу? А втім, є в цій генерації окремі представники, яких раніше серед нас не було.

Шикарна ілюстрація того, як влаштована наша політика

Перед телекамерами лідери РПЛ і Оппоблоку влаштовують показові кулачні бої та ретельно імітують ненависть, а на ділі обидва політпроекти отримують підтримку від одного олігарха. Ахметов, як спрут, все обвиває своїми щупальцями. Він і за "наших", і за "ненаших". Поки його партнер Новинський розводить православних фанатиків із бородиськами в лупі, Рінат Леонідович обробляє патріотів у вишиванках, не забуваючи приставляти до них для контролю своїх ділків. А чому б і ні, якщо народ ведеться на вила, корів, істеричні вигуки Мосійчука й інші примітивні трюки?

Блогерка: Підручник – аж ніяк не основне джерело знань у німецькій освіті

Збирається група, яка працює разом, створює на ґуґлдокс документ за темою, яку вивчають із якогось предмету, і розшарює в групі. Кожен отримує свій колір допису. Група пише фактично одночасно конспект (або прямо на уроці, або потім вдома із пам'яті): спочатку роблять кістяк, а потім його доповнюють ілюстраціями, вправами. Якщо ву когось виникає питання, він тут же в документі його озвучує. Хто знає – одразу пише відповідь, коментарі тощо. Зайва інфа у процесі прибирається, структурується, редагується й на виході маємо стислий, але максимально інформативний документ із теми.

Юрія Крисіна облили зеленкою. ФОТО, ВІДЕО

Співучасник убивства журналіста В'ячеслава Веремія у лютому 2014 року Юрій Крисін перебуває в дитячому відділенні вад серця в Інституті серця. Журналіст уточнив, що про перебування там Крисіна стало відомо від ветерана АТО й учасника Майдану Петренка, який прийшов на обстеження і зіткнувся з Крисіним у лікарні. Кутєпов наголосив, що це відділення вроджених вад серця для дітей, куди і дітям складно потрапити. Активісти, серед яких і представників С-14, принесли кульки й мандаринки, засіб від щурів із чорною стрічкою. Вони як відвідувачі пройшли в кімнату і хтось із них хлюпнув Крисіну зеленку просто в обличчя. Крисін заявив, що законно лежить у лікарні на обстеженні.

"Одесити на Донбасі" крокують фронтовими дорогами Донеччини. ФОТО, ВІДЕО

За словами генерального продюсера фільму й керівника Міжнародного продюсерського центру "Фор-Пост" Олександра Дріза, головними дійовими особами фільму є семеро одеситів, які брали участь у бойових діях на Донбасі. "Вони дуже різні, причини поїхати на фронт у кожного були свої, так і в кожного є своя "військова історія". Крім того, цей фільм розповідає про духовну трансформацію одеситів, які знайшли свою національну, культурну самоідентифікацію, – зазначив кіномитець. Натомість Герой України, генерал-майор Андрій Ковальчук акцентував увагу на тому, що показано правдиву сторінку сучасної історії нашої держави.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини