MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 березня 2018

2419 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 березня

Нова газова війна Росії проти України: що маємо збагнути

Було б добре, якби Україна почала готуватися до наступної зими прямо зараз. І не тільки шляхом закачування газу. Українці мають усвідомити, що газ – це дорого. І спалювати його – це просто тупо. Розумніше утеплювати стіни, робити ефективнішими батареї або й зовсім переходити на більш грубі джерела енергії – ті ж каміни. Зараз так роблять не лише в селах. Це первинна традиція, і за часів її існування ми могли доволі добре заощаджувати на утримуванні своїх будинків. Треба також започаткувати державну кампанію із заохочення використання малих котельнь та індивідуальних бойлерів. Краще готувати українців до того, що газ, як і нафта, дешевшим вже ніколи не буде.

Бойовики обстріляли житлові квартали Щастя, є руйнування на кількох вулицях міста. ФОТО

За результатами фотофіксації порушення проросійськими найманцями режиму припинення вогню із застосуванням по будинках мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї спостерігачі мобільної групи "Новоайдар" виявили та зафіксовали значні ушкодження. Зокрема зафіксовано, що бронебійно-запалювальні трасуючі боєприпаси влучили в житлові будинки та господарські будівлі на вулицях: Республіканська, 1, Приозерна, 3, Матросова, 12, Республіканська, 27, Гагаріна, 4, Центральна, 12, а також по дитячому садочку "Зірочка". У зазначених помешканнях зруйновані зовнішні стіни та вікна, а також значно пошкоджені меблі та побутова техніка. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Яскравий приклад того, хто воює проти нас на Донбасі

Секта "руского міра" втратила ще одного послідовника. Як відомо, днями військовослужбовці одного з передових підрозділів сил Антитерористичної операції захопили найманця російсько-окупаційних військ, громадянина Російської Федерації Миколу Покусаєва. Із невідомих, поки що мотивів, проросійські ЗМІ отримали вказівку "мочити" свого прихильника по повній. За їхньою версією він і завербований СБУ божевільний педофіл, і злочинець, й асоціальна особистість. Насправді ж цей горе-вояка – яскравий приклад того, хто здебільшого воює проти нас.

Біполярне суспільство країни злетів і падінь

Якщо подивитися на мерехтіння політичних проектів, хвилі "зрад" і "перемог" у соцмережах та на майданах, то інколи здається, ніби ми всі живемо тут у біполярному суспільстві. І щоб не вмерти від цієї дивної хвороби, нам конче потрібно навчитися повертатися до тих проміжків, коли здоровий глузд надає сенс життю. Таке відбувається з нами щодня. Я бачила українську армію у 2014 році, коли волонтери тягли на передову (яка тоді була майже в кожному місті Донбасу) одяг, взуття й навіть макарони та цукор. У нашій лікарні, куди стали привозити бійців улітку, лікувати починали тільки після того, як хтось із волонтерів купить потрібні ліки, які для них писали в довжелезних списках.

Чому найбільш дискримінована категорія населення – це пішоходи

І мова не іде про якісь там права на життєвий простір, чисте повітря чи ше якісь дурниці. Мова про життя та здоров’я. Якось так трапилося, що за останні 50 років через кожне місто пустили в усі боки потоки металевих півторатонних снарядів, розігнаних до 60+ кілометрів за годину. І якщо спочатку це були лише поодинокі постріли з кольтів, як у старому вестерні, то за останні 20 років набоїв на дороги насипали стільки, що це перетворилося на швидкісний кулемет. Уявіть, що посеред міста стоїть гармата і лупить крупнокаліберними набоями в чітко заданому напрямку, цілячи строго поміж людей.

У боротьбі із Супрун скандальна ректорка Амосова перетнула червону лінію. ФОТОФАКТ

Виявляється, що "перемога Революції гідності" – це зберегти тепле ректорське місце для Катерини Амосової, спекулюючи на Революції гідності в місці, де розстрілювали її героїв. Тим часом беручи проректорами регіоналів і отримуючи публічну підтримку від рига Рабіновича. А ще хворобливо брехати про те, що "студенти за мене" після того, як сотні студентів у соціальних мережах обурилилися "страйком", вигаданим Амосовою. Ну і, звичайно, писати, що "судді за мене". Оцініть формулювання. Судді, на думку Амосової, не за закон чи справедливість. Вони за неї - ще до того, як прийняли рішення по суті справ.

Україна повторює шлях східноєвропейських держав: як дати раду міграції

Нинішня трудова еміграція українців по суті є певним запобіжним клапаном в умовах низьких можливостей працевлаштування на достойні робочі місця на батьківщині. І теорія, і практика доводять, що в короткостроковій перспективі міграція може принести дуже великі вигоди як для мігрантів та їхніх родин, так і для країни походження. Зменшення безробіття і неповної зайнятості, скорочення масштабів бідності, підвищення доходів і добробуту – це далеко не повний перелік позитивних наслідків для тих, хто виїжджає. Однак довгострокові наслідки виявляються набагато менш позитивними.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини