MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 березня 2018

2469 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 березня

Яких протестів насправді потребує Україна – думка

Насправді Україні конче потрібні інша опозиція та інший протестний рух. "Інша опозиція" – це та, що говорить: "влада робить реформи, це добре; але непослідовно, це погано; ось як можна було б зробити те саме краще!". І критикує не "владу" цілком, а конкретні рішення конкретних осіб чи політичних сил. "Інший протестний рух" – це рух не "проти влади" як такої, а проти тих рішень "влади" (знов-таки, завжди з іменами осіб чи назвами політсил), які не наближають нас до цивілізованого світу. І цей же рух має бути рухом підтримки "влади" – настільки, наскільки влада (особи, політсили) ухвалює рішення, що наближають нас до цивілізованого світу.

Список зовнішньополітичних "здобутків" Путіна за останній тиждень

Відмова поставити в березні газ (після того, як чекісти рахунок виставили, а "Нафтогаз" його сплатив), зниження тиску в транзитній трубі до критичного, заяви про негайне припинення співпраці з "Нафтогазом" і їхн\ практичне дезавуювання призвели до закономірного фіналу: навіть німецькі медіа та їхні політики високого рівня стали говорити про те, що співпраця із "Газпромом" щодо будівництва "Північного потоку-2" небезпечна для Європи. Білий дім заявив, що РФ безпосередньо відповідальна за вбивство в Сирії тисяч невинних людей. Російський транспортник навернувся в Сирії з пасажирами й екіпажем. 

Російські провокатори гастролюють Європою

Яскравий приклад – Братислав Живкович. Сербський націоналіст-четник, який спочатку брав участь у захопленні Криму, потім воював за російських окупантів і колаборантів ОРДЛО, а після цього брав участь у спробі державного перевороту в Чорногорії, в організації якого офійційно звинуватили Росію. У 2017 році Живкович шпигував у Румунії, де збирав інформацію про місцеву базу НАТО. За це його вислали зі країни та заборонили йому в'їзд на 15 років. Зараз він перебуває в Болгарії, де підтримує зв'язок із місцевою ультраправою проросійською партією "Атака". Невідомо, що він готує зараз там. Можливо, теж якісь напад чи переворот.

Бздури про винний у всяких бідах "тупий народ"

А що ще скажеш, коли мільйони дорослих людей готові вручити булаву абсолютно одіозним персонажам? Як не лаяти хронічно безпам’ятних виборців, котрими керують голоси з телевізору? Подібні інвективи заряджають адреналіном усіх, а декого ще й надихають. Бо якщо народ такий безпорадний, йому конче потрібна керівна та спрямівна сила, одноосібний або колективний Мойсей. А що може бути спокусливішим, ніж зарахувати себе до прогресивної меншості, котра, зціпивши зуби, тягне 45 мільйонів бовдурів до світлого майбутнього? Щойно на плечі натискає тягар європейської людини, на душі стає млосно і солодко від усвідомлення власної значущості та масштабу поставлених завдань...

Вибори в Італії стали продовженням процесу помирання Європи – Безсмертний

Яку країну ми , окремо не взяли – Румунію, Угорщину, Словаччину – обов’язково потрапимо в суперечності. Тому Україна повинна стати ініціаторкою серйозного діалогу в усьому регіоні, щоб знайти спільні відповіді на питання безпекові, економічні, гуманітарні. Вибори в Італії, а ще раніше вибори у Греції, Чехії, Німеччині, показали, що Європа втрачає здоровий глузд. Набирають обертів націоналістичні, праворадикальні течії. На жаль, уроків війни між Україною та Росією Європа не вивчила. Ситуація на європейському континенті загострюватиметься, протистояння триватимуть. Тому ми мусимо також думати, як вибудувати політику всередині нашого дому.

Як українці реагували на смерть Сталіна: розсекречені спецповідомлення МГБ. ФОТО

У Старокостянтинові спецслужби вилучили весь наклад місцевої газети "Червона зірка" за 6 березня 1953 року. "В урядовому повідомленні про смерть товариша Сталіна допущено грубе спотворення. У прізвищі пропущена літера "Т". Вийшло – "Салін". Провадиться розслідування", – повідомляло МГБ УРСР у Москву. "Директор магазина в місті Станіславі Котлярський у кінці виступу на мітингу працівників міськторгу заявив: "Наш любимий, дорогий ворог". На траурному мітингу в Херсонській міській лікарні секретар парторганізації Розенблат свій виступ закінчив криком "Ура!". Про подальшу долю Котлярського і Розенблата не повідомлялося.

Піккардійська Терція випустила проникливу пісню на слова Шевченка

Вперше акапельний колектив почув її в 1994-му – на фестивалі "Доля" в Чернівцях у виконанні гурту "Нічлава Блюз". Самі ж піккардійці почали виконувати на сцені "Ой по горі роман цвіте" у 2013 році (Ігор Пелих трагічно загинув у ДТП 2009-го). А торік восени ця пісня увійшла в альбом "Терції" – "Лети…". Аранжування пісні "Ой по горі роман цвіте" зробив один із вокалістів "Піккардійської Терції" Андрій Капраль. "Пригадую, ця пісня одразу запала мені в душу, – розповідає Андрій. – Тоді, в 1994-му, ми не знали, що на музику вірш Шевченка поклав Ігор Пелих. Вже пізніше, у 2000-их, лідер гурту "Нічлава Блюз" Андрій Підлужний розповів про цей цікавий факт".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини