MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 березня 2018

2336 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 березня

Британці гавкають, але не кусають

Для узгодженого реагування на загрозу британці мають передусім перекрити потік брудних російських грошей у нашу фінансову систему й на ринок нерухомості. Це означає, що треба негайно позбутися згубної корпоративної анонімності: ніхто не повинен купувати чи продавати нерухомість таємно. Необхідно також зупинити банкірів, юристів і бухгалтерів, які сприяють відмиванню грошей. Усі бодай трохи шановані публічні особи мають нарешті бойкотувати RT – осередок нахабної кремлівської пропаганди. Жахливо, що політики з усіх провідних партій приймають запрошення на постановкові шоу телеканалу (деякі навіть отримують за це кругленькі суми).

Міністр закордонних справ Великої Британії прямо звинуватив Путіна – Яременко

Насамперед – міністр закордонних справ Великої Британії прямо звинуватив в організації замаху на Скрипаля президента Путіна. Раніше США і Велика Британія вже застосували до російської владної еліти підхід, як до ОЗУ – обіцяючи арештовувати все, що їм належить. Тепер же Велика Британія нарешті вголос назвала пахана цього ОЗУ. Британці мають намір арештовувати будь-які російські державні активи, які могли бути застосовані для організації нападу, включно з літаками "Аерофлоту", на яких могли прибувати виконавці злочинів. Як заявив один поважний британський експерт, "ми заберемо в них усе, що не прибите до підлоги цвяхами". А це вже і є війна. Поки економічна і правова.

Журналіст: Військовий переворот – не фантастика

Військовий переворот в Україні може мати катастрофічні наслідки для держави – втрату частини території, розрив із Заходом, розруху й смерть, відновлення повної залежності від Москви. Але це не означає, що його не може бути. І це не означає, що його прихильники уявляють собі його наслідки. Більш того, як це нерідко вже бувало в українській історії, наслідки їх не сильно цікавлять. Їх цікавить миттєвість втілення ненависті в реальні дії. Яке значення має те, що буде після цього? Те, що людиною, яка озвучує тезу про "доцільність" перевороту, стала Надія Савченко – й уже тому переворот здається комедією – теж хибний підхід.

Наче в "Газпромі" вакансія звільнилася: що понаговорював уже екс-міністр зовнішніх справ Німеччини

Ого, як Зіґмар Ґабріель забалакав! Згорів сарай, гори і хата. Нагадаю, це соціал-демократ, який має чи не найвищий рейтинг німецьких політиків, був міністром зовнішніх справ, планував там залишитися. Зараз його виштовхали звідусіль, Gott sei Dank. За останні дні він встиг сказати, що: 1. навіть нема чого чекати, що Мінські домовленності будуть втілені, тим паче чекати, що Путін поверне Крим; 2. треба було пристути на пропозицію Путіна ввести "блакитні шоломи", як він того хтів, і цим обмежитися; 3. санкції з Росії треба зняти; 4. реакцію щодо отруєння Скрипаля він вважає надмірною, хоч і поділяє підозри, що отруту привезли з Росії. Але з негайною реакцією треба зачекати.

ОБСЄ підтвердила інформацію щодо активних навчань бойовиків на Луганщині – Снєгирьов

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що 13 березня на основі даних повітряного спостереження виявлено наявність 15 одиниць імовірно буксируваної артилерії неподалік від населеного пункту Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська). 13 березня в районі так званих "лутугинських таборів" місія ОБСЄ зафіксувала 18 танків, 19 одиниць буксируваної артилерії, 6 одиниць самохідної артилерії, а також приблизно 90 броньованих машин військового типу в районі населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська) та 31 танк (невстановленого типу) поблизу населеного пункту Круглик (31 км на південний захід від Луганська). 

Японці створили робота-баскетболіста, який виконує кидки не гірше професіональних гравців. ВІДЕО

Оскільки гравці в цьому виді спорту рухаються із великою швидкістю та виконують складні маневри, розробники віришили поки обмежитись лише штрафними кидками. Робота встановили на пересувну платформу, в якій розмістили більшу частину електронних компонентів. Сам робот має людську будову – ноги, які згинаються в колінах, руки, яки згинаються у ліктях та зап'ястку, і голову. Варто зазначити, що під час кидка робот поводиться, як професійні баскетболісти. Він присідає, згинаючи ноги в колінах, та тримає м'яч однією рукою. Після цього він випрямляє ноги та руку і завершує кидок рухом зап'ястка.

Коли якість і депутат – непоєднувані та що має бути натомість

Едуард Ростецький із Чернівців хоче знати, як правильно: іде дощ чи падає дощ. Правильні обидва варіянти. Читачка Світлана Возна пише: "У нас із колегами виникла невеличка дискусія щодо правильности вживання сполук насипати супборщ чи все-таки наливати? За якими джерелами це перевірити?" Специфічно українським є вислів насипати борщуюшки, навіть молока. Перевірити це можна в "Словнику української мови в 11 томах", у "Словнику" за редакцією Бориса Грінченка та в инших авторитетних джерелах. Наприклад: "Насипала Христя молока в тарілочку і поставила снідати" (Панас Мирний); "Насипай швидко борщу – їсти хочеться" ("Словник" за редакцією Бориса Грінченка).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини