MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 березня 2018

631 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 березня

У Франції поліція затримала Ніколя Саркозі

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі затриманий у справі про фінансування його виборчої кампанії у 2007 році. Прокуратура Парижа відкрила проти нього провадження – політика підозрюють у незаконному фінансуванні виборчої кампанії. Раніше ЗМІ повідомляли, що уряд колишнього диктатора Лівії Муаммара Каддафі виділив щонайменше 50 млн євро на кампанію кандидата у президенти Франції Ніколя Саркозі 2007 року. Саркозі був президентом Франції від 2007 до 2012 року.

"Бабах!" – Савченко "підірвала" Верховну Раду. ВІДЕО

Коли йдеться не про сумнівні жарти, чи то пак тролінґ, а про сувору дійсність, то теракт у парламенті має ось такий вигляд

У мережі з'явилося провокаційне відео з Надією Савченко. У ньому одіозна нардепка на тлі сесійної зали Верховної Ради каже: "Бабах! Що, всралися?" Нагадаємо, що 15 березня парламент виключив Савченко зі складу Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. Того ж дня генпрокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт скандальної нардепки. За Луценковими словами, слідчі мають "неспростовні докази" того, що Савченко особисто планувала і давала вказівки щодо вчинення теракту в сесійній залі Верховної Ради.

Проблема номер один для бізнесу в Україні

Основна проблема -- безпека бізнесу, а простою мовою -- свавілля правоохоронців. За часів Януковича тиск здебільшого чинився на тих, хто публічно виявляв нелояльність. Сьогодні, по-перше, такої вертикалі влади не існує; по-друге, бізнес добре розуміє необхідність лояльності до державних інституцій під час війни й "не розгойдує човен". Тож правоохоронці зазвичай ідуть не за наказом, а просто за грошима чи виконуючи замовлення конкурентів (буває й так, що ці конкуренти мають російські корені) або, м'яко кажучи, "невстановлених осіб". Візити правоохоронців під гаслом "зараз ми щось знайдемо" не вкладаються в жоден процесуальний кодекс.

Як Фейсбук намагався приховати російське втручання в американські вибори

Всередині адміністрації Фейсбуку вибухнула інформаційна бомба. Й ударна хвиля вже вирвалася назовні. Так, знову Росія. Виявляється, ще восени 2016 року в керівництві компанії стався розкол щодо питання – яку частину вже виявлених співробітниками даних про втручання Росії в американські вибори слід виносити на публіку. Спершу перемогли прибічники тактики "не виносити сміття з хати". Але потім, під тиском незалежних розслідувань, компанія була змушена публічно визнати те, що спершу так само публічно заперечувала: Росія створювала фейкові акаунти й купляла фейкову рекламу, щоб поширювати через ФБ свою пропаганду.

Обшуки в "Новій пошті": що слід робити бізнесові

Річ у тім, що бізнесмени звикли уникати зв’язків із політиками та виборами – їх це не цікавить. Український бізнес намагається вирішувати питання своєрідно: там, де можна домовитися, краще домовитися. За наших корупційних умов це означає віддати частину свого прибутку – відкупитися. На місцевому рівні бізнес підтримує певні політичні сили або намагається фінансово підтримати міського голову. Але в потужний союз бізнес об’єднується дуже неохоче. Але ж ви найбільші платники податків, ви – сила. На кожних виборах вам будуть обіцяти золоті гори. І я щоразу питаю бізнесменів: чому ви не намагаєтеся відстоювати свої позиції проактивно? У відповідь лунають різні варіанти.

Горілка, сєпар, дві гранати: черговий загарбник претендує на премію Дарвіна

Аби вистояти в нерівній боротьбі з холодом під час нічної варти на позиції, один із російських найманців хильнув зайвого, за що пізніше мав виховну бесіду з ватажком. Та виховний процес на користь бойовикові не пішов: той кричав, погрожував і навіть стрільнув у бік ватажка. Той влучності підлеглого не оцінив і, нагородивши останнього кількома стусанами, наказав роззброїти й кинути його до бліндажа.  Ображений цілосвітньою несправедливістю, п’яний як чіп "рембо" прагнув помсти. У цей час у нього й стався напад білої гарячки: загарбник схопив дві бойові гранати, що були в бліндажу, зірвавши запобіжні кільця роззброїв колег-окупантів і, прихопивши зброю, поплентався геть. 

Як 10-тисячне англійське містечко у сторічній війні Росію здолало

Історія ця в кожної людини з уявою досі викликає захват. Вона настільки дивовижна, що ані Роберт Нокс, ані британські історики тих часів не стали нічого спростовувати, а в місцевому краєзнавчому музеї навіть відкрили спеціальну експозицію, як вони всім Бервіком Росію та СРСР перемогли. Наприкінці ж 1980-х, коли Залізну завісу почали розбирати на лом, цю історію із захватом підхопила совєтська, а відтак і російська жовта преса.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини