MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 березня 2018

484 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 березня

Загарбники знову стріляють поблизу Станиці Луганської – зривають розведення сил і засобів

Бойовики збройних формувань РФ продовжують порушувати режим тиші на ділянці, де планується розведення сил і засобів сторін у районі селища Станиці Луганської. Тут учора близько 19:25 російські найманці відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціям Збройних сил України. Про зазначений обстріл українська сторона Спільного центру з контролю та координації поінформувала СММ ОБСЄ. Як і попередній обстріл позицій неподалік Станиці Луганської, що був задокументований 15 березня, так і нинішній свідчать про небажання ватажків окупаційної адміністрації РФ залишати утримувані позиції.

Політик розповів про стан журналіста Асєєва, якого загарбники тримають у заручниках

На жаль нічого кардинально нового сказати не можу. У період обміну всіх на всіх обміняти Стаса не вдалося. Ми намагалися спілкуватися з ким тільки можливо. Задіяли як офіційні, так і неофіційні канали комунікації, зокрема церковні, журналістські та політичні. Але на той час із боку загарбників навіть говорити не хотіли про можливість обміну. Періодично зі Стасом домагається зустрічі його мати. Іноді таку можливість їй надають. Стас живий. Намагається триматися. Але скаржиться на стан здоров'я. Його й надалі мучить хронічний бронхіт, який має іще з дитинства. І сильний зубний біль. Стаса утримують на території колишнього заводу, відомого багатьом як "Ізоляція".

Сестра Сенцова спростувала чутки про його отруєння у російській в'язниці

Сестра незаконно засудженого в Росії політв'язня Олега Сенцова назвала повідомлення про нібито отруєння українського режисера в колонії "параноїдальною нісенітницею". "Поповзли чутки з думками "експертів", що Олега отруїли, й він помирає. Зовсім дебіли, чи що? Не коментуватиму цієї параноїдальної нісенітниці, конспірологи бісові. Він там не на курорті, чотири роки в’язниці, зокрема на крайній півночі, ясга річ, здоров’я не додають", – написала Наталія Каплан. Раніше вона повідомляла, що отримала від Олега Сенцова лист, в якому він пише, що в ув’язненні повільно, але безповоротно втрачає здоров’я, зокрема, що в нього кришаться зуби й випадає волосся.

Волонтери на стінах посольства РФ у Києві висвітлили злочини Кремля

Акція почалась о 18:30 і тривала приблизно годину. За цей час на стіні посольства Росії з’явилися слайди із проекцією імен загиблих та зниклих безвісті українських громадян, а також портрети політичних в’язнів, яких захопила окупаційна російська влада у Криму. А наприкінці акції посольство РФ охопив слайд із полум’ям, яке має символічно випалити агресора. Ініціатор акції підкреслила, що волонтерам довелося знайти потужний проектор, щоб він міг перебити світло з вікон та підсвітку на будівлі посольства. Працівники посольства РФ вимкнули світло та закрили жалюзі, щоб світло не пробивалося до кімнат, але це навіть сприяло створенню суцільного темного фону для візуалізації.

Табуйовані теми в журналістиці на Донеччині

"Журналіст не повинен порушувати теми, які розбурхують суспільство", – майже за Фройдом обмовляється юнак, намагаючись донести ідею про неетичність розпалювання ворожнечі через ЗМІ. Але його обмовка – це майже 100% потрапляння в суть місцевих медіа на Донбасі, які перебувають найближче до читача: районних газет, посткомунальних ТБ, сайтів, створених для "архітолерантного" висвітлення того, що треба. Бо діти майже підсвідомо відчувають це посилання, яке транслюється зараз дуже потужно: не треба шукати винних, не треба говорити про війну, не треба висловлювати свої оцінки чи бачення майбутнього, щоб не стало ще гірше.

Місто великих можливостей – для безсовісних чиновників і будівельників

Цікаво, а от ті, хто видає дозволи на будівництво, ті, хто втискає будинища у вічнозаторні райони, – вони самі де живуть? Чи чекають, коли діти з лондонів заберуть їх бавити внуків? Іноді по 40 хвилин спускаюся Вознесенським, а тут на ньому два одоробла вже ставлять і велетенський житловий комплекс на Глибочицькій. Це як? Є розрахунки навантаження на дороги, парковки, громадський транспорт і школи? Проїздила днями повз колишній Сінний... Дуже печальне видовище. Київ – місто великих можливостей для безсовісних чиновників і будівельників та двієчників архітекторів.

Міжнародний день "дітей сонця": про усміхнених і особливих

Попри те, що діти з синдромом Дауна розвиваються дещо повільніше, ніж звичайні, пізніше починають ходити і розмовляти – вони здатні до навчання, багато з них може освоїти професію, досягти оптимальної якості життя і опікуватися собою без зайвої допомоги. Людина з синдромом Дауна може здобути вищу освіту, влаштуватися на роботу, мати сім’ю. За статистикою Світової організації охорони здоров’я, у світі з синдромом Дауна народжується кожне 700-е немовля. Ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини