MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 березня 2018

2333 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 березня

Косово: реальність, яку не можна вічно ігнорувати

Як завжди, у Кремлі не прорахують наслідків, що призведе до нового загострення стосунків між Росією та Заходом. І тут питання: на чиєму боці буде Україна, яка не визнає незалежність Косова? США і більшості країн Європи або Росії і Сербії? Може, досі обманювати самих себе? Ми свого часу не визнали незалежності Косовв, бо побоювалися за Крим. І Криму не зберегли, і Сербія залишається в російській орбіті, й можливість мати союзників в Албанії і Косові втратили. Косово – не Крим чи Донбас. Ця країна стала незалежною внаслідок етнічного чищення, справжнього геноциду, влаштованого проти албанців режимом Мілошевича й підтриманого більшістю сербського суспільства.

У Венесуелі щонайменше 68 людей загинули під час пожежі в поліційній дільниці. ФОТО

Асоціація "Вікно на свободу", яка стежить за умовами у в'язницях країни, заявила, що затриманий чоловік вистрілив у ногу поліціянтові. Після цього в'язні підпалили матраци в камерах, і пожежа швидко поширилися. Майже всі загиблі – ув'язнені, але загинули також дві жінки, які відвідували дільницю. Деякі люди згоріли заживо, інші задихнулися. Родичів в'язнів оточили дільницю та вимагали від влади інформації про долю рідних. Поліція використала сльозогінний газ, щоб розігнати натовп, відбулися сутички.В'язниці Венесуели переповнені, тож в'язнів відправляють у камери тимчасового утримання.

Так званий боснійський сценарій врегулювання конфлікту на Донбасі насправді російський – Снєгирьов

Суть боснійського сценарію в тому, що тимчасові міжнародні адміністрації були введені за згоди обох сторін конфлікту. Це був центральний уряд Хорватії з одного боку і місцеві сербські адміністрації – з іншого. У 1995 році представники хорватського уряду та місцевих сербських органів влади підписали Ердутську угоду, яка передбачала створення міжнародної адміністрації під егідою ООН протягом певного перехідного періоду. Фактично, це був внутрішній конфлікт, тому Москва і наполягає на цьому варіанті. Кремль хоче змусити Київ домовлятися з російськими окупантами й колаборантами ОРДЛО. 

Довіра – основа демократії: німецька мудрість для українських чиновників

"А для чого писати петицію, якщо можна прийти сюди в мерію і напряму сказати мені, що зараз потрібно зробити для міста", – ці слова заступника мера Дрездена Детлефа Зіттеля найкраще характеризують рівень демократії в Німеччині ій готовність влади співпрацювати зі громадою. У Берліні вже стали традиційними суботні прогулянки з бургомістром, під час яких кожен містятнин може озвучити свої пропозиції щодо потреб міста. У Дрездені представники влади та громади регулярно зустрічаються під час воркшопів. Заступник мера Дрездена також  зазначив: "Для того, щоб тебе почули, не обов’язково голосно кричати, треба слухати й тихі голоси. Вони не менш важливі".

Чому нам не слід переходити на латинку

Недоречною є і пропозиція ввести латинку паралельно з існуванням кирилиці. Це де-факто стане започаткуванням тримовності в Україні: матимемо російську, яка досі домінує в нашому інформаційному просторі, та дві версії української. Латинка може призупинити теперішній процес українізації, тобто перехід громадян із російської на українську мову. Більше того, введення латинки може мати навіть протилежний ефект. Багато людей, особливо старшого віку, набагато краще сприйматимуть кириличну російську, ніж латинську українську.

Пекар: Не будьте маленькими путіними, це не окуповується

Коли ти стягуєш на себе всю владу (в інтегральній динаміці це називається "червона система"), то стаєш Великим і Могутнім Вождем, і вся слава, всі переваги та всі гроші дістаються особисто тобі. Але водночас ти стаєш за все відповідальним, і під час будь-якої кризи вся відповідальність падає лише на тебе одного. Ти сам зробив всіх інших лише гвинтиками, інструментами власної волі, і тепер вони не можуть розділити відповідальність із тобою. Вся влада = вся відповідальність. Розподілена влада = розподілена відповідальність.

Штучний інтелект буде допомагати водіям уникати ДТП. ВІДЕО

Особливість розробки полягає в тому, що вона фіксує емоційний стан водія, його повороти голови та напрям погляду. Також Automative A відстежує кількість моргань водія, щоб визначити, чи не заснув він за кермом (це одна з найчастіших причин виникнення ДТП). Щоб система працювала коректно, в неї був закладений особливий алгоритм розпізнавання. Для його створення представники науки залучили понад 60 мільйонів фотографій. Розробка також здатна проаналізувати й оцінити увагу людини за кермом по десятибальній шкалі. Якщо показники програми перевищать вищу позначку, буде ввімкнено звуковий сигнал.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини