MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 квітня 2018

3174 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 квітня

Загострення між США і Росією: Третьої світової не буде

На мою думку, Путін свідомо провокує Трампа загостренням ситуації в Сирії. Президент РФ фактично нав’язав сценарій поведінки США. Путін намагається створити біполярний світ – поділити його на зони впливу. Крім того, Путін іде на ескалацію напруженості, щоб мобілізувати російське суспільство, відволікти населення від внутрішніх економічних проблем, знову створивши образ зовнішнього ворога. При цьому Трампа спровокували, що підтверджує його перший емоційний твіт. Потім президент США зробив більш спокійну заяву, закликавши Росію зупинити гонку озброєнь. Активізація напруженості буде, але потім вона піде на спад.

Яременко: Порошенкова спроба "об'єднати українське православ'я" – добрий піар

Об'єднання українського православ'я в якійсь із форм має спершу стати фактом життя в Україні. Фактом життя, який цінується й оберігається державою. І лише після того Вселенський патріархат набереться політичної мужності зробити свій крок. Вселенському патріархату більше двох тисяч років. Грати на догоду політикам держави, якій 20 із чимось років, які обираються в найкращому разі на два терміни ВП не буде. Наша влада, й багато хто серед, нас усе сподіваються, що питання стабільності гривні за нас вирішить вирішить МВФ, боротьби з корупцією – США, безпеки – НАТО, впливу ФСБ на РПЦ – Вселенський патріархат. На жаль, так не буде.

Репетиція 9 травня за російським сценарієм: як працює пропаганда

Діти війни, "освободітєлі" Чехословаччини та Будапешта (такі ж, як їхні жукови й ватутіни), професійні ряжені активісти й узагалі чорт його знає хто. У пілотках. Із біс його зна якими нагородами до 100-річчя із чорт його знає чого, або просто купленими на Андріївському узвозі. Все вже багато років як перетворилося на бридку кунсткамеру, єдиною ціллю якої є створення в Києві картинки для ворожої російської пропаганди. Квітнево-травневий місячник ватного "побєдобєсія" в країні найближчими роками треба вже остаточно згортати.

Гробки й наша соборність – що між ними спільного

Хіба немає в нас колядників, які на світле Різдво напиваються як свині й валяються попід плотами? Або хіба яйце-писанка, підкова над дверима, червона нитка на руці, перевертання табуреток, на яких лежала труна, прикрашання ялинок – не поганство, не язичництво? Хіба не дивні гуцули, що весело святкують похорони; хіба не страшні молодики, які вдягаються в костюми монстрів під час Маланки в буковинському Красноїльську; хіба не дикі діти, які в поливаний понеділок перетворюють центр Львова на водяне поприще? Якщо якогось звичаю не обходить твоя сім’я, це ще не означає, що він дикий.

Утиски свободи слова по-українськи

На початку 2000-х нас перед ток-шоу в телевізорі інструктувала ведуча: "Прохання прізвища Президента в ефірі не називати. Критикувати – критикуйте, але без прізвищ, кажіть просто "влада", бо ви ж не хочете, щоб наш канал зикрили?" За Януковича нас практично відлучили від ефірів, бо там уже і слово "влада" говорити було не можна. Хіба що деякі опозиційні ЗМІ дозволяли собі. Сьогодні практично всі канали критикують президента. Такого не було ніколи. Й одночасно звідусіль кричать про утиски свободи слова і весь час когось захищають – то ЗІК, то "Інтер" і ще когось. Лише нас це дивує?

Загарбники обстріляли Зайцеве. ФОТО

Обстріл стався після першої години ночі. Повністю знищено житловий будинок та господарська будівля по вулиці Вернадського, 32, пошкоджені господарчі будівлі, присадибні ділянки та огорожі по вулицях Журавського та Мануільського. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про зазначене поінформовано СММ ОБСЄ. Варто зазначити, що по завершенню процедури фотофіксації в Зайцевому групу фахівців зі стрілецької зброї обстріляли загарбники. Ніхто зі групи спостерігачів української сторони СЦКК не постраждав. 

Що їсти літнім людям: поради з Німеччини

Один із провідних геронтологів Німеччини Юрґен Бауер, голова німецього геронтологічного товариства, радить переглянути поради щодо харчування для людей похилого віку, оскільки сучасні тренди орієнтовані переважно на молодняк, а фізіологічні потреби старих зовсім інші. 1. Жодних дієт "туди-сюди". Калорії – це ґут. 2. Салати переоцінені. Нестрачі вітамінів і баластних речовин не спостерігається. 3. Натомість споживання білка підвищити на чверть. У старих людей головна проблема – деградація м'язової тканини – саркопенія. Тому на сніданок яйце, на обід риба, на вечерю – м'ясо. Тобто білок тричі на день. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини