MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 квітня 2018

1135 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 квітня

Окупанти проводять масові обшуки у кримських татар

Російські окупанти вдерлися з обшуками в будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрем Веліляєва, Зери Веліляєва, а також їхніх дорослих дітей, які мешкають окремо. Водночас обшуки проводяться в інших регіонах Криму – у приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми із дистрибуції продуктів харчування в Криму "КримОпт", що належить братам Веліляєвим. В усіх місцях проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлено оточення за периметром місць проведення обшуків.

Аварія на Чорнобильській АЕС. Цей фільм ви запам’ятаєте на все життя. ВІДЕО

Фільм показує, що насправді відбувалося в ніч на 26 квітня 1986 року. Є свідчення очевидців, деякі сцени були зняті на території самої ЧАЕС. Цей фільм – вирок радянській системі. Трагедія сталася тому, що безпека у Радянському Союзі стояла на останньому місці. На першому були комуністичні химери. Всі, в чиїх руках була доля ЧАЕС, думали тільки про те, як вислужитися перед керівництвом, просунутися далі партійною та кар’єрною лінією. Підсумок жахливий – тисячі жертв іпостраждалих. Україна й далі розраховується життями своїх громадян. А людству ще тисячі років розгрібати наслідки цього радянського мислення.

Британія розкриє імена росіян-олігархів із рахунками в офшорах – The Times

"Наступного тижня у британському парламенті планують представити законопроект, який зобов'яже розкрити імена російських олігархів, які тримають гроші на заморських територіях, що перебувають під суверенітетом  Великої Британії", – йдеться у повідомленні. Ініціатори законопроекту вважають, що нинішня секретність даних дозволяє займатися відмиванням грошей, що, в свою чергу, сприяє корупції, криміналу й утискам, зокрема і в Росії. Зазначається, що податкові гавані, такі як Британські Віргінські острови й Кайманові острови, досі відмовляються розкривати імена осіб, які отримують вигоду від володіння активами в їхніх юрисдикціях.

Як евакуйовували Прип'ять: спогади академіка

Сьогодні, 26 квітня, – 32 роковини Чорнобильської катастрофи. Олександр Вовченко опублікував спогади академіка АН СРСР Валерія Легасова про евакуацію Прип'яті. Науковець був одним із керівних діячів совєтської державної комісії із ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС і безпосередніх учасників у перший період після аварії. За два роки після аварії, 27 квітня 1988-го в Москві Валерій Легасов раптово помер. За версією офіційного слідства Генеральної прокуратури СРСР, смерть сталася через самогубство на ґрунті "депресії". Академік залишив надиктоване на диктофон послання, у якому прокоментував Чорнобильську катастрофу. Частина послання виявилася стертою.

Старі гіпстери: насправді все почалося понад 70 років тому

Ґолд зазначав, що типовий гіпстер скидається на "хворий холодильник", який працює з жахливою несамовитістю, видаючи шум і спеку заради однієї мети – лишатися прохолодним (cool). Це слівце також має значення "крутий", а в 1930-ті так кликали "розслаблених та обізнаних". Некрутих і негіпових спочатку називали джефами (jeff), а потім квадратними (square). Так описували людей тупих, немодних і не в темі; тих, які не тямляться на сучасному стилі, зокрема не розуміють усієї крутості джазу й завжди міркують стереотипно. Однак про історичних гіпстерів ми теж маємо стереотипне уявлення.

Це треба показувати як ідеальний зразок "руского міра". ФОТОРЕПОРТАЖ

Широкине – місце, яке після повного розмінування не варто відновлювати ще років 20 – його треба показувати як ідеальний зразок "руского міра": людської жадібності, печерної тупості та дурної надії на "путінввєді". Зразок того, як зомбоящик може перемогти весь здоровий глузд і людяність. Нема більше там життя. Повернулося все бумерангом. Тепер картинки з Широкина можна ставити в підручники історії про "югово-сток" і "новароссию". І відправити в Гаазький трибунал.

Reuters: 86-річний український пілот, ліквідатор Чорнобильської аварії, літає і донині

Після трьох польотів, які загалом тривали 19 хвилин 40 секунд, Волкозуб отримав таку високу дозу радіації, що деякі дозиметри зашкалювали, коли вимірювали рівень радіації на ньому. Гелікоптер також зазнав упливу радіації та підлягав похованню на так званому цвинтарі для виведеного з експлуатації обладнання, про що Волкозуб згадує зі сльозами на очах: "Я приземлився. І коли йшов, мені стало дуже шкода вертольота. Думав, як же так, він мене не підвів, а я змушений його залишити". Після третього польоту, 10 травня 1986 року, Волкозуба відіслали до Москви на медичні обстеження. Він згадує, як медсестри, які боялись заразитися, штовхали до нього їжу довгою палицею, щоб уникати фізичного контакту з ним.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини