MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 травня 2018

271 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 травня

Прояв системних проблем в Україні: три нотатки щодо сутички в середмісті Києва

Все тільки починається, міграція – неуникна обставина для України 21 століття. У цій ситуації вкрай важливо навчитися бути критично вимогливими щодо рівня та способу інтегрованості в українське суспільство. Ми не можемо вимагати від тих, хто народився кимось іншим, стати етнічними українцями. Але ми можемо вимагати від всіх дотримання букви й духу українських законів. Мустафа Найєм, Вахтанг Кіпіані, Айварас Абромавичус чи сотні й тисячі менш відомих власників українських паспортів – це чудовий приклад такої інтеграції. Ці люди своїми діями та поведінкою беруть на себе незрівнянно більшу відповідальність, ніж багато співгромадян, народжених в Україні.

Журналіст: Вірменські події знищують саму путінську модель функціонування влади

Здавалося б, чим Москву не влаштовує Пашинян? Вірменія є геополітично залежною від Росії. Пашинян у своїх виступах підтверджує вірність країни своїм геополітичним зобов'язанням. Що ж до "дрейфу на Захід" – так до нього був схильний і колишній президент Серж Саргсян. Путіну довелося буквально змусити вірменського президента відмовитися від підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. А Саргсян був свій, перевірений політик. До того ж Пашинян постійно підкреслює відмінність між вірменськими й українськими подіями, стверджує, що в Єревані – не "кольорова революція", намагається всіма силами уникнути небажаних для Росії асоціацій. Але не виходить.

Окупанти перетворюють Крим на гігантську військову базу

У своєму звіті перед ООН про військові бюджети росіяни намагалися майже у два рази занизити цифру, яку витратили в минулому році. Росія робить все можливе, щоб зробити вигляд, що на військові потреби вона витрачає менше, ніж є насправді. Навіть при будівництві злітної смуги на військовому аеродромі, росіяни намагаються представити ситуацію так, наче це потрібно для розширення можливостей аеропорту Сімферополь. Хоча це не так, це приховані військові витрати. За словами експертів, і траса Таврида, і Керченський міст, – все це споруди, які необхідні для швидкого перекидання війська. 

П’ять транспортних новацій, які потрібні мобільним громадянам

Дніпро, Запоріжжя, Харків, Одеса, Краматорськ – дефіцитні напрямки. Нічні потяги переповнені – попри високі ціни на квитки. Переповнені потяги на Маріуполь та Ужгород. Лише за ніч усю країну перетинають нові залізничні експреси Костянтинівка–Івано-Франківськ чи Харків–Рахів. Автобусні лінії розширюють мережі, а з лібералізацією ринку цей ріст може стати вибуховим. На трасах відчутно більше автівок. ... Це зростання – наслідок якісних змін у діловому житті. Цінність часу стає вищою, динаміка відносин зростає. Це важливо не тільки для активних українців, результати зростання мобільності означають кращі можливості й умови життя для всіх українців. 

В Україні тривають випробування нової системи озброєнь "Вільха"

Щодо точності влучення ракет, то такі показники зазвичай втаємничують. Але, здається, зараз не той випадок. Повторюсь – за твердженням Президента, ракета "Вільха" має точність на порядок більшу, ніж снаряди реактивної системи залпового вогню "Смерч" радянського виробництва. Після порівняння технічних характеристик це означає, що кожна ракета "Вільха" на відстані у 70 км влучає у коло діаметром тридцять метрів. Або навіть і менше. Бо за весь період стрільб ракетами "Вільха" були непоодинокі випадки, коли ракети влучали у кілок з прапорцем – тобто з нульовим відхиленням від цілі.

Дати відсіч іншим чином: чому не варто забороняти RT у Великій Британії

Я згоден, що такий підхід доцільний, наприклад, в Україні чи Латвії, де кремлівська пропаганда є серйозною загрозою національній безпеці. Однак у Великій Британії, Німеччині та США ситуація інша. До того ж тут заборона не дасть особливих результатів. У колишніх радянських республіках російськомовні ЗМІ добре закріпилися на телебаченні. А от далі, на Заході, більшість глядачів дивляться RT через інтернет: відеозаписи на YouTube чи трансляції наживо. Телевізійна версія RT, як кабельна, так і ефірна, має в цих країнах низький рейтинг. Головне, що заборона суперечитиме західним цінностям, бо вона зробить вільне суспільство схожим на авторитарні клептократії.

Погодьмося не погоджуватися: що не так із нашими дискусіями

Ми розучилися слухати один одного, сприймати аргументи, спокійно вести дискусію, погоджуватися й заперечувати, а не шельмувати й звинувачувати. Здається, що існує якийсь план, який має сіяти внутрішній розбрат в Україні, плодити все нові й нові поділи між людьми – знайомими й незнайомими, всередині колективів і між давніх друзів, ба навіть всередині родини. Ми сперечаємося та сваримося, а не пробуємо знайти істину. Призначаємо винних і ворогів у колі своїх найближчих друзів, забувши про основоположне правило: кожен має право на свою думку. Не хочемо цінувати різноманіття.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини