MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 травня 2018

350 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 травня

Дві причини якомога швидше звільнитися з-під церковного диктату Москви

Ці історичні, юридичні та канонічні факти не залишають сумніву, що Православна Церква в Україні має невід'ємне право на автокефалію – як і належить Православній Церкві незалежної європейської країни. Але є ще одна – болюча й нагальна – причина пришвидшити процес звільнення українського Православ'я з-під церковного диктату Москви. ... Склалася парадоксальна ситуація: на території України діє церковна структура, фактично підпорядкована РПЦ, а дві Українські Православні Церкви (УПЦ КП та УАПЦ) вважаються "неканонічними", такими, які нібито не мають права бути самостійними, обирати канонічного Патріарха і на рівних спілкуватися із сестринськими Церквами незалежних країн.

Ударили ножем у спину. У Києві напали на учасника АТО. ФОТО, ВІДЕО

На Дмитра Вербича ("Івіч"), учасника АТО й оборонця ДАПу, вчора о 20:38 на Подолі, вул. Костянтинівська 59/5, напали невідомі. Завдали удару ножем у спину, забризкали газовим балоном, хотіли вдарити молотком по голові, але "Івіч" увернувся, нападники втекли. Нічого не взяли, є підозра, що це цілеспрямований напад проросійської гнилі. Олександр Чуб і Валентин Бондаренко були поруч, зреагували миттєво, надали першу допомогу й доправили Дмитра в лікарню, загрози життю немає, лікарі проводять операцію. Наразі всі сили мають бути кинуті на пошуки мерзоти. Найімовірніше в нападі брало участь троє хлопців і дві дівчини.

Кадрові зміни в адміністрації Трампа: як реагувати Україні

Проблема в тому, що боротьба з корупцією та реформи в Україні зазвичай байдужі для тих американських політиків, для яких байдужа Україна в цілому. Кому Україна небайдужа – небайдужі реформи. Небайдужий Антикорупційний суд. Небайдужі e-декларації для антикорупційних активістів. Наразі ми спостерігаємо за тим, як армія небайдужих в уряді США намагається скористатися низькою пріоритетністю України для Трампа, щоб утримати, а то й посилити реформістський акцент у порядку денному відносин. Позиція посольства США в Україні теж, за наявною інформацією, стає затребуванішою у Вашингтоні й часто відображена в публічних заявах Держдепартаменту.

Символ опору російській окупації Криму

Те, що Балуха просто вирішили покарати, ні в кого сумнівів не викликає. Питання тільки – за що? Балух вивішував над власним будинком прапор України. Прапор, який ніким у Росії не заборонений. Прапор, який майорить над українськими дипломатичними представництвами в десятках країн світу – зокрема, на жаль, і в самій Росії. І це в нас говорять про необхідність розриву дипломатичних відносин із Росією. У Росії ж продовжують стверджувати, що хочуть з Україною дружніх відносин, ось тільки українська влада "заважає". Й український прапор теж "заважає"? Окупанти й колабораціоністи мстяться Балухові за свій страх.

Невдовзі – не святкові дні, а дні пам'яті

Що святкувати? "Подвиг солдата"? Тоді не забувайте і про "подвиги" українських солдатів під час завоювання Польщі та нападу на Фінляндію. Ну як, виходить святкувати? Ми часто нарікаємо на безпорадне ООН. Але навіть воно розумніше за деяких українців – бо 2004 року затвердило 8 і 9 травня як "Дні пам'яті та примирення". До речі, з 2015-го 8 травня і в Україні – "День пам'яті та примирення". (А 9 травня, як відомо, розігране Сталіним для самого себе і своїх радянських холопів.) Здавалося б, як іще людям прозоріше натякнути, що ці дні – не святкові, а пам'ятні. Але ні, деякі українці – дуже вперті люди.

На військовому складі в Балаклії вибухають боєприпаси: Генштаб назвав причину вибухів та розповів про ситуацію у місті. ВІДЕО

"Сьогодні, 3 травня, о 13.35, внаслідок загорання сухої трави на колишній технічній території 65 арсеналу, що у Балаклії на Харківщині, де тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минулорічної надзвичайної події, розпочалась пожежа", – повідомили у прес-службі Генштабу Збройних сил України. У Генштабі зауважили, що до локалізації пожежі залучено два пожежні танки та інженерна машина розгородження. Особовий склад, який залучався до робіт із розмінування, евакуйовано. Військовослужбовці спільно з фахівцями Держслужби з надзвичайних ситуацій вживають усіх заходів для убезпечення місцевих мешканців.

Знати історію: починаймо із себе

Інтерес до історії не виникає без надважливого початкового етапу – зацікавленості у вивченні долі різних поколінь власної родини. І тут навіть можна не наводити приклад успішних країн, де встановлення родинного дерева, дослідження десятків поколінь є масовою справою. Бо обґрунтовується все набагато легше – через банальну цікавість. Нам, звичайно, цікавіше дослідити себе самих, свою сім’ю, аніж гетьмана чи князя Київської Русі, хоч би якими важливими історичними постатями вони були. Відповідно, якщо в українському суспільстві з’явиться така дуже корисна звичка чи традиція – зберігати родинну історію та шукати відомості про своїх предків, то з вивченням історії країни й світу проблем точно має бути менше.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини