MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 травня 2018

278 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 травня

Внутрішня суперечність марксизму, що призвела до катастрофи

Між нами й Західною Європою є певна асиметрія.  Ті злочини, а може, навіть жахливіші за ті, що скоювали в Західній Європі нацисти й фашисти, на території України скоювали комуністи. Тому ми не можемо неупереджено судити про ліву ідеологію. І це те, що відрізняє нас від німців та інших західних європейців. Вони не розуміють нашого критичного ставлення, скажімо, до Маркса, тому що не мали того кривавого досвіду, тих лиходійств, якими тут займалися комуністи. Я не кажу про особисту відповідальність Маркса, а просто що це було, і в нас, на відміну від Німеччини, де відбулася денацифікація, декомунізації не сталося.

Отруєння дітей у Черкасах: 42 дитини доправлено до лікарні просто зі шкільної лінійки

"На 11 годину ранку до обласної лікарні було госпіталізовано 42 дитини. Усі потерпілі учні 2-7 класів Черкаської 8-ї загальноосвітньої школи. Попередній діагноз у всіх потерпілих, отруєння невідомою речовиною", – зазначив помічник начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій  у Черкаській області Костянтин Проценко. Експрес-аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору а також запальних газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Згодом були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин ширшого спектру дії.

Поразка "Перемоги": 9 травню приготована доля КВН

Таке ж майбутнє чекає і на російський "День перемоги". Москва зробила його тестом на лояльність системі. А тому сусідні країни приречені шукати власну мову для опису головної війни ХХ століття. І річ не тільки в тому, що на зміну "георгіївській стрічці" приходить червоний мак. І не в тому, що дев'яте травня поволі поступається місцем восьмому. Куди важливіше, що на чільний план виходить дискусія про ціну перемоги. Про те, що було до війни, й те, що почалося після неї. А до старих суперечок про те, хто успадковує в переможця Совєтського Союзу, додається нова. Про те, хто успадковує у переможеної Німеччини.

Одна з найбільших загадок української політичної історії

Наш політичний календар дедалі більше нагадує афішу, у якій гучні й не дуже прем’єри вриваються в стандартний, обкатаний десятиліттями репертуар. До останнього належить і Першотравень, задуманий як огляд лівих сил країни. Здається, в епоху "зубожіння" та "соціального геноциду" дійство має набувати епічного розмаху, але щороку дзеркальце потіє все менше, й замість шеренг розлючених трудящих у ньому відбивається порожнеча. І це, напевно, одна з найбільших загадок української політичної історії. Дивіться самі. Щонайменше три покоління українців виросли в комуністичній країні.

ЄС планує розширити санкції проти відповідальних за "вибори" в Криму

Євросоюз планує розширити санкційний список, до якого включені особи, причетні до посягання на суверенітет та територіальну цілісність України.  Відповідне рішення планує ухвалити без обговорення Рада ЄС у понеділок, 14 травня. "Сьогодні проект рішення про розширення санкційного списку внесено до Ради ЄС. Планується, що воно буде затверджене у понеділок", – розповів співрозмовник агентства. Зокрема, йдеться про п’ятьох осіб, які брали участь в організації та проведенні протиправних виборів президента РФ на території тимчасового окупованої території АР Крим.

СБУ прикрила вісім антиукраїнських спільнот, які вербували учасників для "Маршу безсмертного полку". ВІДЕО

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір бажаючих за гроші взяти участь у так званому "Марші Безсмертного полку" у різних містах країни. За інформацією СБ України, напередодні 9-го травня значно активізувалася пропагандистська діяльність представників так званого "Міністерства інформації ДНР". Його працівники розсилають "методички" власникам антиукраїнських спільнот у соцмережах для проведення масової агітації в інтересах Кремля та терористичних організацій "Д/ЛНР".

Чому жінка не має бути психологом, доктором і лідером

Дмитро Калінін із Запоріжжя хоче знати, як я ставлюся до фемінітивів психологиня, докторка, майстриня, членкиня тощо. Чи є їм місце в сучасній українській літературній мові? У літературній мові місце такі слова мають. Багато фемінітивів уже зафіксовано в словниках. Щодо решти – це питання часу. Тож я ставлюся до них позитивно. Чи відбувається чергування в прізвищах на кшталт Дога, Подорога, Костомаха в давальному відмінку? Звичайно. Дозі, Подорозі (як тривога тривозі), Костомасі (як муха мусі).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegra

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини