MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 травня 2018

3341 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 травня

ЄС сьогодні розширить санкції проти Росії

Європейський Союз розширить персональні обмежувальні заходи проти російських посадовців, а також колаборантів, причетних до проведення протиправних виборів на території тимчасово окупованої Росією АР Крим. Зокрема, до санкційного списку мають додатково включити п’ятьох осіб. Щодо них будуть застосовані візова заборона та блокування активів. Текст юридичного рішення буде опубліковано пізніше у першій половині тижня.

Президент Порошенко і порядок денний учорашнього дня

Єдина помісна церква, декомунізація, українізація, зближення з Європою – вам воно нічого не нагадує? Хіба не з цими ідеями ми чіпляли на одяг помаранчеві стрічки й виходили слухати музику на Майдані Незалежності? Значною мірою Порошенко реалізовує програму й обіцянки свого кума Віктора Ющенка, порядок денний, якому вже чотирнадцять років. Іншими словами кажучи, Петро Олексійович спокутує невиконані обіцянки Віктора Андрійовича. Логічно це пояснити важко, бо цо ма пєрнік до вятрака, але люди й не голосують логічно. Щоб нарощувати рейтинг, Порошенкові треба працювати за двох президентів, виконувати нездійснене іншими гарантами в минулому і робити власні кроки в майбутнє.

Зброя проти України й українців у колективній підсвідомості

Антиміфами й отруйними плодами їхньої експлуатації можна заповнити невеличку бібліотеку. Припустімо, книжки можна зупинити на кордоні. А хробачків у підсвідомості? "Селянська нація". А яка нація до ХХ століття не була селянською? Назвіть хоч одну! "Корупція". А де тієї корупції немає? Просто в одних країнах вона каналізована, а в інших квітне буйним цвітом, як-от у Греції, Італії, Іспанії, не кажучи про Новий світ. "Бездержавність". Ну це якщо не брати до уваги Київську Русь, Велике князівство Литовське як прямого її спадкоємця, не кажучи про Гетьманщину, цілком дієздатний державний організм! "Коротка історична пам’ять". Та що ви кажете?!

Іноді прості слова важать дуже багато: як правильно висловлювати вдячність людині у військовій формі

У США на кожному кроці до наших дівчат у військовій формі підходять зі словами "Thank you for your service". Під час нашого візиту у Штаб-квартиру ООН українські представники, які були на події, навіть не підійшли подякувати. Не по-дипломатичному, а просто по-людськи. Через півгодини на вулиці американські діти кричали Андріані Сусак "Thank you for your service". Андріана розплакалась зі словами: "Чому наші так не можуть". Я вірю, що можуть. Я часто відчувала цей момент, коли бачиш людину у військовій формі і не знаєш, як правильно висловити вдячність.

Кияни можуть розподілити 150 мільйонів гривень з бюджету на міські проекти

Є багато організацій-кандидатів, які зараз беруть участь у конкурсі в громадську бюджетну комісію і саме зараз кожен киянин може в інтернеті проголосувати за ту чи іншу. Наразі порядні організації в меншості проходять в 2-й тур виборів, бо поганці фактично засіяли пенсіонерів в різних районах Києва і швидко зібрали необхідні 400 голосів. А от в 2-ому турі, ми вже впливу не матимемо: переможці 1-го туру самі серед себе оберуть, хто ж складе ГБК. Якщо в 2-ий тур пройде більшість залежних організацій – зраду можна буде відвернути хіба що на вулиці.

У Франції через рясні снігопади оголошено передостанній, "помаранчевий" рівень небезпеки. ФОТО

Це – не кадр зі ставшого вже класикою фільму-катастрофи "Післязавтра" 2004-го року, з Джейком Джилленхолом та Деннісом Куейдом у головних ролях. Це – південь Франції 14.05.2018. Через рясні снігопади, там оголошено передостанній, "помаранчевий" рівень небезпеки, мешканців просять пречекати негоду у власних домівках, а синоптики, в свою чергу, прогнозують продовження опадів... Хто б що не казав, якби не сперечався, та глобальні кліматичні зміни на планеті відбуваються.

Україна як пустеля: звільнитися від орієнталістського міфу

Оголене тіло молодого чоловіка прив'язане до коня, спина до спини. Воно біле, немов у мерця; над ним кружляє чорний птах, очікуючи на здобич. Пейзаж навколо пустельний і майже потойбічний – хаотична і схематична суміш кольорів, жодної живої рослини. Автора картини звати Ежен Делакруа, йому 26 років. Цього самого року, 1824-го, він напише "Різанину на Хіосі", а за кілька років – знамениту "Смерть Сарданапала". Юний француз захоплений зображеннями Сходу: землі екзотичної оголеності й екзотичного насильства. Блідого чоловіка, прив'язаного до коня, звати Mazeppa. Це майбутній український гетьман, символ української непокірності та російської нещадності.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини