MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 травня 2018

3684 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 травня

Як "Інтер" цифрами жонглює: скільки глядачів насправді дивилися скандальний концерт 9 травня

Перегляд концерту до 9 травня – найнижчий за останні п'ять років. Тут важливо дивитися на рейтинг (rat), а не частку (shr). Тому що рейтинг – це абсолютна величина, від усіх людей, а частка – це ті, в кого був увімкнений телевізор. Саме тому рекламодавці орієнтуються на рейтинг (адже їм важливе охоплення) , а телеканали на частку. Бо частка показує як розділилися частки каналів меж собою. Оскільки питання не припиняються, то завдячуючи Орестові Білоскурському – чарівникові цифр та аналітики, маємо таке: всього рельних глядачів, які дивилися лише концерт у час, коли він ішов, – тобто це кількість можливих змістовних глядачів – складає 1 344 692.

Олег Сенцов оголосив голодування

Український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму. Адвокат Дмитро Дінзе попередив підзахисного про всі можливі наслідки, зокрема, незворотні для здоров'я. Однак Сенцов заявив, що готовий померти, якщо вимоги не будуть виконані. "Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходиться в колонії м Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 р Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні!" – написав Сенцов у заяві.

Аргентинський урок для України на тлі зміцнення долара

Чому важливий приклад Аргентини? По-перше, тому, що в нашої країни є ряд проблем, схожих із колишніми й нинішніми труднощами Аргентини – період моди серед інвесторів на Україну (2002-2007 роки) було змарновано повною мірою, економіка країни деіндустріалізована й необхідних зусиль для запобігання деградації промисловості не робиться, інфляція висока, великий зовнішній борг. По-друге, тому, що звернення Аргентини до МВФ є сигналом. Незважаючи на неоднозначне ставлення до деяких вимог Фонду, Україна в нинішній ситуації, при невеликих міжнародних резервах і майбутніх масштабних виплатах за держборгом, не може відмовитися від співпраці з МВФ.

Найбільша сонячна електростанція, Приз Європи, унікальні 3D-принтери й інші добрі українські новини

А в мене для вас хороші новини. Бо втомлює постійно читати про те, що все не так і все безперспективно. У місті Токмаку Запорізької області запустили в експлуатацію першу чергу найбільшої в Україні сонячної електростанції Тоkmak Solar Energy. Будівництво сонячної електростанції планується завершити в грудні 2018 року. Після цього вона зможе забезпечувати електроенергією шість районів Запорізької області, зокрема й курорти на узбережжі Азовського моря. У Чернівцях почали тестувати нові тролейбуси "Дніпро Т203" на автономному ходу, які курсують у мікрорайони, де поки відсутня система тролейбусних електроліній.

Кілька поточних новин щодо процесу визнання автокефалії та навколо нього

Нарешті офіційна делегація Синоду Вселенського Патріархату з трьох митрополитів розпочала візити в Помісні Церкви з інформуванням про українську справу. Першим відбувся візит в Афіни. Слід підкреслити, що візити мають на меті інформувати про справу, а не отримувати дозвіл на її вирішення. Водночас Архієпископ Афінський Ієроним отримав лист від Московського патріарха Кирила, де Кирил знову повторює тезу про можливість "великого розколу" внаслідок визнання Константинополем української автокефалії. Грецькі інформовані джерела відзначають, що цей лист мав передати головний дипломат МП м. Іларіон Алфєєв, але візит так і не зміг відбутися.

Брендинґ України: чотири відповіді на актуальні питання

Бренд – це не логотип. Це система цінностей, уявлень, асоціацій, яку вмикають у свідомості певні атрибути бренду: назва, логотип, гасло, кольори тощо. Головною частиною бренду є саме цінності, уявлення й асоціації, а всі атрибути – другорядні. Таким чином, основна робота у сфері брендинґу полягає у створенні уявлень та асоціацій. Моя особиста позиція полягає в тому, що український брендинґ мусить "приватизувати" літеру U (так само як "плюс" приватизований Швейцарією). Ми маємо за декілька років зробити все можливе, щоб ця літера асоціювалася з нашою країною – конкурентів у нас нема. Досвід туристичного бренду показав: це сильний графічний образ, від використання якого не можна відмовлятися.

У День вишиванки кияни зможуть проїхатися в метро безкоштовно

Якщо 17 травня ви одягнете вишиванку, працівники метрополітену оплатять вам проїзд безконтактною банківською карткою. Святкова акція триватиме з 8 до 11 години ранку на станціях метро "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Золоті ворота", "Либідська", "Університет" та "Арсенальна". Крім того, до Всесвітнього дня вишиванки на синій лінії метро буде запущено тематичний поїзд. У вагонах розмістять постери з написами "Звідки твоя?" та з орнаментами вишиванок різних регіонів України. За селфі в поїзді з гештеґом #деньвишиванки організатори підготували подарунки. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини