MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 травня 2018

1733 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 травня

Загроза повзучої рекомунізації свідомості в Німеччині

Надії на китайські фінансові вливання полегшують німецьким бюргерським прошаркам пошуки "добрих сторін" в ідейному батькові світової революції, якого досі, мов божество, шанують у Китаї. І допомагають із тонким чуттям розрізняти Маркса як ілюзорно влучного критика соціальної нерівності та як основоположника вбивчої ідеології, що після його смерті забрала життя незчисленних жертв. Цим скрупульозним відокремленням одного аспекту від іншого в німецьких фейлетонах, на телевізійних дебатах і пам’ятних заходах відбувається відмивання Маркса від підозри, що він співвідповідальний за комуністичний тоталітаризм XX століття.

Українські військові під час бою на Донбасі захопили у полон трьох бойовиків. ФОТО

Пізно ввечері 20 травня розвідувально-диверсійна група 46 окремого штурмового батальйону "Донбас" зі складу Об’єднаних сил з метою виявлення вогневих засобів противника, що ведуть обстріли мирних населених пунктів, виконувала бойове завдання в тилу ворога. "Під час рейду був виявлений спостережний пост противника. Під час короткого бою одного бойовика було знищено, трьох захоплено у полон. Втрат серед наших воїнів немає", – розповіли в ООС. Наразі троє полонених та їхня особиста зброя передані співробітникам Служби безпеки України зі складу Об’єднаних сил. Тривають слідчі дії.

Інформаційна окупація. Про нас самих нам розповідають з точки зору наших вбивць – Забужко

Це потужне резюме (стилістично особливо гарні "провокационные слухи" і "фактически умерший"!)) походить із записки КҐБ СССР М.Ґорбачову за березень 1988 р. ("про масові заворушення в СРСР від 1957 р."). Хтось із рос. істориків ту записку свого часу був оприлюднив, хтось виклав, а зграя малоросійських рибок припливла, розхапала корм і понесла його в наш інформпростір, навіть не потрудившись перевірити (ну бо як же ж можна сумніватися в авторитеті московських джерел, та ще й із самого КҐБ взятих?)). Своя історія? Свої літописці, свідки, учасники (ще живі)? Нє, не чули. (І це при тому, що рос. версія Плющевої книжки і в мережі є – нє, теж не чули, пофіґ пацанам: у Москві сказали – вони відмікрофонили.)

Якби не Революція гідності: венесуельський сценарій переобрання Януковича

Перемога Мадуро – відповідь усім тим шанувальникам "справжньої демократії", хто говорить нам, прихильникам Майдану 2013-2014 років, що ми своєю участю в народному протесті порушили процедуру. Що насправді потрібно було тільки трохи потерпіти, дочекатися чергових – ну або в крайньому разі позачергових – президентських виборів і обрати нового голову держави. І тоді не було б ані смертей на Майдані, ані анексії Криму, ані війни на Донбасі. І економічних проблем теж не було б. І Януковича не було б. Так ось, Янукович би був. Його переобрали б – як переобрали Мадуро.

Похвала сумніву: чому це добре – сумніватися

Сумніватися в собі – це добре. Це значить – мати всередині кілька очей. Це значить – проживати кілька життів одночасно. Це значить – бачити тривимірність там, де завжди хочеться бачити тільки лінії та площини. Сумніватися – це бачити себе хоч трохи поза власним тілом і власним досвідом. Уявити, що все може бути інакше. Вірити в те, що інший погляд може допомогти. Мислю, отже існую, казав старий Декарт, хитрий француз епохи бароко, любові до дзеркал, складок, ламаних ліній і поліфонії. Але він також додавав: сумніваюся, отже мислю.

"Газпром" у середмісті Києва

Грали в цій Лізі чемпіонів, дивилися матчі, готувалися до фіналу. І ніхто в Києві й усій Україні не може вплинути на розміщення логотипу "Газпрому". І чхати хотіли футбольні єврочиновники на війну України з Росією, що "Газпром" є фінансовою основою країни-агресорки. Їм важливо отримати свої мільйони та мільярди від спонсорських контрактів. Ось така цинічна реальність. Вони цинічно мільярди зароблять, а українці бояться високих ціна на проживання, безкоштовний притулок єврофанам організовують.

10 цитат Георгія Гонгадзе, які випередили час

2. Корупція завжди є і була у всіх державах незалежно від устрою: демократичного, тоталітарного чи будь-якого іншого… Цього процесу не можна позбутися, він є в Америці, є в будь-якій іншій демократичній країні. Але ми повинні зробити все, щоб ці рамки були максимально вузькими. 9. Є загальні цінності, які треба відстоювати, цінності життя і смерті. Раніше чи пізніше наступить час, і ми підемо з цього життя, і вже на наших могилах не б-де написано “був він комуністом” чи “був він націоналістом”… Буде просто прізвище. А залишаться наші діти, наші нащадки, які будуть ходити біля наших плит на цвинтарі, дивитись і згадувати: “Чи були ці люди, які жили до нас, тими, за кого вони себе видавали? Чи зробили вони все, щоб вони жили щасливо?”.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини