MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 травня 2018

3091 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 травня

Бранці Кремля й цинічна європейська вибірковість щодо російських злочинів

Дивна вибірковість щодо злочинів Кремля, нагадує фільм "Світ дикого Заходу". За сценарієм, у недалекому майбутньому винахідливий бізнесмен створює парк розваг "Westworld”, в якому людям дозволено все. Купивши квіток у "Westworld", можна повністю скинути із себе маску цивілізованості. Можуть вбивати, ґвалтувати, очолювати банди і продавати дітей у рабство. Обмежень нема, й ніхто їх не осудить, адже жертвами стають дуже схожі на людей андроїди, які через вбудовану програму не можуть зашкодити гостям парку. Є єдине правило – не можна посягати на життя, здоров’я та майно людей – відвідувачів парку. Таким чином будь-який злочин перестає бути злочином. Адже шкода, нанесена недолюдині, не може бути осудною.

Шість аргментів для передвиборчої риторики президента

Президентові що робити? На якій "тематиці" йому обиратися? Теоретично варіантів небагато – війна й економіка. Перше, обговорювати не хочу. Занадто серйозно і трагічно. А ось із економікою президент формальний шанс, як на мене, має. Якщо подати правильно. Наприклад, порівнявши з Америкою. Словом, далеко не все втрачено для нинішнього лідера. Якщо перераховані аргументи подати як "кроки назустріч людям", то так-сяк виборну кампанію обіграти й вийде. А якщо все це зверху трохи гречкою та обіцянками притрусити, то другий термін здасться не таким уже нереальним. Особливо на тлі наявних альтернатив.

В Україні змінять роботу світлофорів і посилять покаранння для водіїв

Переходитимемо на нові ДСТУ із роботи світлофорів в Україні, все це викладено в висновках та рекомендаціях урядової комісії, акт вже спрямовано на розгляд уряду. Після його затвердження ми запровадимо нові європейські стандарти роботи світлофора і обов’язково пропозиції від наших колег з МВС – посилення відповідальності за проїзд на забороняючий знак світлофора та фото-відео фіксація порушень ПДР. Кошти на всі ці заходи передбачені Державною програмою безпеки дорожнього руху. Ми зобов’язані зробити наші дороги безпечними.

"Ховали Тараса, як гетьмана-парубка". Сьогодні – 157 роковини перепоховання Шевченка

22 травня 1861 року від Успенської церкви йшла процесія до Дніпра. Земля Канева, Чернеча гора, де був старий козацький монастир, де поховані гетьмани Іван Підкова, Яків Шах і Самійло Кішка, пригорнула Тараса Шевченка. Ховали Тараса, як гетьмана-парубка. У Москві з Шевченком прощалися нащадки останнього гетьмана України – Кирила Розумовського (брати Жемчужникови). Серед тих, хто ніс домовину Шевченка, були тільки нащадки князів Русі, представники гетьманських і полковницьких родів: письменник Михайло Старицький (княжий рід Старицьких – найдавніший в Україні, бо починався від Володимира Великого), Микола Лисенко, Тадей Рильський (княжий рід від Гедиміна), Володимир Антонович.

Коли квитки на "Олімпійський" не по кишені: де у Києві транслюватимуть фінал ЛЧ

Матч "Реал" – "Ліверпуль" 26 травня можна буде подивитися на величезному екрані на Контрактовій площі. Безкоштовно. Це безпрецедентний випадок, адже публічний перегляд матчу, поза межами стадіону, УЄФА погодила вперше. Локація на Контрактовій зможе вмістити близько 15 тисяч вболівальників. Втім, трансляція вестиметься і в інших місцях, зокрема на Співочому полі. 26 травня там відбудеться масштабний Open Air фестиваль. Фінальний матч європейських грандів можна буде переглянути на великому екрані під відкритим небом. Вхід платний – 299-350 гривень.

Навіщо українській книжці Чехія

Такі стенди й культурні програми повинні бути не тільки у Франкфурті й не тільки у Празі. Вони потрібні у Варшаві, Белграді, Бухаресті, Софії, Парижі (спасибі цьогорічним зусиллям Ірени Карпи та Ірини Дмитришин!), Вільнюсі (спасибі Форуму видавців!), Лондоні, Лейпцигу, Абу-Дабі, Пекіні. А головне – вони мають відбуватися регулярно, бо тільки системність здатна спричинитися до змін, зокрема у сприйнятті України на міжнародному рівні. Ми почали зі Праги – й показали позитивний приклад. Треба бути готовими до того, що в інших містах і країнах умови не будуть такими тепличними.

Олег Гусєв. Це не американська історія успіху, а справжній шлях футбольного Воїна

Навесні 2014 року, коли розпочалася війна на Донбасі, "Динамо" грало проти "Шахтаря" у Полтаві. Гусєв, який сидів на лаві запасних через травму, посеред матчу підійшов до фан-сектору гірників і подякував донецьким ультрас за їх патріотичну позицію. Той діалог з фанами затятих суперників запам'ятався багатьом. Ультрас "Шахтаря", в яких через їх позицію були проблеми навіть зі своїм клубом в Донецьку, просили, щоб Гусєв привів до їх трибуни гравців донецького клубу після матчу. Анатолійович сказав, що за гравців "Шахтаря" не відповідає, але динамівці підійдуть. І "Динамо" підійшло всім складом.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини