MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 травня 2018

1594 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 травня

Українці дають Заходові карт-бланш на приборкання тих, хто не бореться з корупцією?

Вочевидь затяжний і явно не виграшний для української влади пінґ-понґ із Антикорупційним судом, наступ на антикорупціонерів, котрий у публічному дискурсі витіснив наступ на корупціонерів, зневіра у справедливе правосуддя, відчуття несправедливості на фоні новин про статки і стиль життя політиків першого ешелону зробили свою справу: українці дають Заходові карт-бланш на боротьбу з тими, хто не бореться з корупцією. Важливий нюанс із когорти "ми здогадувались, але не могли довести": найбільший рівень відповідальності за антикорупційну реформу, згідно з цим же дослідженням, українці покладають на президента країни (40%).

Олег Сенцов вірить у нашу перемогу. І робить все, щоб її наблизити

Я вірю в те, що ця мужня Людина продовжує боротися. Пам'ятаєте чим своє голодування назвав у зверненні до українців Володимир Балух? "Вияв свого особистого презирства до окупаційного режиму". Та відзначив, що це єдиний доступний для нього метод боротьби. Переконана, це все можна сказати і про Олега. Час свого голодування він вибрав не просто так – чемпіонат світу з футболу, який має пройти в РФ, так чи інакше прикує до цієї країни увагу світу. І це метод нагадати світовій спільноті про ті злочини, які чинить російський тиран. Це його спосіб допомогти своїй країні. І я цей вибір Олега поважаю.

Коли "почни із себе" дорівнює "сам дурень"

На жаль, дуже багато схожих правильних послань у нас звикли перетворювати на фарс. Я не кажу про відверте лицемірство, коли хтось вимагає від інших, а в самого "рильце в пушку". Але останнім часом вражені та навіть спантеличені активністю громадян чиновники використовують таку діяльність, як зброя проти активістів. Замість важливих рішень, від яких залежить стратегія та розвиток суспільства, часто культивується традиція примусового волонтерства чи волання до совісті тих, хто вказує на недоліки чиновникам або політикам.

100 років українській морській піхоті. ІНФОГРАФІКА

Моряки-чорноморці активно підхопили хвилю українізації, яка розгорнулася в 1917 році в армії та на флоті колишньої Російської імперії. Першою на Чорноморському флоті українізувалася берегова частина – севастопольський півекіпаж під командуванням підполковника Володимира Савченка-Більського. Офіцери та матроси севастопольського флотського півекіпажу сформували Окремий морський курінь імені Петра Сагайдачного, який відбув із Криму на посилення гарнізону в Києві. Вояки куреня взяли участь у боях із більшовиками на київських вулицях у лютому 1918-го. У часи Гетьманату процес створення морської піхоти України вийшов на системний рівень.

Україна на самоті майже не має важелів тиску в питанні звільнення заручників – журналістка

Не бачу жодного сенсу ходити під Адміністрацію президента з питання визволення українських політв'язнів у РФ. Це нічим не відрізняється від риторики еколишніх ригів про українську владу, яка "не хоче закінчити війну". І російська методичка та ж. Очевидно, що це просто й ненапряжно – сходити під АП і цілий день потім пишатися, як оце подбав про долю політв'язнів. Каналізація почуття провини, так би мовити. Але нічого спільного з дійсною боротьбою за звільнення людей все це не має. Усвідомлюють чи ні це митці, але тут мова лише про звичайне використання питання політв'язнів у виборчій кампанії та внутрішній боротьбі з Порошенком – не більше.

Активістів Приірпіння безкарно б'ють, Біличнаський ліс – під загрозою дерибану

Від дня підписання президентського указу №446, який надав Біличанському лісові природоохоронний статус нацпарку, минуло чотири роки. Мінекології мало би до кінця 2016-го винести межі в натуру. Це поклало би край нашій боротьбі за зелені легені Київщини, які долають наслідки Чорнобильської катастрофи. Без меж, винесених у натуру, кожен може сказати, що нацпарк це не тут, а десь там далі. І так ліс забудовуватимуть. Замість меж, винесених в натуру, маємо яскравий саботаж. Бюджетні гроші на це не виділяються. Зараз 23 травня – це значить, що бюджетне півріччя по суті добігає кінця й попереду період відпусток.

Завтра – ЗНО. Кілька порад одинадцятикласникам

Я вам бажаю на ЗНО легкості (порахуйте в цьому слові кількість глухих і м'яких звуків), бадьорості (доберіть синонім) і натхнення (визначте корінь)! Не хвилюйтеся! Будьте впевнені в собі! (тут варто вказати види присудків і типи односкладних речень). Я за вас триматиму "кулачки" (поясніть значення фразеологізму), подумки буду з вами. Знаю: завтра все буде добре! (Порахуйте кількість граматичних основ). Нехай усе буде добре завжди у вашому житті! (Спосіб дієслова). Хай вам Бог помагає!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини