MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 травня 2018

1728 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 травня

Момент істини для відповідальних за безпеку в країні

Привернули увагу дуже добре. Здивували і вразили краще, ніж можна би було собі уявити. Нема в Україні теми делікатнішої, чуттєвішої та важливішої, ніж захист людського життя. Вся увага тепер прикута до того, щоб побачити оту нову якість безпекових інститутів і категоризувати її: або в початок постійності, або хоч у позитивну, але випадковість, а отже повертаємося до старого скептичного погляду (тільки тепер буде складніше вразити). Якщо це нова постійність – це гігантський крок уперед. Роки досліджень показують, яку критичну роль відіграють безпекові чинники у спроможності українців сформувати нову, в усіх сенсах європейську якість свого життя.

Хто рветься керувати середньою ланкою ДБР

Після аналізу тридцяти кандидатів, ми зробили такі висновки. 13 осіб були фігурантами журналістських розслідувань, восьмеро – фігурантами кримінальних, адміністративних або дисциплінарних проваджень, п'ятеро підлягають або уникли люстрації, 23 мають статки незрозумілого походження, восьмеро пов'язані політичними зв'язками. У цілому 30 осіб розподілилися на дві групи – із середнім і високим характером ризикованості. Почнемо з тих, хто дійсно загрожує новоствореній інституції своїми біографічними деталями, корупційними шлейфами й політичною афіліацією.

Перетворення Росії: з Імперії зла – на Імперію фейків та імітації

Щоразу, коли Кремль починає ліпити чергову вавилонську вежу, я спокійний: якщо вони не отямилися, отже, Росія і далі рухається в напрямку великих проблем. На жаль, Москва полюбляє реалізовувати свої "понти" не лише на своїй, а й на чужій території. Але, на щастя, це лише "понти", які впливають на хід історії винятково в уяві російських політтехнологів і задурених ними росіян. А тому Росія неухильно перетворюється з Імперії зла на Імперію фейків та імітації. І це хороша новина, оскільки звільнитися від такої Росії буде набагато легше. Незважаючи на жодні мости.

Розмови про вплив спецоперації СБУ на імідж України недоречні – дипломат

Не розумію, чому ми самі собі посипаємо голову попелом, коли насправді маємо сказати чітко і зрозуміло: була проведена абсолютно блискуча операція спецслужб, за яку ми повинні її похвалити. А те, що про нас скажуть деякі "стривожені" організації, які не можуть нічого іншого зробити, то це їхні проблеми – хай говорять, що вважають за потрібне. А ми маємо робити те, що самі вважаємо за потрібне: бо ми захищаємося, ми хочемо утримати свою державу. Якщо цього не станеться, якщо ми шукатимемо проблеми там, де їх немає, то це буде дуже важко зробити.

Чому "умиротворення" не зупиняє агресора

Мабуть, сьогодні можна погодитись з тим, що маховик наступного глобального конфлікту вже фактично запущений: його можна побачити і в агресивних діях Росії, і в її спробах втручання у внутрішні справи країн на пострадянському просторі, і у все вищих темпах загальносвітової гонки озброєнь, і у зростанні градусу напруги на Близькому Сході та в Азії, і навіть у будівництві "Північного потоку-2"… Багато хто у світі не хоче цього помічати: хтось відверто боїться непередбачуваної ядерної Росії, хтось пасивно спостерігає, егоїстично турбуючись лише про свої статки та сподіваючись на якійсь компроміс.

Що слід знати про нітрати в овочах і чому варто пити буряковий квас

Нітратофобія сидить у наших головах, як страх перед яйцями, бо там холестерин. "Все є отрута і все є ліки, й лише доза робить отруту ліками, а ліки – отрутою", – писав древній лікар Парацельс. Про корисні властивості овочевих нітратів, зокрема, оксиду азоту, заговорили наприкінці минулого століття, зокрема, журнал Science назвав його молекулою року в 1992-му, а Нобелівську премію із фізіології та медицини присудили за його відкриття в 1998 році. ... Буряковий квас є не лише джерелом харчового азоту та бетаїну, він оздоровлює мікробіоту кишечника, зберігаючи її різноманітність.

Сьогодні рік, як відійшов у вічність Блаженніший Любомир Гузар

Рівно рік тому, 31 травня 2017 року, Україна втратила такого поводиря. Феномен Любомира Гузара полягає в тому, що до нього ставилися передусім як до представника тієї рідкісної української еліти, а вже потім як до предстоятеля УГКЦ і носія ідеології церкви. Він вийшов далеко за церковні межі. Дивовижно, як, володіючи знаннями і глибокою філософією, цей мудрець говорив абсолютно простими словами на будь-яку тему. Його цитати не загортуються у слова іншомовного походження, він не вдається до складних речень. Я іноді перечитую його тексти і розумію, наскільки Україні зараз бракує таких величин, як Гузар.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини