MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 червня 2018

1621 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 червня

Пробачте, що живий: безглузде обурення порятунком Бабченка

Від всієї цієї історії з обуренням від невбивства Аркадія Бабченка тхне самозакоханістю та цинізмом. Міжнародні організації, експертні кола розказують нам про неприпустимість порятунку журналіста методами, які є прийнятними для порятунку домогосподарок. Відомі журналісти трощать свої репутації, стверджуючи, що є якісь методи порятунку життя саме журналістів, які неприпустимі для цивілізованої країни. Але насправді як дикуни поводяться саме вони. Це саме їх більше не цікавить ані врятоване життя колеги, ані право кожної людини бути захищеною від підступного нападу країни-агресорки, ані результати розслідування замовного вбивства аж до викриття замовника в сусідній державі.

Політв'язня Кольченка змушують прийняти російське громадянство

Кримчанина Олександра Кольченко, який 31 травня оголосив голодування в російській виправній колонії, змушують прийняти російське громадянство й шантажують батьками, які залишилися в анексованому Криму. "Примушують прийняти російське громадянство. Спочатку розмова починається з того, "як погано в Україні і як добре в Росії", потім починається відкритий шантаж, розповідають про те, що "в тебе батьки у Криму залишилися", що треба б якось прийняти громадянство ... А потім у відкриту хочуть, щоб він підписав паспорт", – розповіла мама Кольченко.

Хто ліпший за іноземця й чи варто позбуватися імен по батькові

Олександр Ґамза пише, що часто чує дієслова типу ходе, баче, точе, а не ходить, бачить, точить. Чи можна так і писати? Наприклад, скоро мати насипе борщу, його хиле на долівку, носе із собою торбу, баче вівці тощо. Дієслова в'язати, казати, насипати, писати й подібні належать до першої дієвідміни, тож для них єдино правильними в третій особі однини є форми в'яже, каже, сипле, пише. Решта з перелічених слів – другої дієвідміни. У третій особі однини вони мають такий вигляд: ходить, бачить, точить, хилить, любить, робить. Варіянти ходе, баче, точе, хиле, любе, робе є діялектними, і в сучасній українській літературній мові не вживані (хоч у деяких класиків української літератури вони траплялися).

Яскраве свідчення того, що Росія вже програла. ВІДЕО

Дитяче свято в садочку селища Новгородського під Торецьком Донецької області. Сіра зона. Окупована Горлівка, звідки "прилітає", – через поле.  Це відео – яскраве свідчення того, що Росія вже програла. Коли на відстані мінометного пострілу діти, які за чотири роки прожили декька дорослих життів, славлять Україну, Росія безсила. А коли страх – не аргумент, Росія гине. І тепер вона може робити що завгодно. Лякати, шантажувати, вбивати, вабити, підкуповувати. Будь-що. Як говорив один із героїв Кормака Маккарті, реальність, у якій вона намагається виправити помилки, давно не має нічого спільного з реальністю, в якій ці помилки були зроблені.

Кілька кроків назустріч українському економічному диву

План для кожного з нас можна було би сформулювати словами Павла Шеремети: нічого не очікуй, нікого не звинувачуй, зроби щось. Я би до цього додав: наверни до активної меншості хоча б одну людину й об’єднайся ще зі двома такими ж, як ти. Самоорганізація – ключ до перемоги буржуазії у буржуазній революції (йдеться про відкриття закритої економічної системи, що призведе до деолігархізації (олігархи, як відомо, – це сучасні феодали); революція – це зміна системи суспільних відносин, а не кровопролиття), а значить, і ключ запалювання до реактивного двигуна українського економічного дива.

Комітет виборців назвав "злісних прогульників" у Раді

У травні в парламент найгірше ходили депутати "Волі Народу" та "Відродження". Лише 162 нардепи відвідали всі пленарні засідання Ради у травні. Всього за місяць відбулося 12 засідань. Жодного разу не були зареєстровані в залі 11 депутатів: Андрій Білецький, Дмитро Ярош, Євгеній Мураєв, Сергій Мельничук (всі позафракційні), Денис Дзензерський (НФ), Петро Сабашук (БПП). Традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін (Опоблок), Олександр Онищенко та Сергій Клюєв (позафракційні). Не відвідували парламенту також В’ячеслав Константіновський, який написав заяву про складання депутатських повноважень, і Надія Савченко, яку утримують під вартою.

Коли всі дороги ведуть у Дрогобич

Найчудеснішим із чудес є змістовне й формальне наповнення – програма фестивалю. Бо такої програми не посоромилася б і столиця: понад 100 учасників із 17 країн! Найвідоміші, але справді найвідоміші – наприклад, Ольґа Токарчук, яка щойно як тиждень тому отримала Міжнародного Букера – письменники! Виставки, театральні вистави (зокрема зі Бразилії), перфоменси, концерти, наукова конференція, що триватиме тиждень, нічні літературні прогулянки зі смолоскипами, читання й відпочивання. На ці кілька днів райцентр Дрогобич стане стольним градом літератури й інших мистецтв, столицею людей із усіх куточків світу, які цінують вишукану прозу Шульца.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини